«Υπάρχουν μικρά αποστήματα φασισμού σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφάλειας»

Για μικρά αποστήματα φασισμού που εξακολουθούν να υφίστανται στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε πως η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος προκειμένου να μην ενισχυθούν.

«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, όμως η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της προκήρυξης εκλογών εξαιτίας των εξελίξεων με τη Χρυσή Αυγή («δεν πρέπει να κάνουμε τη Χ.Α. και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων»), αλλά δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή τους ακόμη και εντός του 2013.

Σε άλλο σημείο, άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία επειδή δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στη δράση της Χρυσής Αυγής, την οποία η ΔΗΜΑΡ είχε θέσει ως ζήτημα κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη συγκυβέρνηση. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’» σημείωσε ο Κουβέλης.

Τέλος, έθεσε και πάλι το θέμα της χρηματοδότησης για τη δραστηριότητα του κόμματος και για μία ακόμη φορά ζήτησε σύγκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου έναντι της ναζιστικής απειλής.

Διαβάστε επίσης