Ισπανία – Ελλάδα: Όλος ο πλανήτης είναι μπλε…Σήμερα παίζουμε για την σημαία (video, pic)

Η εθνική Ελλάδας παίζει απόψε με την Ισπανία στην Γρανάδα, στο πρώτο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ, 2022, που θα γίνει στο Κατάρ, σε μια ημέρα που όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα βλέμματα επάνω μας, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση για την ελευθερία μας από τον τουρκικό ζυγό.

Αυτή η μέρα, που ο Πύργος του Αϊφελ είναι «ντυμένος» στα χρώματα τη Ελλάδας, το Κολοσσαίο της Ρώμης το ίδιο, όπως και το περίφημο θέατρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, ο Λευκός Οίκος στην Αμερική, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, οι Έλληνες διεθνείς πρέπει να παίξουν μόνο γι αυτό. Κι ας χάσουν.

Σήμερα, ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του έθνους των Ελλήνων, μόνο αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό του τα παιδιά που βρίσκονται στην Γρανάδα. Ούτε τον… Γραμμένο, ούτε τον ίδιο τον Φαν’τ Σιπ με τις παλινωδίες του, ούτε το τοξικό κλίμα στο ποδόσφαιρό μας, ούτε τις εκλογές τη ΕΠΟ.

Σήμερα παίζουμε για την φανέλα. Για την αξιοπρέπειά μας. Κι ας χάσουμε, οι Ισπανοί, έτσι κι αλλιώς είναι καλύτεροι από εμάς. Να πέσουμε, αλλά μαχόμενοι. Με την Ελλάδα στην καρδιά. Γιατί πολλοί σ’ αυτό τον τόπο άρχισαν ν’ απομακρύνονται απ αυτήν, από τα αξιακά μας συστήματα, από την αγάπη προς το εθνόσημο εν ονόματι κάποιων ασαφών «διεθνοποιήσεων» και την αποκοπή από τις ρίζες μας.

Και μην πει κανένας «προοδευτικός» πως «τι σχέση μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση» και να το χλευάσει. Ελλάδα είναι τα πάντα. Και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και η ποίηση και η λογοτεχνία και η φιλοσοφία, η ιατρική, το οδικό δίκτυο, ο κινηματογράφος, η τεχνολογία, η εθνική ανεξαρτησία, η υγεία. Όλα Ελλάδα είναι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα