Ιβάν: Χέρι στην κυβέρνηση (για δικό του Βοτανικό…)

Toυ Χαρίλαου Τουμπιώτη

Σκάνε ανακοινώσεις Μπακογιάννη, σου λέει. Για τον Βοτανικό. Μέχρι τέλους του μήνα, ο Κωστάκης θα προβεί σε φοβερές και τρομερές δηλώσεις. Ο Παναθηναϊκός θα χτίσει γήπεδο. Βρέθηκε κι ο χρηματοδότης, αλλά δεν τον ξέρει κανένας. Ίσα με 200 μιλιόνια θα φτάνει το μαλλί. Να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός, κανένας δεν λέει όχι. Άλλο είναι το θέμα μου. Ο Παναθηναϊκός να φτιάξει. Ο ΠΑΟΚ να μη φτιάξει;

Έτσι πάει. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, η ΑΕΚ θα το έχει, ο Μπακογιάννης πιάνει το μυστρί και το ζεμπίλι. Ο ΠΑΟΚ στο πηγάδι κατούρησε; Έτσι είναι. Το ένα καλό παιδί και το άλλο γ@@μω τη μάνα του; Δεν παίζεται έτσι το έργο.

Και πάει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, και σου λέει, είμαι θετικός. Και τον πήραν στο μεζέ στα social media οι ΠΑΟΚτσήδες. Θετικός στον κορωνοϊό, σου λένε, είναι ο πρωθυπουργός. Θετικός στο να γίνει η νέα Τούμπα, είπε ο Μητσοτάκης. Που είναι και το δίκαιο και το σωστό, δηλαδή.

Από το να το λέει, δηλαδή, ένας πολιτικός μέχρι να γίνει, είναι είκοσι χρόνια δρόμος. Κι άμα γίνει. Να σ’ το πάω παρακάτω. Μόλις ο Ιβάν ακούσει τι έχει να πει ο Κωστάκης ο Μπακογιάννης, πιάνει δουλειά με το Σαββιδοτεχνείο. Όπως το ακούς. Θέλουμε κι εμείς λιλί, θα γράφουνε. Η αδικημένη Βόρεια Ελλάδα, το κράτος των Αθηνών και άλλες τέτοιες παπαριές.

Ήδη, απ’ όξω – απ’ όξω το γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες, ότι είμαστε κι εμείς εδώ. Τι θα γίνει και με μας, μπάρμπα. Και μην ακούω παπαριές ότι ο Ιβάν θα τσοντάρει μονάχος του για να γίνει το γήπεδο. Δηλαδή, σου λέει, το κράτος έδωσε 30 μιλιόνια στην ΑΕΚ, ο Αλαφούζος νομίζει ότι είναι δικό του το κράτος και ζητάει όσα του κατεβάσει η κούτρα του, κι εμείς θα μείνουμε στην απ’ όξω; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Να σου πω και το άλλο. Δεν περιμένει μονάχα ο Ιβάν ν’ ακούσει τον Μπακογιάννη. Και δυο ακόμα περιμένουνε στη Θεσσαλονίκη. Ο Τζιτζικώστας και ο Ζέρβας. Όπως το ακούς. Σου λένε, ο Μπακογιάννης πάει να μας μπλέξει κι εμάς μ’ αυτά που θα πει. Θα βγαίνουν μετά οι ΠΑΟΚτσήδες και θα μας ζητάνε λεφτά.

Θα σου λένε, γιατί η Περιφέρεια έδωσε στον Μελισσανίδη; Άνοιξε το ταμείο να μπουκάρουμε, περιφερειάρχη Τζιτζικώστρα. Κι αν πει ο Μπακογιάννης ότι ο δήμος καθάρισε μονάχος του για τη χρηματοδότηση του Βοτανικού, ότι βρήκε αυτός το χρήμα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Ζέρβα του δημάρχου. Αμόλα και βρες κι εσύ λεφτά για να στηρίξουμε τον Ιβάν. Αυτό θα του λένε.

Κι άντε, τώρα, να τρέχεις να βρεις λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Και ο Τζιτζικώστας και ο Ζέρβας. Πού να βρεις άνθρωπο να σου δώσει χρήμα αυτή την εποχή. Μόνο αυτός ο Μπιλ Πάππας από την Αυστραλία μπορεί να ξηλωθεί. Αυτός που αγόρασε την Ξάνθη για να τη σώσει από τον σερβιτόρο, τον ανιψιό του Ιβάν, τον Γιαννάκη τον Καλπαζίδη.

Έτσι είναι, όμως, δήμαρχε Ζέρβα. Ιστορίες άνοιξε ο Μπακογιάννης με τον Βοτανικό και πρέπει να μπεις στον χορό. Άπαξ και προεκλογικά φωτογραφίζεσαι με τον Κόλκα για να πάρεις κάνα ψηφαλάκι από τα αρρωστάκια,  θα σου έρθει ο λογαριασμός στο σπίτι. Έτσι είναι η ζωή. Δίνεις και παίρνεις. Δεν δίνεις, δεν ξαναπαίρνεις. Έβγαλε ανακοίνωση ο δήμος Θεσσαλονίκης, ότι εγκρίθηκε η μελέτη. Λες και θα μπορούσε να μην εγκριθεί. Το χρήμα εγκρίθηκε; Αυτό ενδιαφέρει.

Δεν είδες τι γράφουνε οι «βάζελοι» για τον Μπακογιάννη στα social; Ότι δεν πιστεύουμε τίποτα απ’ όσα λέει. Αν, όμως, τα κάνει αυτά που λέει, τον βγάζουμε πρωθυπουργό.

Το ξέρουν αυτό στη ΝΔ, ότι ο Ιβάν δεν θα το αφήσει έτσι το έργο κι ότι θα ζητήσει ρευστό. Γιατί, σου λένε, μπήκε μέσα ο άνθρωπος φέτος. Με τα μπούνια. Έγινε αυτή η μαλακία με την πανδημία και δεν πάτησε άνθρωπος στα ξενοδοχεία του. Ούτε στο Μακεδονία Παλάς, ούτε στο Πόρτο Καράς. Και πώς θα ζήσει, δηλαδή, ο Ιβάν; Θα βάλει τη μηχανή να κόβει ρούβλια;

Και λένε, ακόμα, στη ΝΔ ότι δεν είναι τυχαίο που ο Ιβάν ετοιμάζει και καινούργια πράγματα στα media. Το έγραψε η «Α» και η iapopsi.gr ότι μέχρι και για νέα κανάλια πάει, και φαγώθηκαν οι ΝΔκράτες και οι ΣΥΡΙΖΑίοι να μάθουνε αν θα παίξει Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Να σ’ το πω πιο αναλυτικά το σκεπτικό του Ιβάν, μάστορα. Πάει να το παίξει Μελισσανίδης με το γήπεδο. Πατέντα μιλάμε. Κόπια. Να πάρει λεφτά από την πολιτεία και να έχει να παίζει με τον λαό μετά. Όπως οι ΑΕΚάρες γράφανε ότι η ομάδα δεν κάνει μεταγραφές, γιατί κάνει οικονομία για να φτιάξει γήπεδο, ακριβώς το ίδιο πράγμα θα κάνει και ο Ιβάν.

Θα λέει στους ΠΑΟΚτσήδες ότι μας βρήκαν δύσκολες εποχές με τον κορωνοϊό, έπεσαν έξω τα ξενοδοχεία και μη ζητάτε παικταράδες. Πρέπει να φτιάξουμε το γήπεδο πρώτα, για να μπορούμε να κονομάμε και μετά ν’ αγοράσουμε παικταράδες. Κι άμα το χάψουνε το παραμύθι οι ΠΑΟΚτσήδες, το ’χαψαν.

Αυτό είναι το σχέδιο του Σαββίδη, μάστορα. Το γήπεδο. Να φτιάξει γήπεδο, για να έχει να λέει στον λαό ότι δεν διαφέρω σε τίποτα από τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη. Γήπεδα αυτοί, γήπεδα κι εμείς. Ίσα κι όμοια.

Και βλέπεις τους Σαββιδοτέχνες ότι το γράφουνε δειλά-δειλά για να μην τους πάρουνε με τις πέτρες. Ότι είναι ωραίο, σου λένε, αυτό το project με τους πιτσιρικάδες. Δεν βλέπετε τι παιχτρόνια βγάλαμε; Μηχαηλίδης και Τζόλης μόλις βγήκανε από το αυγό, κληθήκανε στην Εθνική. Γιατί να μη βγάλουμε κι άλλους, σου γράφουν στο Σαββιδοτεχνείο.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Με τον Τζόλη και τον Μηχαηλίδη θ’ αποκλείσει την Μπενφίκα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Οι άλλοι έδωσαν 120 μιλιόνια στις μεταγραφές, πήρανε Καβάνι και Νούνιες για μπροστά, κι εσύ θα πας με έναν μπακ που την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο αεροπλάνο για να έρθει;  Γι’ αυτόν τον Γιάνκο λέω, που πέρασε το check out στο αεροδρόμιο στην Ελβετία και πριν μπει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί.

Ο Λημνιός χαιρέτησε κανονικά κι ο Γιαννούλης από ατυχία του Ρέμπε δεν έχει πάρει μεταγραφή. Κι ο Άκπομ, το ίδιο. Και θα πάει ο ΠΑΟΚ ν’ αποκλείσει τους Λουζιτανούς; Δεν γίνεται. Με τίποτα. Αυτό λένε οι ξυπνητζήδες. Ένα ματς είναι αυτό, ρε, λέω εγώ. Μπαμ κι όξω.

Μην ακούω παπαριές, ότι δεν πειράζει κι αν αποκλειστεί, γιατί ήδη έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League. Διότι κι αυτή η παπαριά γράφτηκε, κι από σοβαρό Μέσο. Παραπάνω παιχνίδια, σου λέει, στο Europa League, περισσότερος κόσμος. Δεν μπορεί, θ’ ανοίξουνε οι πόρτες. Τίγκα θα είναι η Τούμπα. Μια χαρά, σου λέει. Παπάρια μάντολες, σου λέω εγώ.

Εγώ ξέρω πως άπαξ κι ο ΠΑΟΚ περάσει τους Πορτογάλους, βρίσκει μπροστά του την Κράσνονταρ. Είσαι ένα βήμα από τα 30 μιλιόνια των ομίλων του Champions League. Κι ο Ολυμπιακός την έφερε βόλτα πέρυσι. Και γιατί να μην τη φέρνεις κι εσύ, δηλαδή.

Ύστερα, και ν’ αποκλειστείς από την Κράσνονταρ, πάλι έχεις θέση στους ομίλους του Europa League. Είναι να τρελαίνεσαι με τις παπαριές που διαβάζεις στα sites. Τα σοβαρά, υποτίθεται.

Άπαξ κι ο ΠΑΟΚ περάσει την Μπενφίκα, δεν υπάρχει καμία Κράσνονταρ, σου λέω εγώ. Θ’ αφήσει ο Ιβάν τον ΠΑΟΚ ν’ αποκλειστεί από ρωσική ομάδα; Τι τα έφαγε τα νιάτα του τόσα χρόνια στη Ρωσία, ρε. Τα πάντα όλα ξέρει. Ολιγάρχης και φραγκάτος μάς ήρθε. Ο βασιλιάς των τσιγάρων είναι. Και θ’ αφήσει να του πάρει την πρόκριση στους ομίλους ο Μπεργκ στα γεράματα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Βουτιά στο χρυσάφι θα κάνει ο Ιβάν.

 

Με το ΤΑΙΠΕΔ ποιος θα καθαρίσει στην κυβέρνηση;

Ο Ιβάν θέλει να φτιάξει γήπεδο στην Τούμπα και ο κόσμος αντιδράει στην υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Κανένα πρόβλημα. Αν σήμερα αντιδράει, αύριο θα το ξεχάσει. Έχει ο ΠΑΟΚ τον μηχανισμό να σταματήσουν. Άλλο είναι το ζήτημα. Ο ΠΑΟΚ και η κυβέρνηση μαζί βρήκαν άκρια με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα 7 στρέμματα στο οικόπεδο που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ; Διότι από την πρώτη στιγμή που ο Ιβάν ανακοίνωσε ότι θέλει να φτιάξει γήπεδο, τότε διαπιστώθηκε από την Περιφέρεια ότι το οικόπεδο δεν ήταν ολόκληρο προς παραχώρηση. Γιατί αυτά τα 7 στρέμματα είχαν εκχωρηθεί από το ελληνικό κράτος σε αυτό το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Λύθηκε το θέμα αυτό; Κανένα λαγωνικό της δημοσιογραφίας δεν έχει γράψει τίποτα. Και ποιο είναι το θέμα; Δεν κατάφερε να βγάλει άκρη ο Πάνος ο Καμμένος που ήταν και υπουργός και κολλητός του Ιβάν.

Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει όταν φύγει ο… Ιβάν!

Ο Βιεϊρίνια έχει πρόταση από την Γκιμαράες, σου λέει. Και το περνάνε στο ντούκου οι Σαββιδοτέχνες. Ξερά την είδηση, που λένε κι οι δημοσιογράφοι. Πού είναι οι άλλες εποχές που ο Αντρέ και ο Αντρέ έλεγε ο κόλακας και γέμιζε το στόμα του μέλια. Έπεσε η γραμμή από τον Ιβάν, να μην ξανασχοληθούν με τον αγαπημένο Αντρέ, τελείωσε το παραμύθι. Πάνε κι εκείνες οι αγκαλιές και τα φιλιά κι ο ηγέτης μας κι ο αρχηγός μας. Έτσι είναι. Σκέτη υποκρισία ήτανε και τα φιλιά του Ιβάν και του Αντρέ. Για να τα βλέπουν οι κόλακες και να λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια. Να σου πω και το άλλο. Πάει – δεν πάει ο Αντελίνο στην Γκιμαράες, επιστροφή στον ΠΑΟΚ δεν έχει. Μόνο άμα αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή, ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα