Ίδια γεύση για το κύπελλο και τη νέα σεζόν

Ίδια γεύση για το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου και τη νέα σεζόν, καθώς οι ισχυροί του ποδοσφαίρου αντέδρασαν στην εισήγηση της ΕΠΟ να μπαίνουν από τη δεύτερη φάση, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

H EΠΟ ανακοίνωσε ότι η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου “ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν.

Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.”

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, που είναι η επιτροπή διοργανώσεων, εισηγήθηκε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, το οποίο, με γνώμονα, την αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προέβλεπε ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί με ερασιτεχνικές ομάδες και από το δεύτερο γύρο (το Σεπτέμβριο) να πάρουν μέρος οι ομάδες και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Με αυτό το σύστημα στην επιτροπή διοργανώσεων πίστευαν ότι θα αυξήσουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά επειδή το κανάλι που θα αποκτήσει τα δικαιώματα θα θέλει να προβάλει τους αγώνες των ομάδων της SL1.

H πρόταση όμως, δεν πέρασε, αφού οι εκπρόσωποι των big-4 στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου αντέδρασαν, καθώς ήδη δίνουν πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα