Ιβάν, Αλαφούζος και το «μπαγιόκο» της εξυγίανσης

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Στις 19 του μήνα θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Άμα δεν γίνει τίποτα καινούργιο μέχρι τότε. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, ρε φίλε. Τέσσερα χρόνια με εξυγίανση. Και λέω εγώ τώρα. Όταν τελειώνει μία θητεία σ’ έναν φορέα, έναν οργανισμό, οτιδήποτε, δεν πρέπει να βγαίνει κάποιος να κάνει τον απολογισμό; Όχι οικονομικά και τέτοια. Αυτό είναι για τις γενικές συνελεύσεις. Για την εξυγίανση, μιλάω. Έτσι τη βαφτίσανε αυτή την τετραετία. Της εξυγίανσης.

Πριν είχανε με την εξομάλυνση του Γιάννη –δεν είμαι του τζάμπα– Δρόσου και μετά ήρθε η εξυγίανση. Δεν πρέπει να βγει ένας θεωρητικός της εξυγίανσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν πέτυχε ή όχι; Κι εγώ δεν σου λέω να βγει ο Ιβάν ή ο «Τίγρης» και ο Αλαφούζος. Αυτοί στήριξαν την εξυγίανση. Οι ιδιοκτήτες τη δουλειά τους κάνουνε. Αυτός που την εφάρμοσε πρέπει να βγει να μιλήσει. Ο Βάγγος ο Γραμμένος; Γιατί, όχι; Πρόεδρος της εξυγίανσης ήτανε.

Έτσι είναι. Ο Βαγγέλης πρέπει να βγει και να μιλήσει. Και να έχει δίπλα του τους φρουρούς της εξυγίανσης. Τόσος κόσμος. Ο Κυριάκος ο Φιγούρας. Δεν μπορεί να λείπει από το πάνελ. Ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης, αδύνατον. Πρώτο τραπέζι, πίστα. Και φυσικά, το Σαββιδοτεχνείο σύσσωμο. Τα πάντα όλα. Φυσικά και ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος με τον Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό. Τόσα συνθήματα έχει βγάλει η εξυγίανση τόσα χρόνια. «Το σάιτ που γκρέμισε την παράγκα», σου λέει. «Ένα ποδόσφαιρο δίκαιο, όπου μπορεί να γίνονται λάθη, αλλά αδικούνται όλες οι ομάδες». Έτσι έλεγαν. Να βγουν να μας εξηγήσουν, αν δικαιώθηκε ο αγώνας τους. Και να κάνει και γκάλοπ το ΟΡΕΝ στην αθλητική εκπομπή της Κυριακής, για να μιλήσει κι ο λαός.

Άμα θέλει κι ο Ιβάν, ας βγει και διαδικτυακά να μιλήσει. Ως ο πρωτεργάτης της εξυγίανσης. Συμφωνία με τον Μελισσανίδη κάνανε να κυβερνήσουνε από μία τετραετία. Έριξε και τριάμισι μιλιόνια στους βλαχοπρόεδρους για να φέρει την εξυγίανση. Δεν πρέπει να κάνει ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ειδικά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αν έπιασαν τόπο τα λεφτά του; Πρέπει.

Πρωτάθλημα και Κύπελλα πήρε ο ΠΑΟΚ επί εξυγίανσης. Να βγει να πει ο Ιβάν αν ήταν όλα σπαθένια. Και το Κύπελλο στον Βόλο με τον Καλφόγλου, το πέναλτι του Βιεϊρίνια στη Λαμία που δεν είδε ο Τσαμπούρης, τα «μαϊμού» πέναλτι του Κουτσιαύτη με τον Αστέρα. Για τον Ευαγγέλου, που αντί να δείξει απ’ ευθείας κόκκινη στον Ντόγκλας, του έκανε παρατηρήσεις όπως ο δάσκαλος στον μαθητή στο δημοτικό.

Να βγει, έστω  διά εκπροσώπου, ο Ιβάν και να μιλήσει για τον γίγαντα τον Μανούχο στην Τρίπολη με τον Αστέρα και το διπλό πέναλτι που δεν δόθηκε, για το πέναλτι του Μάτος στο Σαρδινέρο του ΟΦΗ που δεν δόθηκε από τον Τζοβάρα. Να μιλήσει και για τον Γιαννάκη τον Παπαπέτρου, που τώρα δεν θέλει να τον βλέπει, για τη φάση με τον Πανιώνιο, όπου δεν έδωσε καθαρά πέναλτι που έκανε εκείνος ο παικταράς ο Χατσερίδης στον Κεϊτά.

Έχει πολύ υλικό η εξυγίανση. Ο Πασχαλάκης στο Ηράκλειο γύρισε στην κερκίδα και είπε «έτσι σας γ@μ@ω»  και δεν πήρε ούτε κίτρινη, ούτε ο Ζαμπά που κλάδεψε τον Κοροβέση. Ο Διαμαντόπουλος Αρκαδίας ήτανε διαιτητής. Της εξυγίανσης. Να μιλήσει και για τον Σέζο που δεν έδειξε κόκκινη στον Κίτσιου στο ματς με την Ξάνθη. Και για το γλίστρημα του Πέλκα με τα Γιάννινα που ο Ευαγγέλου έδειξε τη βούλα. Για Τζήλο, Μέλο με το μέλι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ.

Μην κάτσω και τα θυμηθώ όλα. Τα έχει όλα στη μνήμη του ο Ιβάν. Και η πλάκα ποια είναι, ρε. Άντε σε μια-δυο περιπτώσεις ο Κάκος είπε ότι ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ. Όλα τα άλλα, φυσιολογικά. Κι ο Τάσος πρέπει κι αυτός να είναι στο πάνελ. Που είναι ανεπηρέαστος, δίκαιος και δεν έχει καμία σημασία που δουλεύει στο κανάλι του Ιβάν. Αν κάποιος σήμερα θέλει να μιλήσει για ακεραιότητα, λέει Τάσος Κάκος και καθάρισε. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι πρόκειται για κιμπαριλίκι.

Και δεν είναι μονάχα η διαιτησία. Δεν πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός γιατί ο Βάγγος ο Γραμμένος πήγε με ριφιφί και έκλεψε το άρθρο 30 για την πολυϊδιοκτησία που ανέφερε καθαρά για υποβιβασμό; Για το καλό του ποδοσφαίρου και της εξυγίανσης το έκανε αυτό ο Βάγγος. Σου λέει, με την εξυγίανση δεν θα σκεφτεί κανένας ν’ αγοράσει άλλη ομάδα, οπότε, αχρείαστο είναι ο άρθρο 30. Σωστός ο παίκτης. Τώρα, αν ο Ολυμπιακός έβγαλε έγγραφα ότι ο Ιβάν την έκανε την κουτσουκέλα με τον Καλπαζίδη, δικό του θέμα. Πολέμιος της εξυγίανσης είναι από την αρχή ο Μαρινάκης. Έτσι είναι. Δεν πρέπει να ειπωθούν αυτές οι βαρβάτες αλήθειες από τον Ιβάν και τον Γραμμένο;

Δεν πρέπει να ενημερώσει η εξυγίανση ότι ο Μάκης Χρυστοστομάκης Γκαγκάτσης απείλησε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο για το καλό του ποδοσφαίρου, για να εκλείψουν τα σταγονίδια που παρελθόντος; Επιτέλους, η εξυγίανση πρέπει να δικαιώσει και τον Μάκη Χρυσοστομάκη.

Ύστερα, δεν πρέπει να δικαιωθεί κι ο Βασιλομπίλαρος ο Γκαγκάτσης, που τον φάγανε τα κυκλώματα και τον πέταξαν έξω από τη Super League1, ενώ δεν έπρεπε να τον είχανε πάρει καν, γιατί είχε τα βουλεύματα εις βάρος του;

Να μην πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν το VAR έφερε την εξυγίανση; Αυτό το παραμύθι έλεγαν συνέχεια οι Σαββιδοτέχνες και οι Αλαφουζοτέχνες. Ότι είναι θέσφατο. Κι έλεγε η «Α» και η iapopsi.gr ότι το VAR είναι απάτη, γιατί το χειρίζονται άνθρωποι. Άσε που το αγόρασε κολοβό ο ΣΥΡΙΖΑ της εξυγίανσης.

Ο λαός τα έχει ανάγκη να τα ακούσει αυτά. Όχι ότι δεν τα ξέρει, βέβαια, αλλά πρέπει να τα ακούσει και σε πάνελ. Και στο φινάλε, καμία σημασία δεν έχει τι πιστεύει ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης, που πάει κόντρα στο κόμμα της εξυγίανσης. Σημασία έχει τι γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Και τι θυμήθηκα, τώρα, ρε μάστορα. Αυτό που είπε ο Μπόλονι για την κομμουνιστική Ρουμανία.

Πάει ένας του κόμματος στην αίθουσα και μιλάει στα παιδάκια του δημοτικού. Ότι σας φτιάξαμε καλά θρανία, αγοράσαμε καλούς πίνακες, έχουμε καλύτερες βρύσες για να πίνετε νερό και άλλα τέτοια. Σηκώνει ένας μαθητής το χέρι και ρωτάει, εμείς δεν είδαμε τίποτα από αυτά. Και του απαντάει το κομματόσκυλο: «Δεν είδατε τίποτα; Δεν διαβάζετε την Γκαζέτα, γι’ αυτό δεν είδατε». Γκαζέτα θα πει εφημερίδα.

Έτσι είναι. Άπαξ και το έγραψε το Σαββιδοτεχνείο, έτσι είναι. Σου λέει, αδικούνται όλες οι ομάδες. Κι αφού αδικούνται όλες οι ομάδες, γιατί ο Ιβάν απόσυρε τη στήριξή του στον Κλάτενμπεργκ; Εάν πρέπει ν’ απαντήσουν οι Γκαζέτες του Ιβάν και τα κανάλια; Να πούνε στο φινάλε ότι η εξυγίανση μπάζει. Ή ότι εκφυλίστηκε. Ή ότι δεν υπάρχει πια εξυγίανση, την πάτησε το τρένο. Δεν δικαιούται ο ελληνικός λαός να έχει ενημέρωση και μάλιστα, αντικειμενική από τις Γκαζέτες και τα κανάλια του Ιβάν;

Και φυσικά, να μιλήσει και ο Αλαφούζος. Νο3 ήταν στο Πολίτμπιρο της εξυγίανσης, μετά τον Ιβάν και τον Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» δεν ήταν ποτέ της επικοινωνίας. Ο Γιαννάκης είναι μόνο της επικοινωνίας. Να μας πει αν πέτυχε η εξυγίανση και ποια ήταν τα τρωτά της σημεία. Και αν, φυσικά, η εξομάλυνση του Δρόσου, που προϋπήρξε της εξυγίανσης, είχε καμία σχέση με τη διαιτησία του Κύζα στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Παναθηναϊκός πήγε σαν αρνί το Πάσχα να παίξει κι έχασε 4-0.

Και αν η εξυγίανση έπαιξε τον ρόλο της στη σφαγή του Παναθηναϊκού, πάλι με τον ΠΑΟΚ από τον Ελβετό τον Σέρερ, που έδωσε πέναλτι «μαϊμού» στον «δικέφαλο» και δεν απέβαλε τον Πέλκα στο 7΄ με δύο κίτρινες. Κι ο Γιαννάκης πρέπει να κάνει τον απολογισμό του. Και σαν ουδέτερος παρατηρητής, να πει αν είναι χάρτινο ή όχι το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ μετά την μπούκα του Ιβάν με την μπιστόλα στο γήπεδο. Να σταματήσει να πλακώνεται κι ο κόσμος των δύο «δικεφάλων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα