ΙΔΡΥΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»: Συνεδρίαση της Βουλής στο Παλλάς

Μητσοτάκης, Καραμανλής, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσούνης, ο Αρχιεπίσκοπος και πάνω από 150 βουλευτές θα παραβρεθούν στα εγκαίνια

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για την εκδήλωση των εγκαινίων του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς επί της οδού Βουκουρεστίου(ώρα έναρξης 19.00) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πραγματικά λαμπρή.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναμένουν ότι στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνη Σαμαρά» θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (στο Μαξίμου λένε ότι θα γίνει αγώνας δρόμου, καθώς την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Αλβανία σε επίσημη επίσκεψη και η επιστροφή έχει προγραμματιστεί νωρίς το απόγευμα, πηγαίνοντας στην εκδήλωση απ’ ευθείας από το αεροδρόμιο), ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής (προ ημερών συνέφαγαν οι δύο σε γνωστό στέκι της Κηφισιάς), κορυφαίοι υπουργοί (κάποιοι ομιλούν ότι θα υπάρχει απαρτία του Υπουργικού Συμβουλίου)και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας. Φυσικά υπάρχει και άλλη μία κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. από πρώην και μη εκλεγμένους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να παραβρεθούν. Κάτι που σημαίνει ότι το εντυπωσιακό θέατρο Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου μοιάζει μικρό για να χωρέσει μία τόσο μεγάλη εκδήλωση. Λογικά θα δούμε κόσμο καις τον πεζόδρομος έξω από το θέατρο, ενώ ακόμη και για μία θέση στο φουαγιέ θα δοθούν μάχες από τους πολυάριθμους πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά.

Τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» θα τιμήσει με την παρουσία του και ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης. Οι δύο άνδρες (Σαμαράς-Τσούνης) διατηρούν φιλικές σχέσεις εδώ και χρόνια, καθώς ο πρέσβης προέρχεται από την ομογένεια. Μάλιστα στο τέλος του καλοκαιριού ο κ. Τσούνης είχε επισκεφθεί την Πύλο, όπου συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό κι έκαναν και σχετική βόλτα στην ιστορική κωμόπολη της Μεσσηνίας. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Όμως οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα παραβρεθούν και πολιτικοί από άλλους πολιτικούς χώρους, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς διατηρεί άριστες σχέσεις. Όπως για παράδειγμα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Σαμαράς και η παρέμβαση του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προαναγγείλει την εκδήλωση ισχυριζόμενα ότι ο κ. Σαμαράς θα διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση στο θέμα των υποκλοπών, που είναι η μεγάλη τους καψούρα. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφύγει να τοποθετηθεί, καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του αναμένει την έρευνα της δικαιοσύνης, γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε παρέμβαση ενός διακεκριμένου πολιτικού στελέχους μπορεί να προκαλέσει μικρό ή μεγάλο επηρεασμό. Και αν μη τι άλλο ο κ. Σαμαράς πρώτα από όλα σέβεται στο έπακρο τους θεσμούς.

Για τα εθνικά θέματα

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός θα αναπτύξει τις θέσεις του και για τα εθνικά θέματα. Αναμένεται να επαναλάβει όσα είχε πει προ καιρού στα «Νέα»: «Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο». Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά στην βάση του διεθνούς δικαίου και όχι στην ατζέντα που προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα απειλώντας ότι «θα έρθει ένα βράδυ ξαφνικά» και αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Το ίδρυμα θα έχει κοινωφελή χαρακτήρα, και σκοπός του είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, την προαγωγή της πολιτικής και επιστημονικής έρευνας και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων. Παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλει στην μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και τη διαμόρφωση, επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα