Ιδιοκτήτρια ομάδας μπάσκετ καταδίκασε ρατσιστική συμπεριφορά οπαδού της

Η μεγαλομέτοχος των Τζαζ, Γκάιλ Μίλερ, μίλησε στους φιλάθλους των «Μορμόνων» πριν τον αγώνα με τους Γουλβς με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στον Γουέστμπρουκ στον αγώνα με τους Θάντερ,εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το περιστατικό.
Η ιδιοκτήτρια του συλλόγου της Γιούτα αφού το χαρακτήρισε μεμονωμένο περιστατικό, ζήτησε από τον κόσμο του συλλόγου να φροντίσει να μην επαναληφθεί και να σταθεί στο πλευρό των Τζαζ με ωραίο τρόπο.
Επίσης τόνισε ότι το εν λόγω σωματείο του ΝΒΑ είναι κατά του ρατσισμού και υπέρ του ανταγωνισμού διότι «Ο ανταγωνισμός δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους και στους φιλάθλους να τους ενθαρρύνουν».

Συγκεκριμένα είπε:
«Είμαι πολλή απογοητευμένη που ένας από τους ας πούμε “φιλάθλους” μας συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο που προσέβαλε έναν φιλοξενούμενό μας, εμένα προσωπικά, τον σύλλογο, τον οργανισμό μας, την κοινότητα, τους παίκτες και εσάς, τους καλύτερους φιλάθλους στο ΝΒΑ.

Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Δεν είμαστε ρατσιστική κοινότητα.
Πιστεύουμε ότι συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους με ευγένεια και σεβασμό ως ανθρώπινα όντα. Ανά καιρούς κάποιοι μεμονωμένοι έχουν δείξει κακή συμπεριφορά και ξεχνάνε τους τρόπους τους δείχνοντας ασέβεια στους παίκτες των αντίπαλων ομάδων.

Όταν συμβαίνει αυτό θέλω να βγαίνετε μπροστά και να φωνάζετε “stop”. Έχουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς σε αυτό το γήπεδο.

Οι άλλες ομάδες δεν είναι οι εχθροί μας. Είναι οι ανταγωνιστές μας. Ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγματα. Δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους και στους φιλάθλους να τους ενθαρρύνουν, να τους εκτιμήσουν και να φωνάξουν για αυτούς, απολαμβάνοντας ωραίες στιγμές».

Διαβάστε επίσης