Ικετεύει ο Ερντογάν μετά το «γκρέμισμα» της λίρας και την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου

Στην αντεπίθεση περνάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το «γκρέμισμα» της τουρκικής λίρας και την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Απευθυνόμενος σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς αγορές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική και τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας του.

«Καλώ τους διεθνείς επενδυτές, που επενδύουν στη χώρα μας, να εμπιστευθούν τη δύναμη και τις δυνατότητες της Τουρκίας».

Επιχειρηματολογώντας, ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε έμφαση στη δημσοιονομική πειθαρχία και τη δέσμευση της Άγκυρας στους κανόνες της ανοιχτής αγοράς, λέγοντας ότι, χάρη σε αυτές τις «αξίες
», η χώρα του έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στα οικονομικά «σοκ».

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πετύχουμε μία πολύ καλύτερη θέση, αναπτύσσοντας την οικονομία μας στη βάση των επενδύσεων, της παραγωγής, της απασχόλησης και των εξαγωγών» κατέληξε ο Ερντογάν.

Προαναγγέλλει νέο Σύνταγμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το κείμενο νέου Συντάγματος θα παρουσιαστεί στον τουρκικό λαό για δημόσια διαβούλευση τον επόμενο χρόνο, μετά την αναθεώρηση του προηγούμενου Συντάγματος το 2017, βάσει του οποίου έλαβε τεράστιες εξουσίες.

Τον περασμένο μήνα είχε προϊδεάσει το κόμμα του και τους εθνικιστές πολιτικούς του συμμάχους για το ενδεχόμενο κατάρτισης νέου Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα