Ιταλία: Ο Ντι Μάιο καταδίκασε την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Τι είπε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Την συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη καταδίκασε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Δεν έχουμε την ίδια άποψη με την Τουρκία σε ό,τι αφορά συμφωνίες που κατά την άποψή μας δεν είναι νόμιμες διότι ορίζουν θαλάσσια σύνορα χωρίς να υπάρχει συμμετοχή της Ελλάδας», δήλωσε ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων Ντι Μάιο, όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, η σταθεροποίηση παραμένει προτεραιότητα. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση τεχνικής φύσης για την οργάνωση της διάσκεψης του Βερολίνου και είμαστε πιο αισιόδοξοι ως προς τη δυνατότητα να επιτευχθεί εκεχειρία. Εργαζόμαστε συνεχώς με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την επίτευξη του στόχου αυτού» συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών.

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία στον ΟΗΕ

Όλα αυτά, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση, με την κατάθεση προς έγκριση στον ΟΗΕ των συντεταγμένων της συμφωνίας που υπογράφτηκε με τη Λιβύη.

Η εν λόγω συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ουσιαστικά «σβήνει» από τον χάρτη την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το τουρκικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι συντεταγμένες της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης βρίσκονται στην κατοχή των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει στο Twitter το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Διαβάστε επίσης