Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Οι αρχές ενημερώνουν πως δεν υπάρχει φόβος για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή νότια των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης μετρήθηκε στους 6,8 βαθμούς από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) , το οποίο τοποθετεί το επίκεντρό του σε βάθος 122 χιλιομέτρων. Αρχικά, το EMSC κατέγραψε μέγεθος 7,2 βαθμών.

Καμία ανησυχία για τσουνάμι λένε οι αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι έπειτα από τον ισχυρό σεισμό στη θαλάσσια περιοχή νότια των Φιλιππίνων.

Ισχυρή σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί ανήμερα των Χριστουγέννων στην επαρχία Μπατάνγκας, στο νησί Λουζόν των Φιλιππίνων. Ο σεισμός πριν από ένα μήνα περίπου, είχε ισχύ 6,3 βαθμών τόσο από το Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Ηφαιστειολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) όσο και από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από σεισμούς, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα