Ισραήλ και Αίγυπτος βλέπουν πόλεμο εάν κερδίσει ο Μπάιντεν

Ισραήλ και Αίγυπτος βλέπουν πόλεμο στην Μέση Ανατολή εάν κερδίσει ο Μπάιντεν n αναφέρει το Summit News.

Ο ισραηλινός υπουργός οικισμών Tzachi Hanegbi προειδοποιεί ότι μια προεδρία Μπάιντεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ η Αίγυπτος φοβάται ότι ο Μπάιντεν θα βοηθήσει στην αναβίωση των ισλαμιστών στην περιοχή.

Ο Tzachi Hanegbi επεσήμανε ότι ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα επαναφέρει την πυρηνική συμφωνία της Αμερικής με το Ιράν, η οποία ακυρώθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ.

Για το Ισραήλ, αυτό θα αποτελούσε μια υπαρξιακή απειλή για την εθνική ασφάλεια και θα αύξανε δραστικά τις πιθανότητες πολέμου με την Τεχεράνη.

«Εάν ο Μπάιντεν n παραμείνει σε αυτήν την πολιτική, θα υπάρξει, στο τέλος, μια βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν», δήλωσε ο Tzachi Hanegbi.

Εν τω μεταξύ, άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, ανησυχούν ότι μια κυβέρνηση Biden θα αντικατοπτρίζει τις πολιτικές του Obama, οι οποίες οδήγησαν στην εξουσία τους Ισλαμιστές στην Αίγυπτο.

Ο Ομπάμα ηγήθηκε των καταστροφικών παρεμβάσεων στη Συρία και τη Λιβύη που οδήγησαν στην άνοδο του ISIS και της διεθνούς μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Oμπάμα ανέστειλε επίσης τη βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά από διαδηλώσεις που οδήγησαν τον Ισλαμιστή Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.

«Οι Αιγύπτιοι είναι πιθανό να ανησυχούν για την αναβίωση της δημοκρατικής ατζέντας του Ομπάμα που οδήγησε στην εξουσία τους ισλαμιστές», αναφέρει το Arab Weekly.

Με άλλα λόγια, εάν κερδίσει ο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια καταστροφικών παρεμβάσεων στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα