Ιδιωτική χρηματοδότηση για τα κόμματα προτείνει ο Λοβέρδος

Πρόταση για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων, ετοιμάζει ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, ως απάντηση στην απαξίωση της πολιτικής και στην «αμφισβήτηση των πολιτών στις υπάρχουσες διαδικασίες που πολλαπλασίασε η οικονομική κρίση».

Τη σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή  θα την καταθέσει τον Ιούνιο όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θέλουμε» είπε ο κ. Λοβέρδος «να δοθεί η δυνατότητα σε ένα πολιτικό κόμμα να μπορεί να παραιτείται της κρατικής χρηματοδότησης, εφόσον εξεύρει ιδιωτική». Βασικές αρχές της πρότασης του κόμματός του είναι αφενός να μπορούν και τα νομικά πρόσωπα, εκτός από τους πολίτες, να είναι χρηματοδότες και αφετέρου να μην υπάρχει ανώτατο όριο στην χρηματοδότηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός, διευκρίνισε ότι οι χορηγίες θα διεκπεραιώνονται μέσω μη κερδοσκοπικών ενώσεων, οι οποίες θα ιδρυθούν και θα λειτουργούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, συλλέγοντας και τα πλήρη στοιχεία του κάθε χρηματοδότη. Τα κόμματα θα υποχρεούνται να αναρτούν τα στοιχεία σε μηνιαία βάση. Η ίδια δυνατότητα, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα συνταγματικότητας, όπως είπε, θα μπορούσε να δοθεί και στους βουλευτές ως προς την αποζημίωσή τους Essentia offers a guaranteed natural bedding made with normal latex froth. Become familiar with our distinctive sorts of characteristic latex sleeping cushions here helmii.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος έθεσε γενικότερα θέμα διαχείρισης της χρηματοδότησης των κομμάτων, είτε αυτή είναι κρατική είτε ιδιωτική ή συγκερασμός και των δύο.

Διαβάστε επίσης