Ισχυρή έκρηξη με τέσσερις νεκρούς σε φούρνο στο Παρίσι

Πανικός στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια έκρηξης το πρωί του Σαββάτου σε φούρνο στο Παρίσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο 9ο διαμέρισμα εξαιτίας διαρροής υγραερίου στη Rue de Trevise και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Από την έκρηξη τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δύο από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες, που είχαν σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δώδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύονται, και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Reuters.

Το ισόγειο ενός κτιρίου καταστράφηκε πλήρως, ενώ εκατοντάδες κτίρια ταρακουνήθηκαν.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Europe 1 πως καταστράφηκαν περίπου 6 με 7 οχήματα, που βρίσκονταν έξω από τον φούρνο, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο δεύτερης έκρηξης.

Η δυνατή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζονταν το αρτοποιείο, ενώ έσπασαν τα παράθυρα γειτονικών καταστημάτων, στην οδό Τρεβίζ, στο κέντρο του Παρισιού. Παράλληλα, ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο.

Το κατάστημα έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν την έκρηξη ως ατύχημα.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να αφήνουν τους γύρω δρόμους ελεύθερους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τους κατοίκους των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα που σημειώθηκε η έκρηξη.

Διαβάστε επίσης