Ινδία: Τραγικός απολογισμός από το πέρασμα του μουσώνα – Τουλάχιστον 184 οι νεκροί

Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Τραγικός είναι ο νεότερος απολογισμός που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές της Ινδίας για το φονικό πέρασμα του μουσώνα από τη χώρα, με τις πλημμύρες να στοιχίζουν τη ζωή σε τουλάχιστον 184 ανθρώπους και περίπου 1 εκατομμύριο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πολιτεία Κεράλα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

«Τουλάχιστον 76 άνθρωποι πέθαναν, 58 αγνοούνται και 32 τραυματίστηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Κεράλα.

Περίπου 288.000 άνθρωποι, σε αυτήν την πολιτεία, απομακρύνθηκαν προς ασφαλείς περιοχές. Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 42 νεκρούς.

«Απομακρύναμε περισσότερους από 580.000 ανθρώπους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καρνατάκα.

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ (δυτικά) και δεκάδες χιλιάδες άλλοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

 

Διαβάστε επίσης