Ιταλία: Άνδρας ηλικίας 101 ετών νίκησε τον… κορωνοϊό!

Ο υπερήλικος ήταν διασωληνωμενός και πλέον έχει πάρει εξιτήριο. Είχε προλάβει την ισπανική γρίπη

Νικητής βγήκε από την μάχη με τον κορωνοϊό ένας άνδρας 101 ετών στην Ιταλία, ο οποίος είχε νοσήσει από τον ιό και ήταν διασωληνωμένος. Ο υπερήλικος πήρε εξιτήριο διότι ιάθηκε πλήρως από τον ιό. Ένας γεγονός που είναι αρκετά αισιόδοξο καθώς η Ιταλία συνεχίζει να βιώνει τον απόλυτο εφιλαλτη λόγω της πανδημίας.

Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Ρίμινι. Ο άντρας είχε εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά την ένδειξη του τεστ κορωνοϊού και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη.

H «πραγματικά εξαιρετική ανάκαμψη του έδωσε ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε η Λίζι. Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, μιλώντας για τον άνδρα που νίκησε τον κορωνοϊό, ο 101χρονος έφυγε από το νοσοκομείο με την οικογένειά του και «μας δίδαξε ότι για κανέναν το μέλλον του δεν είναι ξεγραμμένο».

Ο άντρας γεννήθηκε το 1919, κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης, η οποία εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει 30 με 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το Ρίμινι είχε καταγράψει 1,189 περιπτώσεις κοροναϊού από την Πέμπτη, σύμφωνα με το ιταλικό τμήμα πολιτικής προστασίας.

 

Διαβάστε επίσης