ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ενώνει την Ελλάδα (που θα χώριζε στα δύο)

Ενώ απειλούσε ότι θα χωρίσει στα δύο τη χώρα, παρουσιάστηκε ενωτικός στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου και μακάρι να μην αφήσει τον Μάκη να λέει τρέλες αν μείνει η τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν ξαναενώνει την… Ελλάδα, αλλά διαλύει τον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος απηύθυνε μήνυμα στον Ελληνισμό, για την 25η Μαρτίου. Να πούμε δυο κουβέντες, κατ’ αρχάς, για το διάγγελμα που γράφουνε οι αστοιχείωτοι. Διάγγελμα, μάστορα, απευθύνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλοι οι άλλοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι κ.λπ. απευθύνουν μήνυμα. Πάμε παρακάτω.

Ωραία πράγματα γράφει ο Ιβάν στο μήνυμά του για τον απανταχού Ελληνισμό. Ως πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της ομοσπονδίας των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας μίλησε ο Ιβάν. Ενωτικό είναι το μήνυμα. Λέει κάπου σ’ ένα σημείο: «…Και σήμερα, όταν η Ελλάδα, ευρισκόμενη στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, το εθνικό ζήτημα γίνεται πιο σημαντικό από ποτέ. Κοινό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τη λογική και την ψυχραιμία, να είμαστε ενωμένοι στην επιδίωξή μας να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε αντιξοότητες και δυσκολίες στο όνομα της προόδου και της ευημερίας του λαού μας».

Το εθνικό ζήτημα, σου λέει ο Ιβάν. Μάλιστα. Σωστός. Και να είμαστε ενωμένοι. Κι αυτό σωστό. Μια χούφτα είναι η Ελλάδα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Όταν έβγαινε ο Μάκης Χρυσοστομάκης Γκαγκάτσης στου Θωμαΐδη κι έλεγε ότι θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, άλλος Σαββίδης ήταν το αφεντικό του;

Έτσι είναι. Θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο, μας απειλούσε ο Μάκης. Μονάχος του τα έλεγε αυτά τα πράγματα; Όχι βέβαια. Δεν μπορεί το παιδαρέλι ο Χρυστοστομάκης να λέει τέτοια χοντρά πράγματα, άπαξ και δεν είχε το ΟΚ από τον Ιβάν. Έχω λάθος; Ο Ιβάν Σαββίδης ήτανε υποβολέας κάτω από την καρέκλα του Μάκη και απειλούσε ότι θα φτάνει η Ελλάδα μέχρι τα Τέμπη.

Και ποιος είναι, δηλαδή, ο κανονικός Σαββίδης; Αυτός με τις απειλές για κόψιμο της Ελλάδας στα δύο, ή ο ενωτικός ότι είμαστε ένα έθνος και τα ρέστα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Και κάπου αλλού, τελειώνει το μήνυμά του: «Σας συγχαίρω για την εορτή και εύχομαι ολόψυχα υγεία, σταθερότητα και ευημερία. Σε όποια ήπειρο και να ζείτε, μας ενώνει η Ελλάδα και το κοινό εθνικό συμφέρον. Φροντίστε την πατρίδα σας, φροντίστε την Ελλάδα, φροντίστε τον εαυτό σας και τους κοντινούς σας».

Ξαναρωτάω τώρα εγώ. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται και στους ΠΑΟΚτσήδες που κρεμάγανε τα πανό κατά του Μητσοτάκη στην Τούμπα; Μόλις ένας μήνας πέρασε από το ματς με τον Ολυμπιακό που μιλάγανε για Εσκομπάρ και τα ρέστα. Κι αφού είχανε πέσει κάτι τηλέφωνα, απαλείψανε κάτι γράμματα για να μη φαίνεται το «πρωθυπουργέ». Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης, η Ντόρα, ο Αυγενάκης είναι μέσα στην Ελλάδα για την οποία μιλάει ο Ιβάν; Βεβαίως και είναι. Το πανό, όμως, δεν τόλμησε ο Ιβάν να πάει να το βγάλει από την Τούμπα.

Ούτε έκανε τίποτα όταν κάτι μαλάκες κρατούσανε πανό που μιλούσανε γι’ απόσχιση από το κράτος της Αθήνας κι άλλες τέτοιες παπαριές. Έτσι είναι, ταβάριτς Ιβάν. Το να γράφεις ωραίους λόγους για τις εθνικές επετείους, μια χαρά δουλειά είναι. Κι εύκολη. Το δύσκολο είναι να τους εφαρμόζεις. Και τώρα που το θυμήθηκα, γιατί το μήνυμα του Ιβάν δεν το γράψανε στο sdna, ούτε στο paok.gr;

Και μην πει κανένας ότι άπαξ και το βάζανε οι Σαββιδοτέχνες, έπρεπε να δούνε και τα σχόλια από κάτω. Έτσι είναι. Δεν το διακινδύνευσε ο Ιβάν, μήπως και πέφτανε τίποτα μπινελίκια. Γι’ αυτό, μόνο στο «Έθνος» μπήκε το μήνυμά του. Πουθενά αλλού. Δεν ήταν είδηση, που λένε κι οι δημοσιογράφοι, ότι ο μέγας στρατηλάτης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες; Ήτανε. Όμως, τα αθλητικά δεν το βάλανε. Και σωστά δεν το βάλανε. Με απόφαση του Ιβάν δεν το βάλανε.

Έτσι είναι. Κι εγώ δεν σου λέω ότι ο Σαββίδης είναι έτσι και γιουβέτσι. Βγάζεις μια ανακοίνωση ότι κάναμε λάθος που τα έλεγε αυτά ο Μάκης ότι θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο, και καθάρισες. Σάμπως είναι κανένας αλάνθαστος; Όχι βέβαια. Κάν’ το, όμως, ταβάριτς, να σου πούνε και χίλια μπράβο. Γιατί δείχνεις ότι λες αέρα κοπανιστό, ενώ δεν είναι έτσι;

Αύριο-μεθαύριο, βγαίνει η απόφαση της Εφέσεων για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Τι χαμπάρια, μάστορα, έτσι και παραμείνει η τιμωρία; Άπαξ και αρχίσει το Σαββιδοτεχνείο και πάλι τις παπαριές κι ο Χρυσοστομάκης πει τίποτα περίεργα για χωρισμούς της Ελλάδα κι άλλα τέτοια, πάει να πει ότι αυτή η ανακοίνωση του Ιβάν για την 25η Μαρτίου ήταν μούφα. Αυτό έχω να πω εγώ. Ποτέ δεν είπε κάτι για τις παπαριές του Μάκη ο Ιβάν.

Διαβάστε επίσης