Ηράκλειο Κρήτης: Εκδήλωση για τον πόλεμο στη Γάζα

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Αυγούστου διοργανώνεται μια βραδιά με τίτλο «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στο Πάρκο Γεωργιάδη. Σύμφωνα με το cretalive.gr με αφορμή τους χιλιάδες Παλαιστίνιου νεκρού η Πρωτοβουλία Ηρακλείου ετοιμάζει μια βραδιά αφιερωμένη στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση:

«Πάνω από 1.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τουλάχιστον 9.000 έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή εισβολή  στη  Λωρίδα  της  Γάζας.  Ο  αριθμός  των νεκρών Παλαιστινίων,  που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άμαχοι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι,  ανεβαίνει λεπτό προς λεπτό, καθώς ανασύρονται όλο και περισσότερα πτώματα κάτω από τα ερείπια των σπιτιών στη Γάζα. Εκτός από ανθρώπους και σπίτια, έχουν χτυπηθεί θρησκευτικοί χώροι, υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό,  ακόμα και νοσοκομεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, 6 από τα 13 νοσοκομεία της Γάζας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ το Ελ Γουάφα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίθεση στο μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων της Γάζας, το Νοσοκομείο “Αλ Ντούρα” και από το ισραηλινό χτύπημα σκοτώθηκε ένα μικρό παιδί ηλικίας 2,5 ετών και τραυματίστηκαν άλλα 30 άτομα.

Με  αφορμή  τα  τραγικά  περιστατικά  της  ισραηλινής  επίθεσης  στη Γάζα, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα»  διοργανώνει εκδήλωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/8 στις 8μμ στο Πάρκο  Γεωργιάδη με:

Ομιλίες από τους:

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΙΣΣΙΑ   –  Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

ΑΝΤΖΕΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ  – ΟΜΝΙΑ TV

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Προβολή της ταινίας: «Που να πετάξουν τα Πουλιά» της Fida Qishta

Η ταινία περιγράφει τις ζωές δύο θαρραλέων νεαρών γυναικών της Παλαιστίνης, που επέζησαν της μαζικής επίθεσης των 23 ημερών του Ισραήλ στη Γάζα το Δεκέμβρη του 2008/Γενάρη του 2009 και αποκαλύπτει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Αγρότες, ψαράδες, έμποροι, μαθητές, δάσκαλοι και γιατροί βρίσκουν τους τρόπους να ζήσουν σε μια επίφαση ομαλότητας μέσα στη σκληρότητα του αποκλεισμού και των συνεχών επιθέσεων από το Ισραήλ. Τι συμβαίνει όταν η ανομία γίνεται κανονικότητα; Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά μεγαλώνουν ανάμεσα στα χαλάσματα των σπιτιών και των πόλεών τους, όταν αντιμετωπίζουν το μέλλον ως ορφανά στοιχειωμένα από τη μνήμη των βίαιων θανάτων των γονέων τους;

Τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων παλαιστινίων ποιητών από το μουσικό σχήμα ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

kriti-gaza-8-8

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα