Ισόβια και 20 χρόνια στον 78χρονο “εγκέφαλο” της δολοφονίας Παπαγεωργίου

Παρέμειναν τα ισόβια για τον 78χρονο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. 

Το δικαστήριο  αποφάσισε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και καταδίκασε τον Πέτρο Μιχαλεάκο, όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας επιβάλλοντας τους την ποινλη των ισοβίων συν 20 χρ΄όνια κατά συγχώνευση ενώ κρίθηκαν ένοχοι και οι άλλοι τρεις κατηγορο΄ύμενοι.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση. Η εισαγγελέας επισήμανε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «Ο Θεός να σε συγχωρέσει».

Τα ίχνη του 26χρονου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο νεαρός είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της.

Όμως, έπειτα από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου -που καταδικάστηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου- δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές.

Διαβάστε επίσης