Ιστιοπλοΐα: Επίθεση στην ελληνική ομοσπονδία από Μάντη/Καγιαλή

Σφοδρή επίθεση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξαπέλυσαν οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η ομοσπονδία τούς επιβάλει να δώσουν εσωτερικούς αγώνες πρόκρισης για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους για το Τόκιο, μολονότι αυτοί εξασφάλισαν την πρόκριση για τη χώρα.
Μιλούν για πρωτοφανή και πέρα από κάθε λογική απόφαση να προκηρυχθούν αγώνες πρόκρισης και καλεί την ομοσπονδία να την πάρει πίσω. Αναμένεται τώρα και η απάντηση της Ε.Ι.Ο., η οποία πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να προκηρύσσει τυπικά αυτούς τους αγώνες, επειδή οι προκρίσεις δεν πάνε σε πρόσωπα αλλά στη χώρα.

«Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» την εξασφαλίσαμε εμείς προσωπικά, καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ενοσίμα μένοντας μάλιστα μόλις έναν βαθμό εκτός βάθρου. Αυτή η πρόκριση μας αξίζει δικαιωματικά, μετά από την υπεράνθρωπη, εξοντωτική και άκρως δαπανηρή πορεία που έχουμε ακολουθήσει από την επόμενη μέρα κιόλας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο και συνεχίζουν: «Θεωρούμε αδιανόητο, όταν την πρόκριση την οποία κατακτήσαμε εμείς για την Ελλάδα με αντιπάλους τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, να μας ζητά η ΕΙΟ να την διεκδικήσουμε σε δύο αδιάφορους αγώνες κόντρα σε πληρώματα που είναι δεκάδες θέσεις πιο κάτω από εμάς στην παγκόσμια κατάταξη και φυσικά δεν έχουν πιάσει τα όρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε ή να υποβαθμίσουμε τους συναθλητές μας, αλλά είναι τουλάχιστον υποτιμητικό από πλευράς Ομοσπονδίας να μας ζητά να πιάσουμε… εσωτερικά όρια, όταν έχουμε πιάσει όλα τα όρια στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο και έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερους από 20 διεθνείς αγώνες από το 2016 μέχρι σήμερα.
Καλούμε λοιπόν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ν’ αλλάξει την εντελώς παράλογη κι έξω από κάθε ηθική απόφαση της και να ακυρώσει τους δύο αγώνες πρόκρισης, πράττοντας το αυτονόητο που είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Στην αρχαιότητα γκρέμιζαν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες. Στη σύγχρονη εποχή δεν ζητάμε να συμβεί το ίδιο, διεκδικούμε, όμως, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και σεβασμό.
Σε τελική ανάλυση, αν οι άνθρωποι της ΕΙΟ πιστεύουν ότι υπάρχουν καλύτεροι Έλληνες αθλητές από εμάς στην κλάση 470, ας τους στείλει αυτούς στο Τόκιο κι ας μας αφήσει εμάς, εκτός σκοπιμοτήτων και παρασκηνιακών κινήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό αθλητισμό και με το πνεύμα του Ολυμπισμού».

Διαβάστε επίσης