bpbg
bpbg

«Ηγεμών» της S.L. 1 (ο στόχος του Αλαφούζου)

Ο Αλαφούζος πάει να παίξει αρχηγικό ρόλο στη Super League1 και γι’ αυτό, ακολουθώντας τα χνάρια του Ολυμπιακού, μιλάει για «αυτονόμηση» του συνεταιρισμού από την ΕΠΟ,  άσχετο που αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά ο Αλαφούζος το φωνάζει. Μπορεί να ελπίζει σε κανένα θαυματουργό κόλπο του Γεραπετρίτη, ποιος ξέρει…

Η «Α» και η iapopsi.gr το έγραψαν καθαρά. Ότι δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα στη Super League1, ποιος θα φύγει πρώτος από τη «συμμαχία» Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη. Και τις μικρότερες αποδόσεις τις δίνουν στον Αλαφούζο.

Ο Γιαννάκης έχει μάθει να είναι «ηγέτης» στο πολιτικό σύστημα ή έτσι νομίζει, τουλάχιστον, δεν μπορεί να κάτσει στην ίδια ομπρέλα κάτω από τον ήλιο με τον  Μελισσανίδη και τον Ιβάν. Φοβάται ότι θα είναι μονάχα αυτοί στη σκιά στο νέο πρωτάθλημα. Κι αυτόν θα τον αφήνουν να… ξεροψήνεται με τα αντηλιακά.

Μέχρι εκεί που τον συνέφερε, τον Αλαφούζο, το πήγε το έργο με τη «συμμαχία». Έβγαλε δικό του πρόεδρο, τον Λεωνίδα – κορνίζα – Μπουτσικάρη και όλα καλά. Στην ΕΠΟ, δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Δεν μπορεί ολόκληρος Αλαφούζος να χτυπήσει την πόρτα κανενός «βλαχοπροέδρου», να του ρίξει κανένα κοκαλάκι για να πάρει την ψήφο του. Έχει και μία κουλτούρα ο Γιαννάκης.

Μπορεί να λέγεται (και να γράφεται) ότι ο Αλαφούζος κάνει επιχειρηματικές κολεγιές με τον Ιβάν, αλλά το ποδόσφαιρο είναι άλλη ιστορία. Και δεν αποκλείεται να δούμε καμιά μέρα να χτυπά την πόρτα του Μαρινάκη, για να συμπορευτούνε μαζί στη Super League1.

Καθόλου απίθανο. Οι φραγκάτοι, όπως είναι γνωστό, δεν έχουν ούτε φιλίες, ούτε μπέσα. Ο Μελισσανίδης το είπε στα ίσια ότι ο βοηθός Καλφόγλου ήταν στημένος στον τελικό του Βόλου, χάλασε ο γάμος με τον Ιβάν, και μετά τα ξαναβρήκανε.

Ο Αλαφούζος είχε «σκοτωθεί» με τον Μαρινάκη τότε με τη φούστα του Σισέ, μετά τα ξαναβρήκανε, και μετά τα ξαναχαλάσανε. Άμα τα ξαναβρούνε, δεν θα κάνει κι εντύπωση. Τα βρήκαν στο Sofitel και τα ξαναχάλασαν Ιβάν και Μαρινάκης.

Κι επειδή το έργο παίζεται στα «κεφάλια», πόσα έχει ο καθένας, το έδειξε η ψηφοφορία στη Super League1, όταν ο Γιαννάκης έβαλε θέμα να μην παραβρεθεί κανένας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Και τι έβγαλαν τα κουκιά; Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Άρης και ΠΑΣ στήριξαν την πρόταση του Αλαφούζου. Σύνολο, οκτώ.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλος, Λαμία, Απόλλων δεν συντάχθηκαν με την πρόταση Αλαφούζου. Κι ο Παναιτωλικός ψήφισε «παρών».

Το πήρε αυτό ο Γιαννάκης και σου λέει, είμαι αρχηγός. Ίσα που μπορεί εκείνη τη μέρα να διάβασε μέσα σε μια νύχτα και το βιβλίο του Νικολό Μακιαβέλι «Ο Ηγεμών», για να πάρει μαθήματα.

Μόνο που ξέχασε ο Γιαννάκης ότι ο Ολυμπιακός έχει τον Άρη, την ΑΕΛ, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ. Και δεν έχει τον ΟΦΗ, που το παίζει ουδέτερος. Άντε, να τον «έχει» τον ΟΦΗ ο Αλαφούζος. Να τα είπανε στον καφέ στο φιλικό, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ .

Κι εκτός αυτού, ο Αλαφούζος ευελπιστεί ότι μπορεί να κάνει «δικούς» του, τους πρώην «άστεγους». Να πάει, δηλαδή, μαζί του ο Παναιτωλικός και ν’ αφήσει τον Σαββίδη. Τι ώρα;

Θα πάρει μαζί του τον Αχιλλέα από τον Ιβάν, επειδή και καλά του βρήκε τηλεοπτική στέγη; Δεν νομίζω. Δεν του έδωσε και κανέναν δανεικό, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος πήγε στον ΠΑΟΚ για να πάρει πραμάτεια για του χρόνου.

Μονεμβασιώτης και Πανουργιάς είναι «ταγμένοι» αλλού, οπότε, πάει το όνειρο του Γιαννάκη να κυβερνήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είπαμε, όμως, στο ποδόσφαιρο, μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται. Όλα τα άλλα γίνονται και παραγίνονται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα