Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανδαλουσία

Θύματα εντοπίστηκαν μέσα σε οχήματα

Όλο και βαρύτερος γίνεται ο απολογισμός της καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην Ανδαλουσία της νότιας Ισπανίας, καθώς οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε δώδεκα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή κοντά στην Αλμερία, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και μεγάλες επιχειρήσεις εκκένωσης οικισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην πληγείσα περιοχή της κοινότητας Λος Γκαγιάρδος εντοπίστηκαν ακόμη έξι σοροί, γεγονός που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 12.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς στην περιοχή της Μπένταρ, όπου ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς να καταφέρουν να διαφύγουν από το πύρινο μέτωπο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, η παρατεταμένη ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι αρχές παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων όσο και για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα