Ισραηλινός «ιππότης» για την ΕΛΒΟ

Στην πλειοδότρια κοινοπραξία συμμετέχουν οι εταιρείες Naska Industries, SK Group και Plasan

Ο από μηχανής Θεός που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βγάλει την βιομηχανία οχημάτων ΕΛΒΟ από την επιχειρηματική τελμάτωση των πολλών τελευταίων χρόνων θα έχει ισραηλινό «διαβατήριο».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πλειοδότης της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας ανακηρύχθηκε ένα κονσόρτσιουμ ισραηλινών εταιρειών το οποίο είχε καταθέσει προσφορά για εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ. Στην πλειοδότρια κοινοπραξία συμμετέχουν οι εταιρείες Naska Industries, SK Group και Plasan, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων και μεταφορικών μέσων για εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετέχει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Γλύνης.

Η αλήθεια είναι το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι Ισραηλινοί για να κάνουν δικιά τους την ΕΛΒΟ είναι εξαιρετικά χαμηλό και δεν ξεπερνά τα €3.000.000.

Αυτό, όμως, μοιάζει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς προτάσσεται η «μεγάλη εικόνα» της ανάστασης της ΕΛΒΟ που με την επαναλειτουργία της θα δώσει μεροκάματα στους εργαζόμενους που θα βρουν δουλεία και θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα περίπου 250 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι από το προσωπικό της ΕΛΒΟ που θα απασχοληθεί σε πρώτη φάση στην καινούργια ανώνυμη εταιρεία, στην οποία θα μεταβιβασθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της «κακής» ΕΛΒΟ (οικόπεδα, κτίρια, παραγωγικός εξοπλισμός, πατέντες, εμπορικά σήματα κλπ).

Σε ορίζοντα τριών ετών αναμένεται να προσληφθούν επιπλέον 200 εργαζόμενοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα