Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα εγκληματικά λάθη στο άνοιγμα των σχολείων»

Σφοδρή κριτική εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ρ/σ «ZarpaRadio 89.6» Χανίων.

«Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με 25 και 27 παιδιά μέσα στις τάξεις, σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του ιού, τη Δέλτα, η οποία, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι εξίσου επιθετική στα παιδιά», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να «σπάσει» τις αίθουσες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά για τα γυμνάσια και τα λύκεια να προχωρήσει στη λειτουργία τους πρωί-απόγευμα, ως έκτακτη λύση.

«Δεύτερη εγκληματική» επιλογή είναι αυτή κατά την οποία ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν αρρωσταίνει από covid το 50%+1 των μαθητών και μίλησε για «έντονες ανησυχίες των επιστημόνων για την επιλογή αυτή -η κ. Λινού λέει ότι μπορεί με αυτό το πρωτόκολλο από κάθε τμήμα στην κοινότητα να έχουμε 100 με 150 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Πρέπει να εξηγήσει κάποιος στην κ. Κεραμέως ότι εδώ δεν ψηφίζουμε για εκλογές 15μελούς…», σχολίασε, και συνέχισε λέγοντας  πως η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει πίσω αυτές τις επιλογές και να προχωρήσει «σε ουσιαστικά μέτρα». Αναφέρθηκε σε «ξεκάθαρη αποτυχία» της κυβέρνησης στο στόχο των εμβολιασμών συμπληρώνοντας ότι «σε αυτή την αποτυχία σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι καθυστέρησε πάρα πολλούς μήνες να λειτουργήσει τις κινητές μονάδες εμβολιασμού για συνανθρώπους μας -ειδικά σε πιο μεγάλες ηλικίες- με προβλήματα μετακίνησης».

Στο “στόχαστρο” του βρέθηκε και το ΕΣΥ, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του λειτουργεί μονοθεματικά που σημαίνει ότι «πολλοί συμπολίτες μας που πάσχουν από άλλες ασθένειες πέραν του covid ή έκτακτα περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο, δεν μπορούν να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία και κατευθύνονται αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές». Εξέφρασε δε αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση έχει φροντίσει για την παροχή φροντίδας για ανθρώπους με σύνδρομο longcovid. Πρόσθεσε ακόμη ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχουν λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι από ό,τι πριν από την πανδημία» και πως «είναι ξεκάθαρη η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ».

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, να ζητήσουμε εκλογές. Προτεραιότητά μας σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε, προσθέτοντας ότι βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να κερδηθεί η μάχη με την πανδημία αλλά και να επιβιώσει οικονομικά η πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται ξανά από μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με την ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών, τη συσσώρευση χρεών».

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει «συνεκτική πρόταση που δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, με την ενίσχυση του ΕΣΥ, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τη διαγραφή ενός μεγάλου κομματιού του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλα αυτά στην προοπτική μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα