Ιβάν: Πήρε τον Βιεϊρίνια, έχασε τον Μίσιτς, έκανε πλασιέ του… μπάσκετ τους Ρέμπε, Μάκη Γκαγκάτση!

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν ότι στον ΠΑΟΚ έχει εγκαθιδρυθεί η Ιβαν-νική δημοκρατία. Βλέπε, άκου, μη μιλάς, δηλαδή. Ο Ιβάν το πήγε ακόμα παραπέρα. Έβαλε το ποδοσφαιρικό τμήμα να κάνει τους πλασιέ για να πουλήσει διαρκείας το μπάσκετ. Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις τέτοιο πράγμα.

Μιλάμε ότι στήθηκαν απ’ έξω από την Τούμπα ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, ο Ελ Καντουρί, ο Ντόουγκλας, ο Ζαμπά, ο Ρέμπε και πουλούσαν διαρκείας. Πλασιέ, κανονικά. Όπως τα πιτσιρίκια που μοιράζουνε φυλλάδια για πιτσαρίες και σουβλατζίδικα στις πολυκατοικίες για να βγάλουνε κανένα μεροκάματο.

Να είσαι εσύ, δηλαδή, ολόκληρος Ρέμπε, να φεύγεις από τη Γερμανία για να έρθεις στην Ελλάδα, και να σε βάζει ο Ιβάν να πουλάς διαρκείας του μπάσκετ. Πού να το πεις και ποιος να καταλάβει, δηλαδή. Τον ξευτέλισε τελείως ο Ιβάν τον χερ Όλαφ.

Αύριο-μεθαύριο, άμα δεν προχωρήσει το μέτρο, δηλαδή, μπορεί να τους στείλει ο Ιβάν και στις λαϊκές. Κι εκεί κόσμος υπάρχει αβέρτος, πάει να αγοράσει για να βγάλει τη εβδομάδα κι είναι ΠΑΟΚτσήδες οι περισσότεροι.

Να πάει, δηλαδή, ο Ρέμπε και ν’ ακούσει κανέναν πατατά στον πάγκο του να φωνάζει, έλα κυρά μου, να δεις το πράμα μου. Φοβερά πράγματα.

Και γιατί να μη γίνει κι αυτό, δηλαδή. Πόρτα-πόρτα και η λαϊκή γίνεται το καλύτερο πλασεδίκι, σου λένε οι πιτσιρικάδες. Να είσαι, δηλαδή, ΠΑΟΚτσής, να βλέπεις τον ΠΑΟΚ ν’ αποκλείεται από την Κράσνονταρ και να σου βαράει την πόρτα ο Ρέμπε να σου πουλήσει διαρκείας. Πάνε τηλεόραση, καναπέδες, μην πάει κι ο Ρέμπε τελικά.

Και καλά, ο Ρέμπε βρέθηκε σε πρωτόγνωρα πράγματα στην Ελλάδα. Εκεί στη Βόλφσμπουργκ που ήτανε, τον έστελνε η διοίκηση να πουλάει διαρκείας; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μηδέν σεβασμός, μηδέν αξιοπρέπεια. Έτσι είναι.

Όποιος σέβεται τον εαυτό του, του λέει του Ιβάν, άκου πρόεδρε, εγώ είμαι επαγγελματίας και ήρθα να κάνω μία δουλειά εδώ. Δεν είναι δουλειά μου να τρέχω να μοιράζω διαρκείας. Σταράτα πράγματα, ντόμπρα.

Από τον Ρέμπε έχεις απαίτηση να το κάνει. Γερμανός είναι, όχι κανένα τσιράκι. Δεν περιμένεις να το κάνει ο Μάκης ο Γκαγκάτσης. Είναι πρόεδρος στην ΠΑΕ ο Μάκης και γιος του Βασιλείου Γκαγκάτση, που τόσα πρόσφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να κατέβει στο πεζοδρόμιο και να φωνάζει, πάρε κόσμε, έχω ωραία πορτοκάλια μέρλιν.

Ο Μάκης είναι για όλες τις δουλειές στον ΠΑΟΚ. Κάνει και τον πρόεδρο, πάει και στις συνεδριάσεις της Super League1, αλλά τον ελεύθερο χρόνο του, άμα λάχει, μπορεί να μοιράζει και εισιτήρια. Να μην πάει χαμένη η μέρα. «Χρόνου φείδου», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Να ξοδεύεις με σύνεση τον χρόνο σου.

Κι άμα αύριο ο Ιβάν τού ζητήσει να πάει να του φέρει κανένα πακέτο τσιγάρα και καφέ από τη γωνία στο περίπτερο, πρώτος και καλύτερος θα τρέξει.

Κι άντε, ο Μάκης το κάνει αυτό. Τους παίκτες τούς ρώτησαν αν θέλουν να γίνονται μανάβηδες με τα καροτσάκια στο πεζοδρόμιο για να πουλάνε διαρκείας; Το γράφει αυτό στο συμβόλαιο που υπόγραψαν; Αν είναι έτσι, πάω πάσο.

Να τα δείξουνε όμως, τα συμβόλαιά τους, Καντουρί, Ζαμπά και σία. Άπαξ και υπάρχει τέτοιος όρος, μπορούνε να ζητήσουνε και υπερωρίες από τον Ιβάν. Το προβλέπει ο νόμος Βρούτση. Έτσι, δηλαδή, και τους την πέσει η Επιθεώρηση Εργασίας, να τους πούνε ότι παίρνουνε υπερωρίες κανονικά.

Κι αυτό το πράγμα, αυτή καραξευτίλα, το Σαββιδοτεχνείο το βάφτισε οικογένεια. Είναι όλοι οικογένεια, σου λέει. Μάλιστα. Και τι τον νοιάζει τον Ελ Καντουρί αν ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια ή δεν είναι; Παντρεύτηκε κανέναν;

Γιατί σ’ τα λέω όλα αυτά; Γιατί ο Ιβάν, όπως μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν, το μάζεψε το χέρι από την τσέπη. Το είχε βγάλει πολύ τα τελευταία χρόνια και μπήκανε κάτι καβούρια μέσα. Οι επιχειρήσεις με τα τουριστικά δεν πάνε καλά και δεν θέλει να μπλέξει με το μπάσκετ.

Αλχημείες κάνανε πέρυσι για να μην πέσει η ομάδα. Κι όλοι στο μπάσκετ βγάλανε την τραγιάσκα ανάποδα στον Ιβάν να πέσει το λιλί. Δεν έπεσε. Κάτι φραγκοδίφραγκα έδωσε για νερά και σαπούνια στα αποδυτήρια.

Τον καταλαβαίνω τον Ιβάν, όμως. Είναι δύσκολοι οι καιροί. Κι όχι μόνο οικονομικά. Έχει και το νταραβέρι με την Επιτροπή Εφέσεων ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο το έργο κι ας λέει ο Μπαλτάκος ότι ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει. Ο Μπαλτάκος λέει αυτά που θέλει ν’ ακούει ο κόσμος. Κι αν έρθει καμία κατραπακιά και μείνει η τιμωρία των επτά βαθμών από πέρυσι για την πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη, μετά θα φταίει η Δικαιοσύνη.

Ο Ιβάν είχε δώσει τις κατάλληλες εντολές για την ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον «Τίγρη». Ήρθαν τα αποτελέσματα όπως τα ήθελε με τους πρώτους Εφέτες να παίρνουν σαραντάρια ψήφους και τους άλλους από δέκα κι όλα πήγαιναν καλώς.

Κι έρχονται οι παραιτήσεις της Στενιώτη και τη Σιάννου. Και χαλάει η σούπα. Θόλωσε και το τοπίο, που έγραψε και η iapopsi.gr. Έπεσε μέσα πολύ πιπέρι, δεν τρώγεται. Τι χαμπάρια τώρα με τους Μελισσινό και Γιαρένη που έρχονται από πίσω; Τον ζώσανε τα φίδια τον φουκαρά τον Ιβάν. Μη τυχόν, σου λέει, και γίνει καμία στραβή, πήγε στράφι η χρονιά.

Έτσι είναι. Τρέμει ο Ιβάν. Και μπορεί ο Μπαλτάκος να είπε ότι έτσι και χάσει ο ΠΑΟΚ θα ξαναπάει στο CAS, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να βγει καμία απόφαση ότι υπήρξε πολυϊδιοκτησία. Σωριάζεται ολόκληρος Λευκός Πύργος.

Το πρώτο πράγμα που ρωτάει όταν επικοινωνεί με την ΠΑΕ μέσω skype με τον Τάκη ή τον Μάκη, είναι τι παίζει με την Εκτελεστική. Αν έγινε τίποτα περίεργο. Και πιο ψηλά ρωτάει μπας και βρει καμία άκρη.

Γι’ αυτό και το Σαββιδοτεχνείο το πάει μακριά το έργο με την Εκτελεστική Επιτροπή. Καλεί τον Άρειο Πάγο να παρέμβει, γιατί, λέει, γίνεται bullying στους δικαστές. Ποιο  bullying, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

Κάποια ΜΜΕ έγραψαν  ότι ο σύζυγος της εφέτη Μαργαρίτας Στενιώτη έχει σχέση με την Κ19 της ΑΕΚ. Μάλιστα. Είναι bullying αυτό; Μια πραγματικότητα είναι. Και που βγήκε η Στενιώτη, με 42 ψήφους, τυχαίο ήτανε κι αυτό.

Και φωνάζουνε οι Σαββιδοτέχνες, ότι ο Άρειος Πάγος πώς το δέχεται αυτό, πώς το ανέχεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Με το ζόρι, δηλαδή, να πάρουνε θέση. Και τι να πει, δηλαδή, ο Άρειος Πάγος και οι Δικαστές κι Εισαγγελείς; Ότι ο σύζυγος της Στενιώτη δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ;

Παλιές καραβάνες είναι μερικοί Σαββιδοτέχνες, χρόνια στου κουρμπέτι. Δεν γράφουνε συνέχεια για τον Άρειο Πάγο για τη Στενιώτη και τη Σιάννου. Για τον Μελισσινό και τον Γιαρένη γράφουνε.

Εκτός κι αν η Στενιώτη με τη Σιάννου έκαναν επίσημη καταγγελία ότι δέχονται bullying. Τότε, αλλάζει το έργο. Οι πρώτοι που θα το ήξεραν, ήταν οι Σαββιδοτέχνες.

Πάρ’ το κι αλλιώς. Αυτό που κάνει το Σαββιδοτεχνείο να γράφει κάθε μέρα ότι ο Άρειος Πάγος πρέπει να πάρει θέση και η Ένωση Δικαστών κι Εισαγγελέων, δεν είναι bullying; Ερώτηση κάνω.

Να σ’ το κλείσω. Άπαξ και τα πράγματα ήταν στη ρότσα τους, ο Ιβάν, ούτε το Σαββιδοτεχνείο θα έβαζε να γράφει να παρέμβει ο Άρειος Πάγος, ούτε τον Ρέμπε και τον Γκαγκάτση να πουλάει διαρκείας.

Τώρα, άπαξ και γίνει η στραβή, με τους μείον επτά, αντίο πρωτάθλημα και να μας γράφετε. Του χρόνου ο ΠΑΟΚ δεν θα παίζει ούτε καν στο Europa League. Στο Conference League θα παίζει. Με τη Γ΄ Εθνική του Ροστόφ θα κληρώνεται.

Και να έχει κι άλλες έγνοιες στο κεφάλι του ο Ιβάν; Να έχει και το μπάσκετ εκτός από το ποδόσφαιρο; Διότι αύριο-μεθαύριο μπορεί να του ζητήσουνε παράδες και το χάντμπολ, το βόλεϊ και τα ρέστα.

Ο καθένας έχει αφήσει ίχνη.

Είναι γνωστό επίσης ποιοι αντέχουν το σκληρό ροκ και ποιοι ενώ παριστάνουν τους σκληρούς μεταλλάδες κρυμμένοι στο στούντιο, όταν κληθούν να ανέβουν στη σκηνή παίζουν την καλύτερη ποπ. Ή το γυρνάνε στο τσάμικο.

Το αν θα τολμήσει στέλεχος της ΠΑΕ να κάτσει δίπλα στον Ρέμπε την Τετάρτη –όπως έλεγαν–, μένει να φανεί μεθαύριο.

Tο βέβαιο είναι πως δεν θα τολμήσουν να εμφανιστούν αυτοί που πετάνε λάσπη και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα, για να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικές με τις συκοφαντίες που εκστομίζουν, κρυμμένοι πίσω από βολικούς μονόλογους…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα