ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Στα δύο η Ελλάδα με τον Μάκη, στα δύο η Θεσσαλονίκη με τον Πάμπλο (λόγω Τζόλη…)

Καλά τα λέει η «Α» και η iapopsi.gr. Πτώμα ήταν ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Φυσούσε αέρας, είπε ο Μαρτίνς. Και για τον ΠΑΟΚ δεν φύσαγε, δηλαδή; Νηνεμία είχε κάθε που κατέβαινε ο ΠΑΟΚ;  Άπαξ και τέτοιον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον κερδίσεις, χαιρέτα μας τον πλάτανο με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μάλιστα. Πάμε παρακάτω. Και τώρα, τι χαμπάρια, ταβάριτς Ιβάν; Πάει το πρωτάθλημα κι εφέτος. Άπαξ και χάσει ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», αντίο σας. Θα μείνει ο Πάμπλο να λέει ότι βελτιωνόμαστε πνευματικά. Για του χρόνου μπορεί να βελτιώνεται, όχι για εφέτος.

Άλλωστε το έγραψαν και στο Σαββιδοτεχνείο. Ο Ολυμπιακός, όταν έχασε το πρωτάθλημα, τελείωσε τη σεζόν αξιοπρεπώς και την επόμενη χρονιά το πήρε. Έτσι πάει να κάνει κι ο Ιβάν με τον Γκαρσία. Για του χρόνου δουλεύει, όχι για εφέτος. Ξέφυγα, όμως. Αλλού είναι το θέμα μου.

Ο Ιβάν το έδειξε καθαρά πως σκοπεύει να το παίξει εφέτος το παιχνίδι. Εκείνο που τον νοιάζει είναι η Εφέσεων. Μη γίνει καμιά στραβή και φάει μείον επτά και τρέχει και δεν φτάνει μετά. Γι’ αυτό κι έδωσε εντολή να ανοίξει η Τούμπα για να κρεμάσουνε τα πανό.

Και μην πει κανένα κορόιδο ότι μονάχοι τους πήγανε οι ΠΑΟΚτσήδες και τα κρεμάσανε. Ο ίδιος ο Ιβάν έδωσε την εντολή. Και τι γράφανε τα πανό; Διχαστικά. Χαβούζα η Αθήνα και ο Βορράς σάς χαλάει το έργο. Μάλιστα. Ο Βορράς. Βορράς – νότος, δηλαδή. Αυτό έλεγαν τα πανό.

Μήνυμα ήταν αυτό ότι θα τα κάνει μπουρδέλο. Έτσι είναι. Άπαξ και κατεβάζει πανό α-λά Μάκη Γκαγκάτση που θα χώριζε την Ελλάδα στα δύο, αυτό το μήνυμα στέλνει. Ότι είναι αποφασισμένος να το προχωρήσει, έτσι και τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για την κουτσουκέλα του με την πολυϊδιοκτησία.

Πρόσεξε, μάστορα, τα πανό δεν βρίζανε τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Δεν είναι κανένας χτεσινός ο Ιβάν να βάλει να βρίσουνε τον πρωθυπουργό. Κάπου είκοσι μονάδες μπροστά είναι ο Μητσοτάκης. Δεν έχει κανένα νόημα, σου λέει, να τα βάλω με τον Μητσοτάκη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, έχει το κανάλι του και τους Ραδιοαρβύλες να τον βρίζουνε τον Μητσοτάκη. Σάμπως γι’ αυτό δεν τους πήρε;

Τόσο καιρό ήταν στο αραλίκι οι Κανάκηδες. Δεν βρίσκανε στέγη. Και ποιος τους πήρε; Ο Ιβάν, βέβαια. Για να τους χρησιμοποιήσει όταν έρθει η ώρα. Μάγκας είναι ο Ιβάν. Ξέφυγα, όμως. Για τον Ιβάν σου έλεγα και το πανό. Μάλιστα. Ένας εισαγγελέας δεν υπήρχε στη Θεσσαλονίκη;

Αυτό το πανό το διχαστικό, που μιλάει για βορρά και νότο, γιατί δεν το αποδοκίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Γιατί δεν έβαλαν να το ξεκρεμάσουνε; Άντε, σου λέω εγώ, μπήκανε τίποτα τσογλάνια μέσα τη νύχτα και το κρεμάσανε. Μάλιστα. Όταν ξημέρωσε και το είδανε, γιατί δεν το βγάλανε;

Ποιος, όμως, να σου απαντήσει, ρε. Αφού όλοι στο κόλπο ήτανε. Κι ο Μάκης και ο Κυριάκος φιλόσοφος του πεϊνιρλί και ο Δούκας που νομίζει ότι παίζει σ’ αυτή τη σειρά τις «Άγριες Μέλισσες» πώς τη λένε και υποδύεται τον σκληρό Δούκα Σεβαστό. Ύφος βλοσυρό και καλά. Λες κι είναι ο Γκαρσία του γραφείου Τύπου. Τελικά, όλους θα τους κάνει Γκαρσίες ο Πάμπλο στον ΠΑΟΚ.

Πάλι ξέφυγα, όμως. Για το πανό σου έλεγα. Το διχαστικό πανό.

Βορράς – νότος. Μάλιστα. Δηλαδή, ο βορράς είναι του Σαββίδη; Διότι έτσι το παίζει ο Ιβάν. Από πού κι ως πού, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Σ’ το έγραψε η «Α» και η iapopsi.gr ότι αν ο Μάκης θέλει να χωρίσει στα δύο την Ελλάδα, ο Ιβάν θέλει να το κάνει στη Θεσσαλονίκη.

Κι άπαξ και βλέπεις τέτοιες παπαριές για χωρισμούς και τέτοια, κάτσε και διάβασε τα σχόλια από κάτω κι όχι αυτά που γράφουν οι Σαββιδοτέχνες. Άντε μερικά αρρωστάκια να γράφουνε παπαριές. Ιβάν και ξερό ψωμί. Επειδή, όμως, υπάρχουν και σοβαροί, σου λένε, αφήστε τις μαλακίες για βορρά – νότο κι ας κοιτάξουμε την τσέπη μας, ρε. Άρα, δεν περπατάει, αυτό το σενάριο για τον Ιβάν. Εκτός κι αν θέλει να κατέβει στην πολιτική. Δεν είναι κακό βέβαια, αυτό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να κατέβουνε στην πολιτική.

Κι εκεί που τα είχε ρυθμίσει όλα ο Ιβάν με τα διχαστικά, έγινε και κάτι που δεν το περίμενε. Ο Γκαρσία, που τον έβαλε εκεί για τοτέμ, έκανε την παπαριά να μη βάλει τον Τζόλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και άρχισαν τα όργανα. Ο χαμός του χαμού έγινε στα social media από τους κανονικούς ΠΑΟΚτσήδες για τον Παύλο. Και δεν μιλάω γι’ αυτά που μόλις τα παίρνουνε τα σβήνουνε οι Σαββιδοτέχνες στα σάιτ τους. Μη τυχόν, δηλαδή, και κρυώσει ο Γκαρσία. Μιλάω γι’ αυτά που γράφονται στα κανονικά τα social. Ότι ο Ουρουγουανός έπρεπε να πάει πρώτα να κάτσει στα θρανία και μετά να γίνει προπονητής στον ΠΑΟΚ. Κι όχι επειδή του έδωσε την ευλογία ο Ιβάν. Έτσι είναι. Κι εκεί που ο ταβάριτς νόμιζε ότι τον έδεσε τον γάιδαρό του με τον Παύλο, πάλι από την αρχή. Μόλις μπήκε μέσα ο Τζόλης, βουπ στο δοκάρι, ο Σα ακόμα να καταλάβει πού είναι η μπάλα. Κι εκεί που ο Μάκης θα χώριζε την Ελλάδα στα δύο, τώρα ο Ιβάν χώρισε τους ΠΑΟΚτσήδες στα δύο με τον Ουρουγουανό. Από τη μία οι κανονικοί ΠΑΟΚτσήδες, κι από την άλλη τα τσιράκια του Σαββιδοτεχνείου.

Άλλο είναι το θέμα. Σοβαρό κι αυτό. Ο Ιβάν πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τελεία και παύλα. Άπαξ και ο ΠΑΟΚ έχει 14 παίκτες που μπορούν να παίξουν μπάλα και οι άλλοι είναι για ball boys, δεν μπορεί να βγει η χρονιά. Έχεις πρόβλημα στον σέντερ φορ. Μάλιστα. Και τι κάνεις, δηλαδή; Πας και παίρνεις έναν Κρμέντσικ από την Τσεχία. Για σαπάκι τον διώξανε από την Μπριζ, κλαίνε τα 6 εκατ. ευρώ που δώσανε στην Πλζεν, και πας εσύ και τον παίρνεις δανεικό. Χώσε χρήμα και φέρε παικταρά. Απλά πράγματα είναι αυτά. Δηλαδή, ο Τσέχος τι παραπάνω έκανε από τον φουκαρά τον Σβιντέρσκι που τον σταυρώνουνε κάθε μέρα; Αναγκάστηκε να τον βάλει τον Πολωνό ο Γκαρσία. Έτσι δεν πάει το πράγμα. Να σ’ το πω κι αυτό. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για τερματοφύλακα βασικό. Δεν υπάρχει κανένας Πασχαλάκης και κανένας Ζίφκοβιτς.

Πάμε παρακάτω. Στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν πήρε έναν Ρέμπε. Με τα σέα του, τα μέα του, Γερμανός και γνώστης της αγοράς. Μάλιστα. Και του τα χώνουνε οι Σαββιδοτέχνες ότι την άφησε γυμνή την ομάδα. Μάλιστα. Και τι να κάνει, δηλαδή, ο Γερμανός; Να βάλει το χέρι στη δική του την τσέπη και να πληρώσει να γίνουν μεταγραφές;

Κι εκεί που πάω να το τελειώσω το κομμάτι, να βγει το μεροκάματο, χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Ιβάν, μου λένε, ρωτούσε να μάθει τι θα γίνει έτσι και πουλήσει τον Τζόλη. Αν θα ξεσηκωθεί ο κόσμος. Και τι να κάνει, ο κόσμος, δηλαδή; Να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, άπαξ και πουληθεί αυτό το πουλάρι, που ο Γκαρσία αφήνει στον πάγκο; Χαμός θα γίνει. Γιατί δεν είναι μονάχα ο Τζόλης που τον βάλανε στο μάτι, είναι κι ο Δημητράκης ο Γιαννούλης. Αυτό θα μείνει;

Να σ’ το κλείσω. Έτσι και η απόφαση της Εφέσεων έχει καμιά σφαλιάρα για τον ΠΑΟΚ, έφυγαν κι οι δυο μαζί. Και μετά, θα πει ο Ιβάν ότι μας πετσόκοψαν και φτιάχνουμε ομάδα για του χρόνου, θα κάνουμε μεγάλες μεταγραφές και τα ρέστα. Και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ποιος ζει – ποιος πεθαίνει. Θα ανεβάσει ο Γκαρσία δυο παικταράδες από την Κ19 και θα πάει φουλ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Στο μιλητό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα