Ιταλία: Κατολίσθηση “κατάπιε” ολόκληρο νεκροταφείο – Φέρετρα έπεσαν στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακάβριο περιστατικό στην χώρα

Μακάβριο είναι το θέαμα που εκτυλίχθηκε σε νεκροταφείο πόλης στην Ιταλία, όπου κατολίσθηση “κατάπιε” ολόκληρο το κοιμητήριο που βρισκόταν πάνω στην πλαγιά με αποτέλεσμα να χαθεί στη θάλασσα μαζί με δεκάδες φέρετρα. 

Ευτυχώς, κατά την κατολίσθηση οι εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες στο νεκροταφείο κατάφεραν να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή και μην συμβούν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα, δεκάδες φέρετρα κατέληξαν στη Μεσόγειο θάλασσα και πολλά άλλα πιστεύεται ότι καταπλακώθηκαν από τα μπάζα όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση γύρω στις 15:00 τοπική ώρα χθες το απόγευμα στην πόλη Καμόλι, ένα τουριστικό θέρετρο βορειοδυτικά της Γένοβας. Ένα τεράστιο κομμάτι της πλαγιάς κατέληξε στα νερά, κάπου 50 μέτρα κάτω, ενώ καταστράφηκαν και δύο παρεκκλήσια.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων φερέτρων καθώς οι συγγενείς των θαμμένων στο νεκροταφείο, περιμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν αν οι σοροί των αγαπημένων τους προσώπων ήταν μεταξύ εκείνων που κατάπιε η κατολίσθηση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατολίσθηση προκλήθηκε από διάβρωση της ακτογραμμής μετά τις πρόσφατες καταιγίδες στην περιοχή της Λιγουρίας, γνωστής ως ιταλικής Ριβιέρα. Κάτοικοι της Καμόλι ανέφεραν ότι άκουσαν την κατολίσθηση από τα σπίτια τους και ορισμένοι έτρεξαν στο νεκροταφείο όταν άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η πλαγιά πέφτοντας στη θάλασσα.

Το νεκροταφείο χτίστηκε πριν από ενάμιση αιώνα και εδώ και κάποιο διάστημα γίνονταν εργασίας ενίσχυσης της πλαγιάς. Αλλά όπως υποστήριξε ο δήμαρχος – και γεωλόγος στο επάγγελμα – Φραντσέσκο Ολιβάρ, ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η κατολίσθηση, ενώ όπως επεσήμανε τα περισσότερα από τα φέρετρα μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τόνους χωμάτων και άλλων φερτών υλών. Ευτυχώς, την ώρα της κατολίσθησης, το νεκροταφείο ήταν κλειστό για το κοινό – όπως κάθε Δευτέρα – και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Οι προσπάθειες εντοπισμού των φερέτρων – μεταξύ άλλων και με drone – συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα