Ήρθε η ώρα του Χρήστου Καλογρίτσα

Η ώρα του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή έφθασε. Ο γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται να προσέλθει την Τετάρτη ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο χαρακτηρίζεται ως μάρτυρας – «κλειδί» για την υπόθεση, ωστόσο ο ίδιος έχει πάρει ήδη δύο αναβολές όταν κλήθηκε να καταθέσει, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Την Τετάρτη του Πάσχα, σε περίπτωση που και πάλι αρνηθεί, αναμένεται να υπάρξει εισήγηση για χρήση των μέσων που διαθέτει η Επιτροπή. Όπερ σημαίνει ότι θα ασκηθεί η δυνατότητα που έχουν οι βουλευτές, από τη στιγμή που λειτουργούν ως ανακριτικά όργανα, να διατάξουν τη βίαιη προσαγωγή του. Θα οδηγηθεί δηλαδή υποχρεωτικά στη Βουλή με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ιδίως τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για εσκεμμένες δικαιολογίες του κ. Καλογρίτσα για να μην προσέλθει.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δύο πρόσωπα, ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας και ο συνεργάτης του κ. καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου. Από τη στάση των δύο κομμάτων γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στο τέλος δεν πρόκειται να υπάρξει κοινό πόρισμα, αφού ήδη η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο περί «δεσίματος» της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα