Ισά: «Σοκαριστικά αυτά που έγιναν, να υπάρξουν τιμωρίες και μεταρρυθμίσεις»

O Πιέρ Ισά χαρακτήρισε σοκαριστικά τα όσα έγιναν στην Τούμπα, στον διακοπέντα αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες αλλά και μεταρρυθμίσεις. Ακόμα, ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού -σε συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική ιστοσελίδα «20min»– εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια συμφωνία των εμπλεκομένων, μέσω FIFA/ UEFA, και σύντομα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο Πιέρ Ισά, ανέφερε: «Πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, είναι λογικό. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα πρέπει να επιβραβεύονται, είτε οι διεκδικητές του τίτλου είτε της παραμονής. Θέλουμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας και να παίζουμε, να ολοκληρώνουμε την δουλειά μας. Είναι αλήθεια ότι αυτά που έγιναν είναι σοκαριστικά και δεν μας αρέσουν. Κατά την γνώμη μου το δικαστήριο πρέπει να επιβάλλει τιμωρίες, γιατί δεν θέλουμε κάτι τέτοιο να ξαναγίνει».

Συνέντευξη ισά στην ελβετική ιστοσελίδα «20min»

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι πολύπλοκο, ειδικά από την στιγμή που έχει υπάρξει μεγάλη ένταση σε πρόσφατα ματς. Νομίζω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος τιμωρεί τους παίκτες και τους φιλάθλους. Ελπίζω ότι μέσω της FIFA και της UEFA, θα βρεθεί μία συμφωνία προκειμένου το πρωτάθλημα να αρχίσει το συντομότερο δυνατό ξανά».

Για το πώς το πρωτάθλημα έφτασε μέχρι εκεί: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι οι εικόνες ήταν σοκαριστικές. Όμως παρακολούθησα και το ματς της Μαρσέιγ με την Λιόν την Κυριακή και υπήρξαν κι εκεί συγκρούσεις στο τέλος του αγώνα. Προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα να κινδυνεύω σε γήπεδο στην Ελλάδα. Υπάρχει πάθος και ενθουσιασμός, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να το αναλύσεις όλο αυτό και να σέβεσαι τους διαιτητές, τους παίκτες και τον κόσμο. Όμως το ποδόσφαιρο θα αρχίσει ξανά και πρέπει να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Για το πρωτάθλημα: «Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο τίτλος παιζόταν ανάμεσα σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω λόγω οικονομικών προβλημάτων. Όμως είναι καλό να έχεις ένα πρωτάθλημα που τρεις μεγάλοι διεκδικούν τον τίτλο. Είναι κρίμα που υπήρξαν τέτοιες υπερβολές που δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση. Είναι κρίμα για τους τηλεθεατές, τους θεατές και το ποδόσφαιρο γενικά».

Για το πάθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα θέλαμε να χαθεί αυτό. Πρέπει να βρεθεί σύντομα μία συμφωνία ώστε να μην χειροτερέψουν οι καταστάσεις. Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, θέλεις να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα, όπου υπάρχει πάθος. Αυτή την τρέλα την χρειαζόμαστε. Υπήρξαν πολλές υπερβολές, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμοί».

Για το πόσο δύσκολο είναι να έρθουν μεγάλοι παίκτες στην Ελλάδα: «Σίγουρα είναι δύσκολο, το συζήτησα πρόσφατα με συναδέλφους ατζέντηδες. Είναι λίγο πιο δύσκολο. Όμως μπορούμε να εξηγήσουμε σε πιθανούς στόχους ότι υπάρχει τρέλα και πολύ πάθος στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν υπήρξαν πρόσφατα σοβαρά περιστατικά. Οι παίκτες νιώθουν ασφαλείς εδώ σε σχέση με άλλες πόλεις. Εκτός γηπέδου, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι. Το πάθος στο γήπεδο δεν επεμβαίνει στην προσωπική ζωή. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι αυτή την στιγμή πρέπει να διαβεβαιώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά δεν γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και δεν είναι μόνιμη κατάσταση».

Για το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Ελλάδα: «Όλοι οι παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε ο Καρεμπέ, είτε οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σαβιόλα, Αμπιντάλ και άλλοι που ξεχνάω, δέθηκαν με την Ελλάδα και την Αθήνα. Μπορούν να εξελιχθούν σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στα επίπεδα της Premier League ή της League 1, αλλά είναι ανταγωνιστικό και τους επιτρέπει να αγωνίζονται συχνά στο Champions League ή το Europa League. Οπότε παίζοντας σε αυτές τις διοργανώσεις και βλέποντας την ποιότητα ζωής εδώ που είναι πανέμορφη, υπάρχουν ακόμα επιχειρήματα ώστε να φέρεις διάσημους παίκτες ή πολλά υποσχόμενους νεαρούς».

 

Διαβάστε επίσης