ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τη βοήθεια του στρατού στη Νάπολι ζητάει η κυβέρνηση Κόντε

Την ετοιμότητα της η κυβέρνησή του να παρέμβει προκειμένου να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης στη Νάπολι, ζητώντας και τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε 

Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ζήτησε από την κυβέρνηση Κόντε να περιορίσει τις μετακινησεις των πολιτών, ιδίως στην παραλιακή οδό της Νάπολι, με τον πρωθυπουργό να απαντάει ότι στη φάση αυτή η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές της Νάπολης και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Παράλληλα με την δραστηριοποίηση του στρατού, στενοί συνεργάτες του Κόντε προσθέτουν ότι θα χρησιμοποιηθεί και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή απομόνωση ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της covid 19.

Σοκ προκλήθηκε από την είδηση ότι ασθενής με κορονοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Καρνταρέλι της Νάπολης, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτιρίου. Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε προσωρινά σε ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

Η Νάπολη και τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά. Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν, όπως τους ήταν δυνατόν, τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα