Ιταλία: Ο Σαλβίνι λέει «όχι» στη δημιουργία νέων hotspots στη Λιβύη

Ηχηρό «όχι» από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, στη δημιουργία νέων hotspots στην επικράτειά της Λιβύης. Αυτό κατά την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, ενώ ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθούν νέες δομές στα σύνορα, νότια της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην παραλύσει, η Τρίπολη, από την μεγάλη έλευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την ερχόμενη Πέμπτη. Ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ απάντησε, από την πλευρά του, ότι «η δημιουργία hotspot στην επικράτεια της χώρας του απαγορεύεται από τον νόμο».

Τέλος, ο Σαλβίνι τόνισε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης, με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Μεσόγειο, με στόχο την ευρύτερη αύξηση της διμερούς συνεργασίας. Τον Σεπτέμβριο, επίσης, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να οργανωθεί, στην Τρίπολη, σύνοδος με θέμα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Διαβάστε επίσης