ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ : Τα κάνει λαμπόγυαλο περιμένοντας την Εφέσεων

Κουτί του ήρθε του Ιβάν αυτός ο διαιτητής από την Ολλανδία, ο Νάιχαουζ, πώς τον λένε. Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να του τύχει του Σαββίδη. Γίνεται αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις και δεν το δίνεις; Η καλύτερη του ΠΑΟΚ. Κι όχι μονάχα για έναν λόγο, για πολλούς, μάστορα. Στημένο να τον είχε τον Ολλανδό ο Ιβάν, δεν θα έπαιζε έτσι. Πολύ σοβαρά μιλάμε.

Να σ’ το κάνω σεντς. Γίνεται αυτό το ματς και σφυρίζει ο Ολλανδός. Ο ΠΑΟΚ με τον προπονηταρά τον Μουρίνιο της Τούμπας δεν βλέπεται. Χάλια μαύρα. Πάει ο Ολλανδός και σου δίνει πέναλτι στον Άρη. Αμφισβητούμενο. Ό,τι καλύτερο. Και πάει μετά ο Νάιχαουζ και δεν δίνει πέναλτι και στον Τζόλη και το χέρι ενός παίκτη του Άρη. Λογικά, εκεί ο Σαββίδης πρέπει να άνοιξε γαλλικές σαμπάνιες.

Ξέρεις, ρε, τι είναι να μη βλέπεται ο ΠΑΟΚ και να σου κάνει τέτοιο πεσκέσι ο Ολλανδός; Πού θα βρεις καλύτερη δικαιολογία γιατί έχασες το παιχνίδι; Υπάρχει; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό σου λέω. Τώρα έχεις την αβάντα ότι σε κατέστρεψε ο Ολλανδός. Άπαξ και έπαιρνες ισοπαλία, θα έπρεπε να εξηγήσεις πώς η ΠΑΟΚάρα που γαζώνει δεν κατάφερε να νικήσει τον Άρη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε όλο το ματς έκανε μονάχα μια φάση για γκολ με τον Σβιντέρσκι.

Ενώ, τώρα, ο Πάμπλο παραμένει προπονηταράς, που έχασε γιατί δεν του δόθηκε πέναλτι. Ο καλύτερος του χωριού είναι ο Πάμπλο Γκαρσία με όσα γίνονται. Καταγγελίες, στησίματα και τα ρέστα. Ουδείς ασχολείται με την ομάδα. Κανένας δεν θα του ζητήσει εξηγήσεις, γιατί έπαιξε δύο τελικούς με την Ομόνοια και τον Άρη και τους έχασε και τους δύο.

Έτσι είναι. Μ’ ένα σμπάρο, δέκα τριγόνια, ο Ιβάν. Που άμα ο Ολλανδός ήτανε στημένος, θα σου απέβαλλε τον Ντόγκλας από το 16΄  με δεύτερη κίτρινη και δεν καθάριζε με τίποτα ο ΠΑΟΚ. Και τι να έλεγε μετά ο Ιβάν; Ότι κακώς αποβλήθηκε το τσεκούρι; Δεν τον έπαιρνε. Ούτε οι Σαββιδοτέχνες θα τολμούσανε να το πούνε.

Πάμε παρακάτω. Γίνεται αυτή η φάση την τελευταία στιγμή του ματς, δεν δίνει πέναλτι ο Ολλανδός και ο Σαββίδης βγάζει ανακοίνωση. Θεμιτό. Σωστό. Και τι λέει στην ανακοίνωση; Ότι ο Κλάτενμπεργκ έστησε καινούργια παράγκα, ότι ο Ολλανδός ήταν στημένος κι ότι ο Άγγλος θα βρει θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ.

Μάλιστα. Στον Μαρινάκη, φόρα παρτίδα τα χώνει ο Ιβάν. Ότι, και καλά, έκανε κολεγιά με τον Άγγλο. Μάλιστα. Έχεις στοιχεία; Φάγανε κανένα βράδυ μυστικά ο Μαρινάκης με τον Κλάτενμπεργκ; Ήπιανε κανένα ποτάκι; Τους κατέγραψε κανένα βίντεο να παίζουνε καρπαζιές στο φιλικό; Άπαξ και τα έχεις αυτά τα ντοκουμέντα, βγαίνεις φόρα παρτίδα και τον ξεμπροστιάζεις τον Μαρινάκη. Τον κολλάς στον τοίχο.

Κανένα στοιχείο, όμως, δεν έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Μαρινάκης, σου λέει, είναι ο εύκολος στόχος. Ό,τι και να πω, εμένα θα πιστέψουνε τα ΠΑΟΚια. Εχθρός είναι ο Βαγγέλης, θα του τα φορτώσω όλα. Και τα φόρτωσε. Σιγά μην κάτσει ν’ ασχοληθεί ο Ιβάν αν είναι έτσι τα πράγματα. Έτσι είναι, γιατί έτσι γουστάρει αυτός.

Και ρωτάω εγώ πάλι. Έτσι κι έβγαζε ανακοίνωση χωρίς να λέει τίποτα για Νότιγχαμ και άλλες τέτοιες παπαριές, τι θα γινότανε; Σαν να μην την έβγαζε την ανακοίνωση θα ήτανε. Γλυκανάλατη, χωρίς το αλάτι να τη νοστιμίζει. Ενώ, τώρα, χωρίς ν’ αναφέρει τον Μαρινάκη, γράφει η ανακοίνωση για τη Νότιγχαμ και καθάρισε ο γίγας Ιβάν.

Έτσι είναι. Άπαξ και βγάζει ανακοίνωση, πρέπει να έχει στόχο. Δεν βαράς στο κουτουρού. Και πριν προλάβει να ανοίξει ο Ιβάν το χριστουγεννιάτικο δώρο, πάρε και το πρωτοχρονιάτικο. Έτσι είναι. Βγαίνει ο Καραπαπάς και σου λέει ότι ένας Νώντας προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Σιαμπάνη. Άλλες σαμπάνιες κι απ’ εκεί και ο Ιβάν αλλά και ο Γκαρσία.

Στο λύνω το μυστήριο με τις σαμπάνιες. Η απόφαση της Εφέσεων έρχεται, μάστορα. Σου λέει ο μέγας Ιβάν, τι θα γίνει έτσι και την πουλέψω με καμιά αφαίρεση βαθμών από την Εφέσεων; Πάει η χρονιά. Άρα, πρέπει να προλάβω τα πράγματα. Έτσι είναι. Άπαξ και βγάλει καμία απόφαση ο Γιαρένης, θα έχω να λέω ότι το κράτος της Αθήνας πολεμάει τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, το είχε πει ο Ιβάν όταν πήγε στη Ν. Υόρκη και μίλησε στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ. Ότι πρέπει να καταστρέψει το καθεστώς της Αθήνας.

Πάμε παρακάτω. Τη μία με στήνουν με τον διαιτητή, την άλλη με κατηγορούν ότι πήγα με σακούλες να δωροδοκήσω τον Σιαμπάνη, και τώρα μου αφαιρούνε βαθμούς. Και μετά, μπορεί να χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο, έτοιμος είναι ο Χρυστοστομάκης Γκαγκάτσης, κι ο Κυριάκος ο Θωμαΐδης έχει πάρει θέση, έτοιμες οι κάμερες και ο floor manager.

Κατάλαβες, τώρα, μάστορα, πώς το παίζει το έργο ο Ιβάν; Όλο χαρά και χάρη είναι. Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να κάνεις πλεονέκτημα το μειονέκτημα. Θέλει μυαλό κι ο Ιβάν έχει πολλά δράμια. Σου λέει, δεν θα πάω σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Θα τα ρίξω όλα στον Μαρινάκη και τον Αυγενάκη, και καθάρισα.

Και τώρα, που είπα Αυγενάκη. Βγάζει κι άλλη ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ για τον Καραπαπά. Μάλιστα. Και λέει διάφορα μέσα, ότι πρέπει ν’ αποδείξει και τα ρέστα. Ο Αυγενάκης, πού κολλάει και τον αναφέρει, ότι δεν μπορεί να τον σώσει;

Μην είσαι κορόιδο, μάστορα. Όταν μιλάμε για τον Ιβάν, ο Αυγενάκης είναι σαν την κόκα-κόλα. Πάει με όλα. Δεν γίνεται να μη βάλει Μαρινάκη, χωρίς τον Αυγενάκη στην ανακοίνωση ο Σαββίδης. Πακέτο. Κι όποιος τσίμπησε, τσίμπησε.

Να σ’ το κλείσω, μάστορα. Ο Ιβάν Σαββίδης θα τα κάνει λαμπόγυαλο. Αυτός είναι ο στόχος του. Έπαιξε σε πολλά μέτωπα και δεν γουστάρει να χάνει. Και δεν το πήγε καλά το έργο. Τον ΠΑΟΚ τον έκανε ΠΑΟΚάκι. Να σ’ το ξηγήσω.

Πρώτα τον έφτιαξε τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Απ’ εκεί που ήτανε της σφαλιάρας, πήρε νταμπλ και κύπελλα. Μάλιστα. Κι αντί ο Ιβάν να τον διατηρήσει στα ψηλά, να βλέπει τους άλλους από κάτω, τον έκανε κόμμα διαμαρτυρίας. ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα με το 4% τον έκανε.

Άπαξ και σου λέει ο Κλάτενμπεργκ ότι ήταν φάουλ του Τσόλακ στη φάση με τον ΠΑΣ κι αρχίζεις το μπίρι-μπίρι στο Προμύρι, το ’χασες το παιχνίδι. Εκεί, ο μεγάλος σύλλογος σωπαίνει. Έχει αλλιώς τον τρόπο του ο μεγάλος, ο σοβαρός. Άπαξ κι αρχίζεις και βγάζεις ανακοινώσεις και βάζεις το Σαββιδοτεχνείο να γράφει παπαριές, ξαναγυρίζεις στο 4% του Αλέξη.

Και την Κυριακή παίζεις με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Χουνέρια σ’ έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και με τους πιτσιρικάδες. Μέχρι το 100 το είχε κρατήσει εκείνο ο Σλοβένος να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Βιεϊρίνια. Μάλιστα. Τι θα κάνει, δηλαδή, με τον διαιτητή; Πάλι θα βγεις στα κάγκελα, έτσι και νομίζεις ότι αδικήθηκες;

Είναι, όμως, και το άλλο. Πες ότι ο ΠΑΟΚ το κερδίζει το ματς με τον Παναθηναϊκό με κανένα ανύπαρκτο πέναλτι. Μάλιστα. Τι θα κάνει μετά ο Ιβάν; Θα ξαναστηρίξει τον Κλάτενμπεργκ; Μπάλα είναι αυτή, πουτανόμπαλα που την είπε ο Όσιμ. Μετά θα φταίει ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης; Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ρε. Κάτι θα σκεφτεί ο γίγας Ιβάν για να βγει στην από πάνω. Είπαμε, εδώ παίζεται το μέλλον του. Άπαξ κι ο ΠΑΟΚ δεν πάρει φέτος το πρωτάθλημα, θα πάει να παίζει με τις Λετονίες και τα Κιργιστάν πώς το λένε, την επόμενη σεζόν. Ρεζίλι θα γίνει ο Ιβάν. Γι’ αυτό τα παίζει όλα για όλα. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα