Ιβάν Σαββίδης: Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ τα έχουν τα χρονάκια τους. Είναι στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων που η πανδημία του κορωνοϊού φοβίζει. Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μεγαλοδείχνει, αλλά είναι μόνο 62. Κι όμως, είναι ο μοναδικός πρόεδρος που εξαφανίστηκε. Όχι μόνο γιατί είχε απομονωθεί 1,5 χρόνο στη Ρωσία, αλλά διότι ακόμη και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα έγινε… μοναχός στο Πόρτο Καρράς.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει δημόσιες εμφανίσεις την περίοδο της πανδημίας: «Έχω κάνει τρία εμβόλια, αλλά ο οργανισμός μου δεν έχει αναπτύξει αντισώματα. Άρα, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός στον συγχρωτισμό μου με άλλους ανθρώπους».

Πολλοί θ’ αναρωτιούνται τι εμβόλια είναι αυτά που έκανε στη Ρωσία και δεν δημιουργούν αντισώματα, και αν τα ίδια έχει κάνει και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά ας έλθουμε στο ψητό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται περισσότερο και προσέχουν περισσότερο, γνωρίζοντας πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

«Δεν υπάρχει λόγος να θέσω σε κίνδυνο τη δική μου υγεία και των άλλων, από τη στιγμή που όλα μπορούν να γίνουν μέσω βιντεοκλήσης. Δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα», ενημέρωσε ο Ιβάν. Δεν εστίασε στο πόσες από τις ώρες αυτές αφορούν τον ΠΑΟΚ. Κατά μέσο όρο, βρε αδελφέ. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Δεν μπορούν να γίνουν όλα με βιντεοκλήσεις. Αν ήταν έτσι, δεν υπήρχε λόγος τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία για διά ζώσης διδασκαλία, καθώς θα μπορούσαν άνετα από τα σπίτια τους να συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Η διαφορά όμως είναι τεράστια και το ξέρουν όλοι. Γιατί άλλο είναι να πάει ο Σαββίδης στην προπόνηση και να κατσαδιάσει τους παίκτες για την εικόνα τους και άλλο να τους τα ψάλει τηλεοπτικά.

Η ψυχολογία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Και σε αυτή δρα η προσωπική επαφή. Αυτή που ακούς τη φωνή του άλλου να διαπερνά τον αέρα και να σκιάζονται ακόμη και τα πουλιά. Να βλέπεις πως τα μάτια του καρφώνονται πάνω σου και αυτό που λέει αφορά εσένα, όχι τον παρά δίπλα. Ν’ αντιλαμβάνεσαι πως όλοι κάθονται προσοχή και δεν ακούγεται κιχ, καθώς απέναντι είναι ο πανίσχυρος ιδιοκτήτης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Να κατανοήσεις πως παράτησε ό,τι άλλο είχε για να έλθει σε σένα, καθώς με τα καπρίτσια και την αδιαφορία σου πέρασες τις κόκκινες γραμμές. Αλλά από την άλλη να έχεις και την ευκαιρία να μιλήσεις και να ξέρεις πως αυτά που θα μεταφέρεις θα περάσουν στον άλλο. Αυτόν που θα δει την ένταση και δεν θα γυρίσει… κανάλι πίνοντας το καφεδάκι του.

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε πως ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή του και η ψυχή δεν πωλείται. Να ξέρει όμως πως… η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Και σωτηρία με τηλεδιασκέψεις δεν υπάρχει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα