ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επέλεξε τον καινούριο προσωπάρχη του για τον Λευκό Οίκο

"Είναι σκληρός, έξυπνος και επίμονος" - Ο Τζεφ Ζάιεντς, διετέλεσε συντονιστής πολιτικής για την Covid-19

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε σήμερα τον πρώην συντονιστή του Λευκού Οίκου στην πολιτική κατά της Covid-19, Τζεφ Ζάιεντς, ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, επικαλούμενος την εμπειρία του στην υγειονομική περίθαλψη και την οικονομία.

Ο Ζάιεντς θα αντικαταστήσει τον σημερινό προσωπάρχη, Ρον Κλάιν, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Έχω δει τον Τζεφ Ζάιεντς να αντιμετωπίζει ορισμένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στην κυβέρνηση», τόνισε ο Μπάιντεν σε μια ανακοίνωση.

Ο Κλάιν, επί μακρόν βοηθός και σύμβουλος Δημοκρατικών προέδρων και αντιπροέδρων, είναι προσωπάρχης του Μπάιντεν από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι πρόεδροι να αντικαθιστούν προσωπάρχες κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ειδικά στη δεύτερη θητεία τους.

Ο Ζάιεντς εργάστηκε για τον Νόμο για την Ανάκαμψη των ΗΠΑ (American Recovery Act) κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, και αργότερα ανέλαβε να διορθώσει το healthcare.gov μετά την ψήφιση του Νόμου για την Προσιτή Περίθαλψη (Affordable Care Act) .

Υπό τον Μπάιντεν, ηγήθηκε της κυβερνητικής απάντησης για την καταπολέμηση της Covid-19, ένα «μαζικό εγχείρημα υλικοτεχνικής υποστήριξης ιστορικών διαστάσεων», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Κλάιν, ως σκληρό, έξυπνο και επίμονο, πιστώνοντάς του ότι συγκέντρωσε «την πιο ποικιλόμορφη και την πιο ταλαντούχα ομάδα του Λευκού Οίκου στην ιστορία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα