Ημέρα της κρίσης

Καμία αναβολή και συνέχιση της δίκης στις 30 Μαΐου αποφάσισε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων στη σημερινή πολύκροτη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση που έχει να κάνει με τα πεπραγμένα του στη διοίκηση της ΑΕΚ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς οι βασικοί νομικοί εκπρόσωποι του κατηγορούμενου βρίσκονταν σε άλλες δίκες και δεν μπορούσαν να παραστούν.

Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί αναβολή και η έδρα αποσύρθηκε να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα γίνει διακοπή ή όχι της δίκης και αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 30 Μαΐου, με την ίδια σύνθεση.

Πριν ανακοινωθεί η διακοπή και η νέα ημερομηνία, παρενέβη ο Χάρης Οικονομόπουλος και επεσήμανε πως από τις 7 Ιουνίου η ΠΑΕ ΑΕΚ θα βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης κάτι που δεν άλλαξε γνώμη στο Εφετείο για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, απλά την όρισε όσο πιο σύντομα μπορούσε.

Από την πλευρά της ΑΕΚ βρέθηκαν στο δικαστήριο εκτός του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, ο πρώην πρώην πρόεδρος Γιάννης Γρανίτσας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ρόκκας, ο Κυριάκος Χήνας και ο Βαγγέλης Δερμανούτσος. Όσον αφορά τον Μάκη Ψωμιάδη είχε στο πλευρό του τους Χαρίλαο Ψωμιάδη και Φιλιώ Γεωργίου ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν και ο γιος του Σταύρος αλλά και η κόρη του.

Οικονομόπουλος: «Θα φτάσουμε μέχρι τέλος»

Ο Χάρης Οικονομόπουλος μετά την απόφαση για την διακοπή της δίκης τόνισε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλος. «Μετά από οκτώ αναβολές και μια τεράστια καθυστέρηση τόσων ετών, σήμερα υπήρξε διακοπή για την επόμενη εβδομάδα. Σας διαβεβαιώνω, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαϊδης και εγώ που έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εδώ και δέκα χρόνια θα τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, η κατάληξη αυτής της υπόθεσης συμπίπτει χρονικά με τη διάλυση αυτού του ιστορικού συλλόγου. Η εγχείρηση πιθανότατα θα έχει πετύχει, αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει. Ωστόσο, είναι ζήτημα ηθικής τάξεως να υπάρξει δίκη, γι’ αυτούς που κάποτε εμπιστεύτηκαν αυτή την ομάδα να τη διοικήσει ο Ψωμιάδης. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας, υπόθεση του κοινού συμφέροντος. Τα χρήματα όταν θα εισπραχθούν το μόνο που μπορούν να κάνουν θα καλύψουν τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κρατώντας την αξιοπρέπεια των προσφύγων που δημιούργησαν αυτή την ομάδα».

Στάθης: «Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης ανέφερε ότι η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη. «Ο κύριος Ψωμιάδης έχει συνθλιβεί με αυτό που περνά η ΑΕΚ. Μπορώ να σας πω, ότι δεν αισθάνεται καθόλου υπεύθυνος γι’ αυτό που συμβαίνει. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη με έγγραφα που θα βγουν, όσο και αν αυτό ακούγεται προκλητικό, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης