Ηλιόπουλος: «Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κιόλας τη διακυβέρνηση της χώρας και την ευθύνη για την αντιμετώπιση της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης, την ευθύνη για μία νέα αρχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, με όρους θετικής εναλλακτικής πρότασης, να πείσει για μία νέα αρχή, «με σχέδιο που θα βασίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στη στήριξη της εργασίας, στη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία». Σημείωσε ότι «η διαγραφή/ρύθμιση αυτού του χρέους που αφορά στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία είναι βασικό στοιχείο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η μοναδική λύση για να μείνουν ανοικτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει μακροπρόθεσμα δημοσιονομικό όφελος», υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα είχε πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού «είναι κρίσιμος συνδυασμός για να μην επιστρέψουμε στην περίοδο έκρηξης της ανεργίας και λουκέτων» και πως τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει αυτό γιατί υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας στην ΕΕ με το πλαίσιο δημοσιονομικής χαλαρότητας λόγω της πανδημίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τάσσεται με την πλευρά της κοινωνικής ανάπτυξης, ότι «έχει χαρακτηρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις “ζόμπι”, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις με απλήρωτα 10ωρα, επιτρέποντας μάλιστα σε εταιρείες, μέσα σε ένα βράδυ, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους».

Όπως εκτίμησε, το 2022 θα είναι μία προεκλογική χρονιά «και όταν δοθεί η ευκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να προσφύγει στις κάλπες για να αποφύγει τη φθορά που κλιμακώνεται, αλλά δεν θα τα καταφέρει».

Υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «δεν έπεισαν την κοινωνία». «Δεν μπορείς να μειώσεις την ανεργία των νέων με 100 ευρώ τον μήνα, ούτε την ακρίβεια με 9 ευρώ τον μήνα και συνολικό κόστος 150 εκατ.», τόνισε. Σχολίασε πως «η κυβέρνηση εκτιμά ότι με 150 εκατ. ευρώ θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στους λογαριασμούς. Όμως, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγορά ενέργειας μιλούν για συνολικό κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Οπότε το μέτρο της ΝΔ είναι… τρύπα στο νερό».

Σε ερώτηση  για το θέμα με τη μετατροπή των συμβάσεων στην e-food διαβεβαίωσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει νομοθετικά το παράθυρο του ν. Χατζηδάκη που εμφανίζει εργαζόμενους ως αυτοαπασχολούμενους», προσθέτοντας πως «ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να νομοθετήσει κόντρα σε απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα