Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν Παλαιστίνια επειδή τους επιτέθηκε με ψαλίδι

Πυρά άνοιξαν Ισραηλινοί αστυνομικοί σε Παλαιστίνια καθώς επιτέθηκε με ψαλίδι σε συνοριοφρουρούς στη Δυτική Όχθη χωρίς τελικά να τους αγγίξει, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους μέσα σε δύο ημέρες.

Η Παλαιστίνια επιτέθηκε στους συνοριοφρουρούς σε βενζινάδικο κοντά στον ισραηλινό οικισμό Κφαρ Αντουμίν στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ η Παλαιστίνια τραυματίστηκε από σφαίρες στο πόδι.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την ισραηλινή αστυνομία, πρόκειται για μία 37χρονη από τη Γιάτα, νότια της Χεβρώνας, επίσης στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέχεται από το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο από έναν περαστικό που θορυβήθηκε από την ύποπτη, όπως είπε, συμπεριφορά της Παλαιστίνιας, όπως ανέφερε η αστυνομία. Ενώ οι αστυνομικοί της ζητούσαν να σταματήσει, έβγαλε ένα ψαλίδι από το σακίδιό της και έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας στα αραβικά. Στην κατοχή της είχε επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα μαχαίρι.

Χθες ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει πολίτες και έναν Ισραηλινό στρατιώτη κοντά στη Χεβρώνα ενώ στα τέλη Οκτωβρίου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτες στη Χεβρώνα.

Διαβάστε επίσης