Ηλιόπουλος: «Κοροϊδία το πρόγραμμα με τα 100 ευρώ τον μήνα για τους νέους άνεργους»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού απείχε η πραγματικότητα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ ζήτησε «να αλλάξει έστω και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1».

«Το μέτρο όμως για τα 1.200 ευρώ για τους νέους, καταλήγει να είναι 100 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες» και «πρόκειται για μέτρο-κοροϊδία», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα για τους νέους έως 29, με επιδότηση για 12 μήνες με 500 ευρώ», ενώ θύμισε και το πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες με μισθούς της τάξης των 1.000 ευρώ, το οποίο κατάργησε η ΝΔ. «Επομένως υπάρχει η δυνατότητα για πιο γενναία μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική τού ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα κόστισαν «μόλις 405 εκατ. ευρώ», τόνισε πως «η τεράστια πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήδη ίσχυαν».

«Πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες», χαρακτήρισε και το νέο μέτρο για τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να παρέμβει η κυβέρνηση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και να λάβει μέτρα μέσω της ΡΑΕ, τελικά δίνει μόνο 9 ευρώ τον μήνα στα νοικοκυριά», ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία η τιμή στη χονδρική είχε σχεδόν διπλασιαστεί ήδη από το καλοκαίρι.

«Αυτό που η κοινωνία ήθελε να ακούσει από τη ΔΕΘ, ήταν η αύξηση στον κατώτατο μισθό  -μιας και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010-, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία, ώστε και να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα γίνει μη επιστρεπτέα», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, δήλωσε  ότι: «Θα κινηθεί σε δύο άξονες. Στην απαραίτητη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στις προτάσεις τού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα». Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος πάνω στο πολιτικό του πρόγραμμα να αναλάβει τη διακυβέρνηση «αύριο κιόλας».

«Οι προτεραιότητές μας είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η στήριξη της εργασίας, και η θωράκιση του κοινωνικού κράτους. Η πανδημία μάς απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα