ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Πλουσιότερος του Μαρινάκη, τέλος ο «πόλεμος» στον Μητσοτάκη

Κατ’ αρχάς, να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ιβάν Σαββίδη, που βρίσκεται και πάλι στη λίστα των φραγκάτων τού «FORBES». Είναι στη θέση Νο 1.833 με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια. Πιο πάνω κι από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, που είναι στη θέση Νο 2.141 με περιουσία 1,4 δισ. δολάρια. Λογικά, ο Βαρδής πρέπει να έβαλε τα γέλια με τη λίστα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Άλλο είναι το σοβαρό με τη λίστα του περιοδικού. Ότι τους τελευταίους 12 μήνες με την πανδημία οι φραγκάτοι αύξησαν τα λεφτά τους κατά 5,1 τρισ. δολάρια κι έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 13,1 τρισ. δολάρια.

Να μην ξεφύγω, όμως, με τους ματσό. Ο Ιβάν Σαββίδης το φυσάει το μπικικίνι. Σάμπως είπε κανένας ότι δεν το φυσάει; Χρήμα με ουρά έχει ο Ιβάν, τρέχουν κι από τα μπατζάκια. Στον ΠΑΟΚ είναι το θέμα, γιατί έκλεισε την κάνουλα και γιατί βιάζεται να σπρώξει τον Χρηστάκη τον Τζόλη από τώρα για το καλοκαίρι, για να πάρει καμιά μπροστάντζα.

Το financial fair play της FIFA δεν παίζει πια, το απόσυραν οι φραγκάτοι Ρεάλ και σία. Σου λένε, «εμείς ελεύθερη οικονομία έχουμε, θέλουμε να ξοδεύουμε όσα-όσα». Γούστο τους και καπέλο τους. Ο Ιβάν γιατί δεν χώνει χρήμα στον ΠΑΟΚ και τον αφήνει να διασύρεται από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Ερώτηση κάνω.

Να σου πω και το άλλο. Όλα τα Μέσα του Ιβάν έχουν γίνει λογιστές του Μαρινάκη. Τόσα βγάζει ο Μαρινάκης από το Champions League, τόσα από το Europa League, και τα ρέστα. Και αναλυτικά κιόλας. Με λεπτομέρεια, όχι τίποτα μουντζούρες στο τετράδιο. Κάθε χρονιά, τόσα από το μπόνους της UEFA, τόσα από τις χορηγίες κ.λπ. Λογιστές κανονικοί όλοι έχουν γίνει στο Σαββιδοτεχνείο.

Και βγαίνει κι αυτή η είδηση από το «FORBES» και δώσ’ του βάρ’ του πανηγύρια. Ο Ιβάν είναι στη λίστα, αλλά δεν είναι ο Μαρινάκης. Μάλιστα. Που πάει να πει ότι ο Ιβάν είναι πιο φορτωμένος από τον Βαγγέλη. Που έτσι κι υπήρχε σεβασμός στον κόσμο του ΠΑΟΚ, δηλαδή, δεν θα την έγραφαν καθόλου την είδηση. Στο ντούκου έπρεπε να την περάσουν.

Διότι τι θ’ αναρωτηθεί, ρε, ο κανονικός οπαδός του ΠΑΟΚ; Ένα πράγμα μόνο. Ρε Ιβάν, έχεις πιο πολλά λεφτά από τον Μαρινάκη και είμαστε είκοσι τόσους βαθμούς πίσω; Τι μας νοιάζει αν ο Μαρινάκης τα παίρνει τα λεφτά από την UEFA ή από τα καράβια του. Έχει λιγότερα από σένα. Εσύ, που έχεις τα περισσότερα, γιατί δεν τα χώνεις και μας άφησες με τον γερο-Κρέσπο, τον γερο-Βαρέλα και τον Ίνγκασον, που κάθε φορά που πάει στην περιοχή η μπάλα ρίχνει σκουριασμένο παραγάδι στον Μακέντα, όπως οι ψαράδες στην Ισλανδία, και τρώμε τα γκολ;

Έτσι είναι. Δεκάρα δεν δίνουμε πού τα βρίσει τα λεφτά ο Μαρινάκης. Εμείς κοιτάμε τι βάζει στον Ολυμπιακό, θα σου πει ο κανονικός ο ΠΑΟΚτσής. Ο Μαρινάκης, που έχει λιγότερα λεφτά από τον Ιβάν, παίρνει Παπασταθόπουλο κι εσύ, Ιβάν, που σε μοστράρει στο περιοδικό, φέρνεις τον Ροντρίγκο και τον Μπαμπά και Μουργκ και Σβαμπ και Ζίφκοβιτς και Κρμέντσικ, κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Ξέφυγα, όμως. Άλλο ήθελα να σου πω για τον Ιβάν. Για την ανακοίνωση της «Θύρας 4» και των άλλων συνδέσμων του ΠΑΟΚ. Βγάλανε αυτή την ανακοίνωση κατ’ ευθείαν από τα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ. Τα χώνουν στον Μητσοτάκη, στον Αυγενάκη, Μαρινάκη, τα πάντα όλα. Για την πανδημία. Και καλούν τον Ιβάν να πάρει πρωτοβουλία για τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα. Και τι είναι ο Ιβάν, ρε; Έχει κανέναν θεσμικό ρόλο στο κράτος; Τι πρωτοβουλία να πάρει; Να φτιάξει κόμμα πολιτικό; Να γίνει Μπερλουσκόνι; Ένα κάρο παπαριές.

Και πριν περάσουν 12 ώρες, η «Θύρα 4» έβαλε την ουρά στα σκέλια. Εκ παραδρομής, λέει, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος ανέφερε και το δικό μας όνομα στην ανακοίνωση. Εκ παραδρομής. Όπως λέγαμε παλιά οι δημοσιογράφοι «ο δαίμων του τυπογραφείου» κι αργότερα «ο δαίμων του πληκτρολογίου», έτσι και η «Θύρα 4» έκανε το ίδιο. «Ο δαίμων της υπογραφής». Εκ παραδρομής.

Αυτοί της «Θύρας 4» έχουν πάθει νίλα με αυτό που έκαναν, που πήραν πίσω την υπογραφή τους. Ξεφτιλίστηκαν στα μάτια όλου του ΠΑΟΚ. Για να το κάνουν αυτό, βέβαια, έπεσε τηλέφωνο από το Ροστόφ. Όπως είχε πέσει γραμμή να μην πάει κανένας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έτσι και τώρα. Ακόμα ένα τηλέφωνο και όλα ΟΚ. Εκ παραδρομής, σου λέει. Ευνουχισμός κανονικός.

Να σ’ το προχωρήσω, με την παραδρομή της «Θύρας 4». Δεν έβαλαν την υπογραφή τους μαζί με τους άλλους, κάτι σύνδεσμοι που απαριθμούν καμιά εικοσαριά ο καθένας. Για να μην την έβαλαν, σημαίνει ότι δεν συμφωνούν με τους άλλους, που λέγανε ότι ο Μητσοτάκης κατέστρεψε την Ελλάδα με τις ΜΕΘ, ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι ριγμένη με τα εμβόλια και άλλες τέτοιες μαλακίες. Κι αφού δεν συμφωνούν, να βγουν να το πούνε στα ίσια και παλικαρίσια. «Εμείς δεν συμφωνούμε με όσα γράφουνε οι δικοί μας». Κι όχι να λένε εκ παραδρομής.

Έτσι είναι. Ο Ιβάν πάει να κάνει μπίζνες, η Ν.Δ. τού έδωσε το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα μπορούσε να μην το δώσει. Οι Αμερικανοί είναι δυο βήματα με βάση στην Αλεξανδρούπολη και στον Ιβάν δόθηκε το λιμάνι και βγαίνουν οι συνδεσμίτες και κατηγορούν τον Μητσοτάκη; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μόλις έπεσε ένα τηλέφωνο από την Αθήνα στο Ροστόφ, προσοχές βάρεσε ο Ιβάν και στο καπάκι τηλεφώνησε στη Θεσσαλονίκη, να αποσύρουν την ανακοίνωση. Στη «Θύρα 4», βέβαια, έγινε το τηλέφωνο. Όχι στον Σύνδεσμο Φιλάθλων Δράμας και Φλώρινας. Για να ξέρουμε τι λέμε. Στους πολλούς. Κι έτσι την κατάπιαν την ανακοίνωση, όπως κατάπιαν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Τότε, ο Ιβάν έπαιζε με τον Τσίπρα. Τώρα, παίζει με τον Μητσοτάκη. Το είχε γράψει κι ο Κόλκας τις προάλλες, ότι μόλις γυρίσει ο Ιβάν από το Ροστόφ, η προτεραιότητα είναι να τα βρει με την κυβέρνηση. Τώρα, ποιος έκανε το τηλέφωνο από την Αθήνα; Ένας ΣΥΡΙΖΑίος που μιλάει ρώσικα. Έτσι λέγεται στην πιάτσα. Και φίλος του επιτελικού. Αυτός κανονίζει τα πάντα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Ιβάν, γιατί μιλάει ρώσικα. Μη χαθεί τίποτα στη μετάφραση.

Έτσι, είναι, όμως. Άπαξ και λείπεις πάνω από ένα χρόνο στο Ροστόφ, αυτοί οι ντεμέκ φανατικοί και ιδεολόγοι και Μακεδονομάχοι πετάνε το χαλινάρι κι αρχίζουν τα επαναστατικά τους και καλά. Και δεν είναι μονάχα αυτοί. Είναι οι Σαββιδοτέχνες, οι επαναστάτες της φακής. Ο Μητσοτάκης μαχαιρώνει την αγορά του Βορρά, γράφει ο Κόλκας. Ναι, ο ίδιος Κόλκας που παίρνει Ζανάξ όταν χάνει ο ΠΑΟΚ, το παίζει και άποψη, ότι και καλά είναι influencer στη Βόρειο Ελλάδα. Άπαξ, δηλαδή, και έχεις καμία χιλιάδα θαυμαστές για τις φοβερές και τρομερές αναλύσεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς άμα χάνει ο ΠΑΟΚ, μπορείς να κάνεις και πολιτικό παιχνίδι. Ο Μητσοτάκης, σου λέει, αγνοεί τη Βόρεια Ελλάδα και κλείνει τα μαγαζιά, ενώ στην Αθήνα είναι πιο ελαστικός. Φοβερά πράγματα. Το γράφεις αυτό και νομίζεις ότι όλος ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη σου, ότι είναι επιδραστικός. Είσαι, αλλά στην πιτσιρικαρία. Μούρη ξυπνιτζής και καλά. Άμα είναι μάγκες οι Σαββιδοτέχνες, ας τα χώσουνε στον Μητσοτάκη ξανά. Όχι στον Αυγενάκη. Στον Μητσοτάκη προσωπικά, όπως έκαναν μέχρι τώρα. Άμα το κάνουνε, θα πηδηχτώ από το παράθυρο, που έλεγε κι εκείνο ο απίθανος ο τύπος, δεν θυμάμαι και πώς τον λέγανε.

Να σ’ το κλείσω, μάστορα. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ιστορία, δεν είναι παίξε-γέλασε. Δεν μπορείς να βλέπεις τον λαό του ΠΑΟΚ σαν επένδυση. Σαν ιερό πρέπει να τον βλέπεις. Τι σημαίνει, ρε, ότι ο Σαββίδης πρέπει να το εκμεταλλευτεί το 59%, πλάκα κάνουμε τώρα; Να εκμεταλλευτεί και για να βγάλει λεφτά; Από ποιον, ρε, να βγάλει λεφτά; Από τον λαό; Μήπως κάνει το ίδιο ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος; Κανένας δεν το κάνει. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα