bpbg
bpbg

Ιβάν: Νέα Τούμπα; Απαντήστε και πληρώστε!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε ερωτηματολόγιο στους οπαδούς για το νέο γήπεδο, είναι σχεδόν έτοιμα όλα, αλλά ο Σαββίδης δεν θα παίξει μόνος του στην κατασκευή

Ερωτηματολόγιο έβγαλε στην πιάτσα ο Ιβάν για τη νέα Τούμπα.

Ολόκληρη εφαρμογή. Απαντήστε στις ερωτήσεις, σου λέει. Κι έχει ένα ολόκληρο κατεβατό. Πόσων χρονών είσαι, αν πας με το παιδί σου στο γήπεδο, αν έχεις διαρκείας, και τα ρέστα.

Σωστό είναι αυτό. Έρευνα αγοράς έκανε ο Ιβάν, για να ξέρει τι γήπεδο θα φτιάξει. Μέχρι και για τα πεζοδρόμια είχε ερωτήσεις, αν πρέπει να βάλουν κράσπεδα. Σοβαρή έρευνα, όχι παπαριές. Έτσι παίζεται το παιχνίδι σήμερα στην αγορά. Δεν πας να βάλεις τα λεφτά σου στον αέρα.

Θα ρωτήσεις πρώτα. Θα τα βάλεις τα λεφτά σου, για να τα πάρεις από τον λαό. Δεν θα ρίξεις χρήμα στον βρόντο. Έτσι κάνουνε οι σοβαροί επιχειρηματίες.

Δεν μπορεί ο Ιβάν να φτιάξει γήπεδο για 50.000 κόσμο και να έχει μέσα τους μισούς. Χασούρα είναι. Αλλού είναι το θέμα μου. Πώς και την έβγαλε την έρευνα αγοράς ο Σαββίδης; Έγινε τίποτα; Πώς ξαφνικά ξύπνησε το πρωί και είπε να κάνει μια έρευνα αγοράς; Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα.

Για να το κάνει αυτό ο Σαββίδης, πάει να πει ότι τρέχει το θέμα. Δεν είναι κανένα κορόιδο να βγάζει έρευνες χωρίς να έχει κάτι στα χέρια του και στο τέλος να γίνει ρεζίλι. Θα το πει ο Ιβάν; Δεν θα το πει.

Κι αφού δεν θα το πει ο Ιβάν, θα σ’ το πω εγώ. Πήρε το ΟΚ από την κυβέρνηση να το προχωρήσει. Δεν σου λέω τίποτα καινούργιο. Ο Ιβάν τον είδε προσωπικά τον πρωθυπουργό και του είπε να το προχωρήσει.

Έτσι είναι. Ξεκίνησαν συζητήσεις και για το Καυτανζόγλειο για να μετακομίσει εκεί ο ΠΑΟΚ, αλλά και την εταιρεία που θα φτιάξει τη νέα Τούμπα. Πολλοί θα πάρουνε μεζέ απ’ εκεί. Και καλά θα κάνουνε, δηλαδή.

Κι ο Σαββίδης δεν είναι κανένας μονοφαγάς να παίρνει όλο το μέλι. Θα δώσει και σ’ άλλους. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Δεν θα το χειριστεί μονάχος του. Σου δίνω, μου δίνεις, αυτό πάει να πει πολιτική.

Τα πάντα όλα πωλούνται κι αγοράζονται στην πολιτική. Μέχρι και οι κούπες, που λέει ο λόγος. Τη μια πας μπροστά, και την άλλη κάνεις πίσω.

Η Περιφέρεια θα παίξει κι αυτή ρόλο στη νέα Τούμπα, όπως έπαιξε και με την ΑΕΚ. Όλα ρυθμισμένα είναι. Κι από κατασκευαστικές εταιρείες, να φάνε κι οι κότες.

Από την Κύπρο, τη Ρωσία, την Ελλάδα μέχρι από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σου λέει, ότι έδειξαν ενδιαφέρον. Και καλά έκαναν δηλαδή, δουλειά τους είναι να φτιάχνουνε γήπεδα.

Αν και μαρκετίστικα, το ερωτηματολόγιο είναι γυμνό. Δεν είναι ελκυστικό. Δεν γίνεται να ζητάς να σου απαντήσουνε οι πελάτες χωρίς να κερδίσουνε κάτι.

Λες, απάντησε στις τόσες ερωτήσεις και θα κερδίσεις μία βόλτα στον Λευκό Πύργο και δωρεάν φραπεδιά με τον Κόλκα και τον Λευτεράκη τον Δούκα. Για συζήτηση με ιδεολογικό πρόσημο και την επιδραστικότητα του ΠΑΟΚ στην οικονομία της πόλης.

Ή, απαντήστε και κερδίστε μια συνάντηση με τον instaGiorgis, για να πάρετε λίγο από τη γνώση του στα νέα μοντέλα της iphone. Ή, ακόμα καλύτερα, σας ενημερώνουμε γιατί ο Πέλκας με τον Πασχαλάκη θα δουν βασική ενδεκάδα του χρόνου σε άλλη ομάδα.

Πάμε παρακάτω, στα δύσκολα. Προεκλογικά ο Ιβάν έβαλε τα Μέσα του να παίζουνε τον Αλέξη. Μάλιστα. Μη σ’ το πάω παλιότερα που τον αποκαλούσε Πούτιν της Ελλάδας.

Τι του έκανε ο Τσίπρας; Μια τρύπα στο νερό. Κάτι φωτογραφίες βγήκε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης με τον Πάνο τον Καμμένο μπροστά την Τούμπα, ότι και καλά ο υπουργός έδωσε το ΟΚ να προχωρήσει το έργο.

Μετά, πλακώσανε αυτοί οι Γιαννούληδες και οι Φάμελλοι. Που έτσι και τους άκουγες, δηλαδή, έλεγες ότι τούτη την ώρα που τα λένε, πέφτει μυστρί και ζεμπίλι στο γήπεδο.

Κι η «Α», τότε, το είχε γράψει ξεκάθαρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει παραμύθι κι ότι η νέα κυβέρνηση θα τη φτιάξει τη νέα Τούμπα. Ξεσαλώσανε οι Σαββιδοτέχνες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σωτηρία του ΠΑΟΚ.

Κανονικά, δηλαδή, πρέπει να βγούνε και να ζητήσουνε συγγνώμη. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Κάναμε λάθος με τον παπάτζα τον Αλέξη. Έτσι είναι. Ο Σταυράκης ο Κόλκας, ο Δουξ, τον Αλέξη και τα μάτια τους. Μην τους πειράξουνε τον Τσίπρα.

Κι εγώ δεν σου λέω. Μπορεί ιδεολογικά να είναι με τον Αλέξη. Γούστο τους, καπέλο τους, στο φινάλε. Δεν είναι κακό. Ο άλλος δεν την πουλάει την ιδεολογία του για τίποτα. Κι άμα είναι τόσο βαθιά ιδεολόγοι ΣΥΡΙΖΟπουλα, να βγούνε να το πούνε. Δεν θέλουμε τα λεφτά από μία φιλελέ κυβέρνηση. Τίμια πράγματα.

Έτσι είναι. Σ’ το πάω αλλιώς. Να έβγαινε αυτή η έρευνα επί εποχής Αλέξη, κουρνιαχτό θα σηκώνανε οι Σαββιδοτέχνες. Αντάρα από τα κείμενα. Ότι ο πολυχρονεμένος Αλέξης θα μας φτιάξει γήπεδο, απαντήστε αμέσως στο ερωτηματολόγιο. Τώρα, όμως, την ουρά στα σκέλια με τη νέα κυβέρνηση.

Κι αν είχανε χιούμορ οι Σαββιδοτέχνες, θα στέλνανε το ερωτηματολόγιο στον ΣΥΡΙΖΑ για ν’ απαντήσουν αυτοί οι Γιαννούληδες κι οι Φάμελλοι κι η Κατερίνα η Νοτοπούλου.

Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό. Είναι δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο έργο πνοής που έγραφε ο Κόλκας και να μην έχουν άποψη οι ΣΥΡΙΖΑίοι; Αμαρτία από τον Θεό είναι. Κι αυτοί ΠΑΟΚάρες είναι. Για τα ψηφαλάκια των ΠΑΟΚτσήδων, βέβαια.

Προσωπικά στον καθένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να στείλουν οι Σαββιδοτέχνες το ερωτηματολόγιο. Και στον Καμμένο, φυσικά. Μπορεί να έχουν τίποτα φρέσκιες ιδέες για το πώς πρέπει να γίνει η νέα Τούμπα. Από ιδέες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αητός. Δεν τους πιάνει κανένας. Μη τους πεις να πιάσουνε δουλειά. Τους σκότωσες.

Σάμπως έτσι δεν έγινε παραπάνω από τέσσερα χρόνια; Αράξανε στις μπερζέρες και πήγαινε σύννεφο το παραμύθι. Με τα λόγια χτίσανε παλάτια. Σ’ το ξανάπα, όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε στην αντιπολίτευση και βρήκε τη χαρά του. Μην τα μπλέκεις τα παλικάρια με αποφάσεις.

Έτσι είναι. Στο στοιχείο τους βρέθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην αντιπολίτευση. Κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να διαμαρτύρονται. Στα πανεπιστήμια γίνεται της Πουλχερίας το κάγκελο και ο Φίλης μ’ αυτήν τη Φωτίου, στην πρώτη γραμμή για να τους πάρουνε τα κανάλια. Χτύπημα στη δημοκρατία, σου λένε η Θεανώ με τον Φίλη. Μια χαρά δουλειά βρήκανε. Ήρθανε στα ίσια τους.

