Ηλιούπολη: Συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς στον Προφήτη Ηλία

Άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας. 150 πιστοί «κλείστηκαν» μέσα στον ναό (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τα «αίματα άναψαν» σήμερα το πρωί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, καθώς συνεπλάκησαν πιστοί με διαδηλωτές έξω από τον ναό. Πιστοί, οι οποίοι «κλείστηκαν» μέσα στον ναό και αρνήθηκαν να βγουν.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν και στον διευθυντή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ζητηθεί η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Αφορμή για την ένταση, στάθηκε το κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», έλεγε η πρόσκληση.

Ένταση έξω από τον ναό του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη

Ο ιερέας κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στο ναό, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, υπήρξε μερική συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή τη Θεία Λειτουργία, η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες.

Διαβάστε επίσης