Ίμρε Κάτσεμπαχ: Εξαφανισμένος από το 2009, βρέθηκε νεκρός ο βιρτουόζος του Απόλλωνα (vid)

Οι παλιότεροι θυμούνται τον Ίμπρε Κάτσεμπαχ, ως έναν τεχνίτη ποδοσφαιριστή που πέρασε από τον Απόλλωνα και στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Κάτσεμπαχ έγραψε ιστορία με τον Απόλλωνα Αθηνών. Με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ο Ούγγρος αγωνίστηκε σε 115 επίσημους αγώνες, πετυχαίνοντας και 23 τέρματα, ενώ άφησε το σημάδι του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εκπληκτική του τεχνική κατάρτιση.

Από τους μπαλαδόρους εκείνης της εποχής, ο Κάτσεμπαχ, γύρισε στην πατρίδα του και στην ΜΤΚ, όπου αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1998.

΄Έκτοτε προσπάθησε να ξεκινήσει μια προπονητική καριέρα με ουγγρικές ομάδες, όμως παράλληλα έμπλεξε σε διάφορες περίεργες ιστορίες και κατηγορήθηκε για πλαστά τιμολόγια και φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το 2009 κι ενώ ήταν προπονητής στην Ρακοσμέντι της Βουδαπέστης.

Ο Κάτσεμπαχ είχε  κατηγορηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και φορολογική απάτη και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Η εξαφάνισή του (το 2009 λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του) έγινε με μυστηριώδη τρόπο καθώς βρέθηκε μόνο το αυτοκίνητό του και μερικά προσωπικά του έγγραφα. Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα ήταν ύποπτος μαζί με άλλα εφτά πρόσωπα από τις ουγγρικές αρχές από τις εταιρίες που συνδέονταν με το  σκάνδαλο Eclipse που συγκλόνισε την Ουγγαρία καθώς οι αρχές διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις δισεκατομμυρίων φιορινιών.

Έκτοτε ο Κάτσεμπαχ αγνοείτο. Πολλοί έλεγαν ότι βρισκόταν στο εξωτερικό και άλλοι ότι είχε πεθάνει.

Για ένα χρόνο τώρα, αλλά δεν κατάφερε. Ο αθλητής στη συνέχεια εξαφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του. Μερικοί λένε ότι μπορεί να είναι στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν επίσης πεποιθήσεις ότι ο άντρας δεν είναι πλέον ζωντανός. Ο Katzenbach έχασε το ίχνος του ότι το XVII. η περιοχή άφησε το αυτοκίνητό του, μια Mercedes, και δεν πήρε τα προσωπικά του έγγραφα μαζί του.

Τα χρήματα που πήγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με κατασκευαστικές δραστηριότητες – περίπου 12 δισεκατομμύρια φιορίνια  σε διάστημα τριών ετών – μεταφέρθηκαν επίσης και στη συνέχεια τα ποσά αναλήφθηκαν κυρίως από τον ίδιο τον Κάτσεμπαχ.

Μεταξύ 2007 και 2009, σημειώθηκε φορολογικό έλλειμμα 3 δισεκατομμυρίων φιορινιών και ξέπλυμα χρημάτων 10 δισεκατομμυρίων φιορινιών σε σχέση με τις περίπου 20 εταιρείες που συμμετείχαν στις συναλλαγές. Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Eclipse Zrt., δεν κατέβαλαν ούτε ΦΠΑ.

Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί και αστυνομικοί.

Ο Κάτσεμπαχ θεωρήθηκε από την εφορία ως ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες, κερδίζοντας περίπου 60 εκατομμύρια φιορίνια.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα