ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Υποτροφίες προσωπικοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού

Με εφαλτήριο την πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι βασικοί πυλώνες προαγωγής της κοινωνίας, και παράλληλα δύο τομείς αλληλένδετοι που παίζουν διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα –από την αρχαιότητα έως σήμερα– το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προβαίνει στη θέσπιση Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, προς τιμήν σημαινουσών αθλητικών και πολιτιστικών προσωπικοτήτων, με στόχο να αναδείξει τη ζωτική σημασία του Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή λοιπόν, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ανακοινώνει τον «Θεσμό Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού», έναν νεοσύστατο θεσμό, ο οποίος περιλαμβάνει:

  • τις «Υποτροφίες Μίμης Πλέσσας», αφιερωμένες στον σπουδαίο μαέστρο (για σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας)
  • την «Υποτροφία Κώστας Βουτσάς», αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό (για σπουδές Υποκριτικής)
  • την «Υποτροφία Νίκος Αλέφαντος», εις μνήμην του θρυλικού προπονητή (για σπουδές Προπονητικής)

Υποτροφία «Νίκος Αλέφαντος» για Σπουδές Προπονητικής

Αποτίοντας φόρο τιμής στην «ιστορική» μορφή του Αθλητισμού που έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης και προπονητής, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με πρωτοβουλία του καθηγητή και προέδρου του Ομίλου ΞυνήΣοφοκλή Ξυνή, θεσπίζει –για πρώτη φορά στην Ελλάδα!– την «Υποτροφία Νίκος Αλέφαντος», για Σπουδές Προπονητικής.

Η πρόταση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για χορήγηση –κάθε χρόνο– της εν λόγω πλήρους/διετούς υποτροφίας για σπουδές στην ειδικότητα «Προπονητής Αθλημάτων», βρήκε πρόσφορο έδαφος στην οικογένεια του Ν. Αλέφαντου, και η συμφωνία υπεγράφη από τον γιο του, κ. Αναστάστιο Αλέφαντο, με μοναδικό γνώμονα και στόχο να διατηρείται η μνήμη του θρυλικού Νίκου Αλέφαντου στον αθλητικό κόσμο, τη νεολαία και τους νέους προπονητές!

 

Υποτροφίες «Μίμης Πλέσσας» για Σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάδειξη της ζωτικής σημασίας του Πολιτισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει θεσμοθετήσει δύο Υποτροφίες Σπουδών στη Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία, αφιερωμένες στον κορυφαίο δημιουργό, Μίμη Πλέσσα!

Ένα όνομα, μια ιστορία, 70 χρόνια δημιουργίας! Μια μουσική παρακαταθήκη που μεγάλωσε 3 γενιές και παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας!

Οι δύο δικαιούχοι των υποτροφιών επιλέγονται και ξεχωρίζουν από κριτική επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών, μετά τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό με δική τους δημιουργία, ανάλογα με το θέμα του διαγωνισμού που αλλάζει κάθε χρόνο.

 

Υποτροφία «Κώστας Βουτσάς» για Σπουδές Υποκριτικής Τέχνης

Αφιερωμένη στον αείμνηστο Έλληνα ηθοποιό, Κώστα Βουτσά –αυτήν την αστείρευτη πηγή γέλιου για τους παππούδες, τους γονείς μας, για εμάς και τα παιδιά μας– είναι η Υποτροφία «Κώστας Βουτσάς» για Σπουδές Υποκριτικής, που θεσπίζει για 1η φορά στην Ελλάδα το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο του «Θεσμού Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεγάλη τιμή για την εκπαιδευτική «οικογένεια» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να βραβεύσει τον σπουδαίο ηθοποιό, το 2016, στη Γλυφάδα, στην υπέροχη παράσταση που είχε δώσει για τα παιδιά, με βασικό μήνυμα την καταπολέμηση του bullying.

Τέσσερις γενιές ψυχαγωγήθηκαν και γέλασαν… μέχρι δακρύων, με το άφταστο υποκριτικό του ταλέντο και τις επικές ατάκες του, και η Υποτροφία «Κώστας Βουτσάς» είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στο όνομα και την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

 

————–

Για περισσότερες πληροφορίες: 

>>http://www.iekalfa.gr/

>>ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210-5279500

>>ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210-4120313

>>ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210-9640117

>>ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310-552406

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα