Ιβάν Σαββίδης και εθνική: Τη διέλυσε με Σάντος την αποτελείωσε με Γραμμένο

Τον Απρίλιο του 2014, πριν από το Μουντιάλ, με προξενήτρα τον Κατσουράνη, ο ΠΑΟΚάρχης είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Φερνάντο Σάντος, μετά αρνήθηκε να τον πάρει και οι διεθνείς έγιναν μαλλιά-κουβάρια στη Βραζιλία, ενώ πριν από δυο χρόνια την πήρε τσαμπουκά από το «Καραϊσκάκης»

Για την Εθνική, εγώ τα έλεγα τότε που έπρεπε. Άπαξ και ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει.

Και τον Μουρίνιο να φέρουν προπονητή, ο Γραμμένος θα είναι Γραμμένος, ο Βρακάς, Βρακάς κι ο Παπαχρήστου θα παραμείνει Παπαχρήστου. Κι ο Σαββίδης, Ιβάν Σαββίδης. Για τον Ιβάν μιλάω. Και σήμερα θα τα πούμε όλα εδώ για τον Ιβάν.

Δύο φορές τη διέλυσε την Εθνική ο Ιβάν Σαββίδης. Μία τον Απρίλιο του 2014 και μία που τσαμπουκά πήρε την Εθνική κι έφυγε από το «Καραϊσκάκης».

Την ξεφτίλισε την Εθνική ο Ιβάν Σαββίδης. Κι ας γράφει το Σαββιδοτεχνείο ότι την Εθνική τη διέλυσε η εγκληματική οργάνωση. Το εύκολο πράγμα, δηλαδή. Το πιάνουμε από την αρχή.

Ο Σάντος είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα, τα πάει πρίμα, προκρίθηκε στο Μουντιάλ. Το συμβόλαιο του Φερνάντο τελειώνει  τέλος του ’13. Του ανανεώσανε για έξι ακόμα μήνες ο Σαρρής πρόεδρος. Μάλιστα. Θέλανε να τον κρατήσουνε τον Φερνάντο; Πού θα βρίσκανε καλύτερο;

Από τον Απρίλιο του ’14 ο Σαρρής είχε κάνει πρόταση στον Σάντος. Με τα ίδια λεφτά, όχι περισσότερα. Ο Πορτογάλος το έπαιζε κρυφτό. Θα δούμε και τα ρέστα.

Τι να έλεγε, δηλαδή, ότι μου έκανε πρόταση ο Σαββίδης και μου δίνει τα τριπλάσια λεφτά; Συμφωνία είχανε κάνει με τον Ιβάν στο προφορικό ο Φερνάντο. Ότι, μετά το Μουντιάλ, αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ.

Ποιος έκανε το προξενιό του Σάντος στον Σαββίδη; Ο Κατσουράνης. Όλοι αυτό έλεγαν στη Βραζιλία. Πρόεδρος, βοηθοί και διεθνείς. Ο Κατσουράνης το ’παιζε αρχηγάρα στην Εθνική. Ο καμπόσος.

Ο αγαπημένος τού Σάντος. Σου λέει, άπαξ και πάρω τον Φερνάντο στον ΠΑΟΚ, ποιον θα έχει βοηθό; Εμένα. Γερό μεροκάματο και σίγουρο για δυο-τρία χρόνια.

Ο Ιβάν το ψείρισε απ’ εδώ, το ψείρισε απ’ εκεί, είδε ότι δεν του βγαίνουν τα ποσά που έταξε στον Σάντος. Κι απέσυρε την πρόταση. Κι ο Σάντος βρέθηκε στον αέρα.

Μόνο που το μάθανε οι διεθνείς ότι μιλούσε με τον ΠΑΟΚ. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι κι αρχίσανε τα πλακώματα του Τζαβέλλα με τον Μανιάτη στη Βραζιλία.

Κατάλαβες τώρα τι παίχτηκε στη Βραζιλία; Ο Ιβάν πήρε τα μυαλά του Σάντος με τα λεφτά στο μιλητό, οι διεθνείς το μάθανε και τελείωσε το παραμύθι. Μπάχαλο έγινε η Εθνική.

Και ποιος την έκανε μπάχαλο; Η εγκληματική οργάνωση ή ο Σαββίδης που τον ξεσήκωσε ότι θα τον πάρει, κάνα-δυο μήνες πριν αρχίσει το Μουντιάλ; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Πάμε παρακάτω. Μέσα στην τσαντίλα ήταν ο Σάντος στο Μουντιάλ, αποβλήθηκε στην παράταση με την Κόστα Ρίκα. Και ποιος του χάλασε την ηρεμία; Από μόνη της χάλασε;

Όχι βέβαια. Τα ρούβλια που δεν ήρθαν ποτέ τη χαλάσανε. Γι’ αυτό και πήρε το αεροπλάνο και γύρισε στη Λισαβόνα μονάχος του. Στο μεταξύ, όλοι ξέρανε στην ΕΠΟ ότι ο Σαββίδης πήγε να τον αρπάξει κι έκανε πίσω.

Και τι λέγανε μετά στην ΕΠΟ; Που εγώ δεν το πιστεύω, δηλαδή. Δεν είναι για να εμπιστεύεσαι τους ΕΠΟτζήδες. Ότι ο Ιβάν επίτηδες τα έκανε όλα αυτά, για να φθείρει τη διοίκηση του Σαρρή στην κοινή γνώμη.

Διότι, σου λένε, άπαξ και φύγει ο Σάντος, τελείωσε το παραμύθι. Δεν τα πιστεύω αυτά, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Σαββίδης. Πατριώτης είναι. Το έδειξε και με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα άλλα είναι γνωστά για τη δεύτερη φορά που ο Σαββίδης ξεφτίλισε τον Γραμμένο και τους διεθνείς. Την πήρε τσαμπουκά από το «Καραϊσκάκης», για να την πάει στην Τούμπα.

Και ρωτάω τώρα, εγώ. Είναι κανένας σίγουρος ότι ήθελε να την πάει στην Τούμπα; Πολύ σοβαρή είναι η ερώτηση. Ή, μήπως, είχε άλλο σκοπό ο Ιβάν;

Έβγαλε ανακοίνωση η «Θύρα 4» και λέει δεν τη θέλουμε την Εθνική. Μάλιστα. Δηλαδή, ολόκληρος Σαββίδης και έκανε πίσω επειδή έβγαλε ανακοίνωση η «Θύρα 4»; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Στο τσεπάκι τούς έχει τους οργανωμένους ο Ιβάν. Γι’ αυτό σου λέω, ότι δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά. Οι διεθνείς έγιναν μπάχαλο. Ο Ιβάν έστειλε τον Άγγελο και την αποτελείωσε μια και καλή.

Διότι άπαξ κι ο Αγγελάρας ήταν καλός προπονητής, θα τον έπαιρνε στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Γιατί δεν τον πήρε και τον φόρτωσε στον Γραμμένο; Τους διεθνείς τους ρώτησε ο Γραμμένος αν τον ήθελαν;

Όχι βέβαια. Κι έρχεται η σφαλιάρα από τη Φινλανδία κι ο instaGiorgis ειρωνεύεται κι από πάνω, ότι έφταιγε ο Αναστασιάδης. Ο πατριώτης μικρός Γιωργάκης. Χαίρετε.

Το κράτος των Αθηνών

Όπως θα κοζάρετε στη διπλανή στήλη, ο Ιβάν είναι ο βασικός υπεύθυνος για το κατάντημα της Εθνικής. Κι από κοντά το Σαββιδοτεχνείο, βέβαια.

Είδατε τι έγραψε το sdna; Ότι είναι αξιολύπητοι οι διεθνείς που δεν κατάφεραν να νικήσουν το Λίχτενσταϊν. Είναι και με το παραπάνω, σου λέω εγώ. Αλλού είναι το θέμα μου. Φταίνε οι διεθνείς, αλλά δεν φταίει ο Γραμμένος με τον Ιβάν που την κάνανε τσίρκο Μεντράνο την Εθνική.

Αυτό λέει το Σαββιδοτεχνείο. Φταίνε οι παίκτες. Μιλάμε, ότι πάει συγχορδία βιολοντσέλο με βιολί και κρουστά. Κι οι ΠΑΟΚτσήδες φέρνουν αναγούλα μ’ αυτά που γράφουνε. Εθνική των Αθηνών, σου λένε.

Ποια Εθνική Αθηνών, ρε. Ο Πασχαλάκης κι ο Πέλκας με τον Λημνιό και τον Γιαννούλη πού παίζουνε; Στη Σπάρτη; Πάλι με το κράτος των Αθηνών τα έχουνε. Ένα κάρο παπαριές. Α, μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που αυτούς έχει από Έλληνες και κανέναν άλλονα.

 

Διαβάστε επίσης