Ισραηλινοί πιλότοι κατάφεραν να προσγειώσουν μαχητικό χωρίς καλύπτρα από τα 30.000 πόδια

Ένα περιστατικό που είναι αρκετά σπάνιο να συμβεί. Το απόλυτο "θαύμα" στον αέρα

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15 της ισραηλινής αεροπορίας προσγειώθηκε χωρίς καλύπτρα! Το σπάνιο περιστατικό έγινε σε ύψος 30.000 ποδών και οι χειριστές κατάφεραν να το προσγειώσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Militaire.gr μετά από μια σύντομη στιγμή πανικού, οι χειριστές ενημέρωσαν τη βάση τους και κατάφεραν να κάνουν την προσγείωση. “Τέτοιο συμβάν είναι πολύ, πολύ σπάνιο. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, είχε να κάνει με αεροσκάφος Skyhawk. το 2004. Σε εκείνη την περίπτωση, το αεροσκάφος εγκαταλείφθηκε”, ανέφερε ένας αξιωματούχος των ισραηλινών ΕΔ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 του Ισραήλ – γνωστά στα εβραϊκά ως “Baz” ή “Falcon” – παραδόθηκαν στη δεκαετία του 1970 και έχουν αναβαθμιστεί . Αξιωματούχος του IDF δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πως “έφυγε” η καλύπτρα. Οι τεχνικοί εξετάζουν τον μηχανισμό που την συγκρατεί .

Όταν η καλύπτρα αποκολλήθηκε, οι πιλότοι ακούγονται ταραγμένοι, αλλά σύντομα ηρέμησαν για να μπορέσουν να προσγειωθούν. Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν περίπου 45 βαθμοί Κελσίου κάτω από το μηδέν .

 

Διαβάστε επίσης