Υπουργοί ήτανε και ο Φίλης και η Θεανώ. Κάνανε τίποτα; Αφήσανε κανένα στίγμα; Θα τους θυμάται ο ελληνικός λαός για το έργο τους; Όχι βέβαια. Για τις διαμαρτυρίες έξω από την ΑΣΟΕΕ θα τους θυμούνται. Μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας, και άλλα τέτοια ωραία. Μια παπάτζα μεγαλύτερη από την άλλη.

Πού πας μακριά. Έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η κουβέντα για το νομοσχέδιο Αυγενάκη και λέει ο Φίλης ότι ο Σεβαστής είναι ισόβιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα.

Του απαντάει ο Σεβαστής ότι, κύριε, δεν είμαι πρόεδρος τα επτά τελευταία χρόνια. Κι ανταπαντάει ο Φίλης, είσαι ισόβιος παράγοντας. Αυτό είναι ΣΥΡΙΖΑ. Τη βρήκε την άκρη ο Φίλης.

Αφού δεν είσαι πρόεδρος, είσαι παράγοντας. Όλα καλά. Δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Και τι έγινε, δηλαδή, θα του τραβήξει το αυτί κανένας του Φίλη; Όχι βέβαια.

Πάμε παρακάτω. Βγαίνει ο Πετράν ο Κωνσταντινέας στου Θωμαΐδη, στο ΟΡΕΝ. Μάλιστα. Κρίμα κι άδικο δηλαδή, να μην επανεκλεγεί ο Πετράν. Μέγας πολιτικός, τέτοιους που χρειάζεται ο αθλητισμός. Τον έφαγε το μαράζι που το Τσίπρας δεν τον έκανε υφυπουργό, αλλά παραμένει πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι λέει ο φούρναρης; Ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή έφερε τη FIFA και την UEFA στην ΕΠΟ για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα. Χαμπάρι δεν πρέπει να πήρε ο Πετράν ότι οι FIFAτζήδες και οι UEFAτζήδες τα κάνανε μπουρδέλο, αλλά αλλού είναι το θέμα μου.

Ποιος λέει την αλήθεια, ρε; Ο Πετράν ο φούρναρης ή ο Σταύρακας Χαραλάμπης Κοντονής με το περιποιημένο ελαφρώς μούσι που δήλωνε ότι ήρθαν μονάχοι τους οι FIFAτζήδες και οι UEFAτζήδες;

Κατάλαβες τώρα τι έπαιζε με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια; Ούτε στα βασικά δεν μπορέσανε να συνεννοηθούν. Τώρα, θα πεις, θυμάται κανένας τι είπε ο Κοντονής και τι ο Πετράν; Σωστό είναι αυτό.

Είναι, όμως, και το άλλο. Μπορεί ο Πετράν να του φύλαγε του Χαραλάμπη. Ήθελε να γίνει και πρόεδρος της Εξομάλυνσης, αλλά ο Σταύρος Χαράλαμπος έβαλε τον Γιάννη τον Δρόσο που δεν είναι του τζάμπα και που ήξερε και ρώσικα.

Ξάνθη: θυγατρική της… θυγατέρας;

Με τον Ιβάν θα σ’ το κλείσω. Όχι για τη νέα Τούμπα. Με σοβαρό. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει λυτούς και δεμένους για την ιδιοκτησία της Ξάνθης. Τώρα, θα πεις, σιγά το πράγμα. Το είπε ο Καραπαπάς 100 φορές.

Ο Ιβάν δεν ανησυχεί. Όπως το ακούς. Κι όσοι ξέρουνε, δηλαδή, από αυτά, σου λένε δεν υπάρχει πιθανότητα να βρει τίποτα ο Ολυμπιακός κι ας έχει δικά του όλα τα υπουργεία.

Άπαξ και είναι τέτοιο το σύστημα ότι μία εταιρεία αγοράζει μία άλλη εταιρεία, φτιάχνει και μία θυγατρική που είναι θυγατέρα άλλης εταιρείας με έδρα της την Κύπρο και η οποία είναι θυγατέρα μιας άλλης θυγατρικής στα νησιά Κέιμαν, πιάσε το αυγό και κούρευ’ το. Μπορεί να περάσουνε και δέκα χρόνια.

Γι’ αυτό σου λέω ότι στον ΠΑΟΚ δεν τρέχει κάστανο γα τις έρευνες του Ολυμπιακού. Να σου πω και το άλλο. Καμία σημασία δεν έχει που ανήκει η Ξάνθη. Σημασία έχει που του έκοψε δύο ποντάκια.

Διαβάστε επίσης