ΗΠΑ – Πεντάγωνο: Το Κίεβο θα παραλάβει αμερικανικά άρματα μάχης Abrams το φθινόπωρο

Νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς η αποστολή του ζωτικής σημασίας όπλου στα μέτωπα

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να επιταχύνει την παράδοση αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος και πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, παρέχοντας αυτόν τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό από το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμεύτηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams αφού επί μήνες απέφευγε την ιδέα της ανάπτυξης των αρμάτων (που συντηρούνται δύσκολα) στα μέτωπα της Ουκρανίας. Το νέο σχέδιο επιταχύνει την παράδοση κατά περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με σύμβουλο του Κογκρέσου που είναι ενήμερος για το θέμα.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει το εσπευσμένο χρονοδιάγραμμα γιατί το υπουργείο Άμυνας δεν είχε αναφέρει προηγουμένως συγκεκριμένη ημερομηνία για την προσπάθειά του να παραδώσει τα άρματα μάχης στην Ουκρανία, λέγοντας μόνο πως «θα χρειάζονταν μήνες».

«Εργαζόμαστε σε αυτό», δήλωσε την Τρίτη στο CNN ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιες αλλαγές που μπορεί να γίνουν στη διαδικασία ώστε να το επισπεύσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα