ΗΠΑ: “Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κινδυνεύεται”

Ήταν η ταξιδιωτική οδηγία στους Αμερικανούς προειδοποιώντας για κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγών, την στιγμή που βρίσκονται σε μεγάλη "κόντρα" για τα ρωσικά συστήματα S-400

Σφίγγει από ότι φαίνεται ο κλοιός ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία καθώς με ταξιδιωτική οδηγία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να αποτρέψει τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων».

Η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αύξησε τον βαθμό επικινδυνότητας της Τουρκίας στο 3 και ενώ βρίσκονται η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για τα συστήματα S-400 συνεχίζεται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ταξιδιωτική οδηγία κάνει λόγο για κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγών, ενώ υπογραμμίζει και το ζήτημα των παράνομων φυλακίσεων Αμερικανών πολιτών.

Σχετικά με την τρομοκρατία η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι «τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία, επιθέσεις χωρίς προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια,πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινόχρηστους χώρους».

Παράλληλα, οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να μην ταξιδεύουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ.
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ καλεί τους πολίτες:

  • Να μείνουν σε επαγρύπνηση σε περιοχές όπου συχνάζουν οι Δυτικοί
  • Να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις και τα πλήθη
  • Να μείνουν σε ξενοδοχεία με αναγνωρισμένα μέτρα ασφαλείας
  • Να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα και να προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους με βάση τις νεώτερες πληροφορίες.
Διαβάστε επίσης