Ιβάν: «Ποιο συλλαλητήριο; Θα λείπω στο Ροστόφ»

Όλη η Ελλάδα στο πόδι για το Μακεδονικό, με απόντα τον Ιβάν Σαββίδη

Κάθεσαι αραχτός στον καναπέ, ρουφάς και λίγο καφέ και χαλαρώνεις. Άμα ο άνθρωπος δεν είναι στην τσίτα, σκέφτεται αλλιώς. Είναι πιο δίκαιος στην κρίση του. Τέλος πάντων, σου περνάει από το μυαλό αυτό το κωλοποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα.

Ιβάν Σαββίδης, σου λέει. Ο σούπερ πετυχημένος. Η προεδράρα. Ο αυτοκράτωρ Χιροχίτο της Μακεδονίας. Όπως ο Γιαπωνέζος αυτοκράτωρ παρέδωσε την Ιαπωνία στους Αμερικανούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι κι ο Ιβάν παραδίδει τη Μακεδονία.

Άλλο, όμως, θέλω να σου πω για τον Σαββίδη. Ήρθε στην Ελλάδα κι έφερε την αλλαγή. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’81. Είχε πλακώσει ο γίγας ο Ανδρέας τα περί μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική, έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικάνοι, έξω η ΕΟΚ, τον έφερε βόλτα τον Έλληνα.

Έτσι είναι. Δώσε του παραμύθι του Έλληνα και πάρε του, εκτός από την ψήφο, και τα σώβρακα. Μην του χαλάσεις την ψευδαίσθηση του Ελληναρά. Σε τελείωσε.

Κάθεσαι και σκέφτεσαι για τον Ιβάν. Μεγάλη προσωπικότητα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου του ποδοσφαίρου. Έξω ο Μαρινάκης, έξω το κατεστημένο της Αθήνας. Αυτό έλεγε. Τώρα, αν τα βρήκε με τον Μαρινάκη, αυτό είναι άλλο πράγματα.

Τέλος πάντων, βάζεις να χαζέψεις λίγο στο ίντερνετ και διαβάζεις οργισμένα σχόλια των ΠΑΟΚτσήδων για έναν Κωνσταντόπουλο. Στην αρχή, το μυαλό πάει στον Κωσταντόπουλο που ήτανε παλιά στον Συνασπισμό, τον πατέρα της Ζωίτσας. Μετά καταλαβαίνεις ότι το βρισίδι ήτανε για τον επόπτη που ακύρωσε το κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη.

Μάλιστα. Κι αναρωτιέσαι, δηλαδή, τι διάολο αυτοκράτωρ είναι ο Σαββίδης. Έδωσε ένα βαγόνι ευρώ για να πάρει την ΕΠΟ και να βάλει πρόεδρο τον Γραμμένο, και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πνέει μένεα κατά κάποιου Κωνσταντόπουλου από την Κόρινθο;

Δεν μπορεί να παίζει έτσι το έργο. Και στη Χρυσούλα την Κουρομπύλια τα χώνανε, γιατί άφησε τον Καλτσά από θέση οφ σάιντ να κάνει ευκαιρία για γκολ.

Δηλαδή, ο Ιβάν είναι ο πρωθυπουργός του ποδοσφαίρου και κάνει κουμάντο η Χρυσούλα και ο σταφιδέμπορας από την Κόρινθο; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Είναι σαν κι αυτά που έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας όταν ανέλαβε τη διακυβέρνησης της χώρας. Ότι αυτός κυβερνούσε, αλλά όλα τα πόστα τα κατείχαν οι δεξιοί. Και σιγά-σιγά, άρχισε να μετασχηματίζεται σε σοσιαλιστική η ελληνική κοινωνία, με τις κλαδικές και τους πρασινοφρουρούς.

Κι ο Ιβάν σ’ αυτό το στάδιο είναι. Γι’ αυτό, κι όπως λένε, ο Κουπτσίδης από τα Γρεβενά, που επανέρχεται στην Εκτελεστική της ΕΠΟ, άλλαξε χρώμα κι από κίτρινος έγινε ασπρόμαυρος. Είναι στα πλαίσια της εξυγιαντικής μεταρρύθμισης που έβαλε σε εφαρμογή ο Ιβάν.

Ποιος αυτοκράτωρ και παπαριές τώρα, για να μην ξεχνάμε την Ελενίτσα την Αυλωνίτου. Δεν υπάρχει κανένας αυτοκράτωρ Ιβάν. Ούτε τσάρος, ούτε τσαρίνα. Δεν υπάρχει κανένας Σαββίδης.

Πρίμα βόλτα την πάει την ΑΕΚ η διαιτησία. Και τον Ιβάν τον παίζουνε οι Κωνσταντόπουλοι με τη Χρυσούλα και τον Καμπούρη από την Εύβοια και τον Κούλα Χασάν.

Μιλάμε, δηλαδή, ότι μαζί με τον Μελισσανίδη την ξεκίνησαν την εξομάλυνση και την εξυγίανση, και στο τέλος άλλος πηδάει κι άλλος πληρώνει. Γι’ αυτό σου λέω ότι δεν υπάρχει κανένας Σαββίδης. Παραμύθι φούρναρης αυτοκράτωρ είναι ο Σαββίδης.

Πάμε παρακάτω. Πουλάει τον Πρίγιοβιτς ο Ιβάν στους Άραβες. Μια χαρά, σου λέω εγώ. Έτσι παίζει η μπάλα σήμερα. Δώρο Θεού είναι τα δέκα μιλιόνια σε τέτοιες εποχές. Και διαβάζεις, μετά το Σαββιδοτεχνείο, ότι θα έρθει παικταράς καλύτερος του Πρίγιοβιτς.

Μάλιστα. Και ποιος ήρθε; Ένας Σβιντέρσκι από την Πολωνία. Αν, δηλαδή, αυτό δεν είναι παραμύθι, τι είναι, ρε; Πλάκα κάνουμε τώρα; Τι θα πει Σβιντέρσκι, ρε;

Και πλακώνει ο Βαζέχα τις δηλώσεις και λες ότι αυτός ο Σβιντέρσκι που παίζει σε μια ομάδα, Κανελόνια, κάπως έτσι λέγεται, είναι δουλευταράς. Μάλιστα. Άμα είναι δουλευταράς, να τον βάλει ο Ιβάν να κουρεύει το γκαζόν και να του πληρώνει και υπερωρίες.

Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Σαββίδης τούς έχει στο παραμύθι όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, εκτός από αυτούς που σκέφτονται, βέβαια. Τους ξεκίνησε με τον Μπεργκ, μετά τους πήγε στον Μποναντίνι και τον Φακούντο Φερέιρα, και κατέληξε σ’ έναν Σβιντέρσκι, με 750 χιλιάρικα.

Δέκα στρογγυλά πήρε ο Ιβάν από τον Πρίγιοβιτς, άσε που του χάρισε και τη ρήτρα μεταπώλησης 1,5 εκατ. ευρώ ο Σέρβος. Βάλε και που γλίτωσε το 1,5 μίλιονς από το συμβόλαιο, σύνολο 13 μίλιονς.

Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, ότι ο Ιβάν παντελόνιασε κι άλλο χρήμα, από τη μεταπώληση του Ροντρίγκεζ στην Αλ Ιτιχάντ. Και τι έγραφε το Σαββιδοτεχνείο; Ότι υπάρχει απεριόριστο μπάτζετ. Ότι ο Ιβάν δεν καταλαβαίνει τίποτα και θ’ απλώσει το χρήμα στο τραπέζι, όπως οι νοικοκυρές τον τραχανά στα χωριά.

Κι ο Σαββίδης πήρε ταλέντο από την Πολωνία. Κεσκεσέ Σβιντέρσκι; Πέντε γκολ έχει βάλει σε 20 παιγνίδια. Το τινάζει το δίχτυ ο νεαρός Πολωνός. Μάλλον αυτό θα εννοούσε κι ο Giorgis που έγραφε στο instagram ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Φεύγει ο Πρίγιοβιτς και έρχεται ένας Σβιντέρσκι, κι έχεις το Σαββιδοτεχνείο να γράφει για τους παιχταράδες που έχει βγάλει η Πολωνία. Τον Λάτο, τον Σάρμαχ, τον Γκόργκον κι άλλους παιχταράδες. Άμα αυτό δεν είναι σανό στον ψυχάκια, τότε τι είναι;

Το πρωτάθλημα δεν το χάνει ο ΠΑΟΚ, κι ο ήλιος να βγει το πρωί από τα Γιάννενα, σου λέω εγώ, αντί από τη Λέσβο και την Ικαρία. Οπότε, ο Ιβάν, σου λέει, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην πάρω σέντερ φορ. Αποκλείεται να το χάσω.

Μάλιστα. Και ότι θα έπαιρνε τον Μπεργκ, που έγραφε όλο το Σαββιδοτεχνείο, από την κοιλιά τους τα γράφανε; Όχι βέβαια! Ο Σαββίδης τα έλεγε αυτά. Κι όταν ήρθε το διπλό στην Τρίπολη, είπα – ξείπα ο Ιβάν.

Ο Μπεργκ έγινε Κάρολ Σβιντέρσκι. Ασέβεια προς τον λαό του ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε ο Ιβάν, να τον δουλεύει ψιλό γαζί ότι θα έφερνε παιχταρά και πήρε τον Κάρολο από την Πολωνία. Κι αν αύριο ο ΠΑΟΚ χάσει ένα ντέρμπι με ΑΕΚ ή Ολυμπιακό, κανένα πρόβλημα. Άτυχη στιγμή, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, θα γράφει το Σαββιδοτεχνείο.

Ξεφύγαμε, όμως. Άλλο ήθελα να σου πω με τον Ιβάν. Πρωταθλητής θα γίνει. Οκτώ βαθμούς μπροστά ο ΠΑΟΚ κι έρχεται το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Μάλιστα. Τι χαμπάρια, μάστορα;

Την προηγούμενη φορά με τον Giorgis, είχαν αριβάρει για το Ροστόφ. Στο Σύνταγμα θα γίνει πρώτα αύριο Κυριακή και στις 27 θα ξαναγίνει για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα, και ο Ιβάν δεν μπορεί να λείπει. Πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι και αυτοκράτωρ της Μακεδονίας.

Δεν πρόκειται ο Ιβάν να είναι παρών σε κανένα. Άπαξ κι ο πρώτος πολιτικός που έβαλες στο σπίτι σου είναι ο Τσίπρας, θα είναι σαν να κοροϊδεύεις τον κόσμο έτσι και πας. Στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη πήγε ο πρωθυπουργός κι έδωσε συνέντευξη με καφέ και πτι φουρ παρέα με την Έλλη Στάη.

Χρωματίστηκε ο Σαββίδης ότι είναι με τον Τσίπρα. Γι’ αυτό σου λέω ότι το σανό πάει με το κιλό στον λαό του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν παρέδωσε τη Μακεδονία στον Τσίπρα, αυτό έκανε. Στον Πούτιν της Ελλάδας, όπως τον είχε αποκαλέσει. Και στον Μητσοτάκη πήγε, βέβαια, α-λά μπρατσέτα με τον Μαρινάκη, αλλά διάλεξε τον Αλεξέι.

Κι εντάξει, να μην είμαστε και άδικοι. Επιχειρηματίας είναι ο Ιβάν. Παντού έχει επιχειρήσεις. Καβαλάει το αεροπλάνο και σήμερα είναι εδώ, αύριο αλλού. Δεν μπορεί να περιμένει πότε θα γίνουν τα συλλαλητήρια για να πάει να κρατάει ελληνικές σημαίες.

Ανακοίνωση, όμως, μπορεί να βγάλει. Και να πει απλά πράγματα, δηλαδή. Συμφωνώ ή διαφωνώ. Δεν είναι μονάχος του ο Ιβάν στη Μακεδονία. Ολόκληρο λαό κουβαλάει πίσω του. Ένα ποστάρισμα του Giorgis στο instagram φτάνει για να δώσει ένα σήμα.

Σιγή ασυρμάτου, όμως ο Ιβάν. Κι αν περάσει από τη Βουλή το ξεπούλημα της Μακεδονίας, τι θα κάνει μετά ο Ιβάν; Θα κάνει καμιά μεταγραφή για να ξεχαστεί το ξεπούλημα, θα έχει καβάντζα και την κούπα του πρωταθλητή.

Μην τα θέλουν κι όλα οι ΠΑΟΚτσήδες, και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και Μακεδονία και πρωτάθλημα. Δεν πάνε μαζί αυτά τα δύο.

Να σου πω και το άλλο, όμως. ΟΚ, ο Ιβάν, έτσι θεωρεί ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Με γεια του, με χαρά του. Δημοκρατία έχει η Ελλάδα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όμως, δεν δικαιούνται να μη μιλάνε για το αφεντικό τους. Αυτό σου λέω εγώ.

Έχεις πρόεδρο τον Σαββίδη, σου φέρνει κούπα, σου λέει ότι ο Τσίπρας είναι Πούτιν, κι εσύ δεν μιλάς. Γιατί δεν μιλάει ο αυτοκράτωρ της Μακεδονίας που παρέδωσε τη Μακεδονία; Μ’ ένα νεύμα θα μπορούσε να τα ακυρώσει όλα, αλλά μαζεύτηκε στη γωνία. Κρύφτηκε για να μη μιλήσει.

Κι ο λαός του ΠΑΟΚ, μια μικρή μερίδα, δηλαδή, τρώει παραμύθι και βρίζει αυτούς που τα γράφουν για τον Σαββίδη. Είναι οι καμένοι κι είναι λίγοι. Οι υπόλοιποι σκέφτονται, βέβαια. Το φιλτράρουν το πράγμα. Δεν είναι αέρα – πατέρα ο Ιβάν. Χαίρετε.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που… έπαθε αφωνία από τις κραυγές για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, αφού την… έσωσε, πάει να σώσει και την Ήπειρο. Πάει να φέρει φίλο κολλητό στον ΠΑΣ. Καιρό τώρα ο Χριστοβασίλης του είπε του Ιβάν ότι ψάχνει άνθρωπο γιατί θέλει να τη δώσει την ΠΑΕ.

Εκεί στο Μακεδονία Παλάς έγινε η κουβέντα. Άλλοι λένε ότι ο Ιβάν είπε στον Χριστοβασίλη να φύγει για να την πουλήσει σε Ρώσο κολλητό. Δεν παίρνω όρκο, ποιος έκανε την αρχή. Η ουσία είναι να σωθεί κι η Ήπειρος, όπως σώθηκε κι η Μακεδονία.

Γι’ αυτό και ο αγοραστής πρώτα θ’ αγοράσει τη Δωδώνη. Έτσι γίνεται. Όπως ο Ιβάν πήρε τη ΣΕΚΑΠ και το Μακεδονία Παλάς μαζί με τον ΠΑΟΚ, ο νέος επενδυτής ταβάριτς του θα πάρει και ΠΑΣ και Δωδώνη και μετά και το Μαντείο της Δωδώνης για να δίνει χρησμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα