Ιβάν: Θυσία το πρωτάθλημα, αρκεί να ξανάρθει ο Τσίπρας

Έναν στόχο έχει ο Σαββίδης, να γίνει «πατερούλης» του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ο Μαρινάκης στη ΝΔ», να βοηθήσει στους… αρμούς της εξουσίας και, επειδή σκέφτεται το μέλλον κι όχι το παρόν, είναι η καλύτερή του να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, για να φύγει ο Μητσοτάκης που έχει να λύσει ένα κάρο προβλήματα και να έρθει ο νταμπλούχος Αλέξης

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Πολύ σοβαρά μιλάω: Μια χαρά του κάθισε του Σαββίδη όλη αυτή η ιστορία με την πολυϊδιοκτησία. Άγαλμα θα του κάνει του Μαρινάκη που τα έβγαλε στη φόρα με το ΟΝΕ. Δεν είναι για πλάκα αυτό που θα σου πω. Ό,τι και να κάτσει από την υπόθεση αυτή με τα ΣτΕ και τα Πρωτοδικεία και με την αθλητική Δικαιοσύνη, ο Ιβάν θα είναι στην από πάνω. Καβάλα στ’ άλογο. Όπως σ’ το λέω. Να σ’ το αναλύσω. Έγραψε η «Α» ότι θα τραβήξει η υπόθεση, πάει για το νέο πρωτάθλημα η φάση. Μάλιστα. Και τι θα γίνει σε όλο αυτό διάστημα; Ο Ιβάν θα συνεχίζει να βαράει στο δόξα πατρί τον Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο στόχος, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα; Όχι, ρε. Καμία σχέση. Να φύγει ο Μητσοτάκης και να έρθει ο Τσίπρας στα πράγματα. Αυτό θέλει ο Ιβάν. Κι αν θυσιάζει ένα πρωτάθλημα, δεν τρέχει και τίποτα. Μόλις έρθει ο Αλέξης, νταμπλ θα ξηγηθεί ο ΠΑΟΚ. Όπως έγινε με Κοντονή, Βασιλειάδη και Γραμμένο και Περέιρα, δηλαδή. Κάνω λάθος;

Και μην πει κανένα κορόιδο ότι αυτά δεν γίνονται. Αυτά γίνονται, μάστορα. Ο Σαββίδης είναι παίχτης, δεν είναι κανένας χτεσινός. Παίχτης είναι. Με παιδεία στη Σοβιετική Ένωση. Ξέρει να το παίζει το παιχνίδι. Να σ’ το κάνω πενηνταράκια. Άπαξ και πάει η υπόθεση στο fast track και λέει η αθλητική Δικαιοσύνη ότι αφαιρούμε πέντε-δέκα βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Η καλύτερή του, του Ιβάν. Κουρνιαχτό θα σηκώσουν οι Σαββιδοτέχνες, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς αφαίρεσε το πρωτάθλημα, να παραιτηθούν οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και βάλ’ τα να πάνε. Πορείες και ομιλίες του Δούκα της Μενεμένης Λευτεράκη, πρίμο σεκόντο τον Κόλκα.

Σάμπως θα κάτσει κανένας να εξετάσει αν είναι δίκαιη ή άδικη η απόφαση; Ουδείς ασχολείται. Άπαξ κι ο Κόλκας γράφει κάθε μέρα ότι ο ΠΑΟΚ είναι αθώος κι ότι όλη η υπόθεση είναι σκευωρία, θα κάτσει το ΠΑΟΚι ν’ ασχοληθεί με τα στοιχεία της δικογραφίας; Τον Κόλκα θα πιστέψει και τον Βασιλόπουλο. Άπαξ και μελετήσεις λίγο τα social media, την ανθίζεσαι εύκολα τη δουλειά, μάστορα. Όλα τα ΠΑΟΚια γράφουνε για το Noor1, τα στημένα του 2011 και κανένας δεν λέει, ρε, μπας κι έχει κάνει καμία παγαποντιά ο Ιβάν. Κανένας. Αφού το λέει ο Κόλκας, τελείωσε. Σαν να το λέει ο βουλευτής Καλοχαιρέτας. Θα κάνει και δηλώσεις ο ίδιος ο Ιβάν ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική προς τον ΠΑΟΚ και θα βάλει τους ΠΑΟΚτσήδες στο τρυπάκι. Ότι στις επόμενες εκλογές, μην ξεχάσετε τον Αλέξη που μας χάρισε νταμπλ και Κύπελλα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Είπε ο Αυγενάκης να γίνει μια συνάντηση για τη νέα Τούμπα. Να δούνε πώς θα μετακομίσει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και τα ρέστα. Χρειάζονται βελτιώσεις στο γήπεδο και λεφτά. Απάντησε τίποτα ο Ιβάν; Όχι βέβαια. Στον κάδο την πέταξε την επιστολή του Αυγενάκη. Είδες, μάστορα, να γράφει τίποτα το Σαββιδοτεχνείο για το γήπεδο; Σταμάτησε να θέλει γήπεδο ο ΠΑΟΚ; Δεν σταμάτησε. Με τον Αλέξη στην εξουσία, το είχαν χτίσει δέκα φορές το νέο γήπεδο. Τη μία το έχτιζε ο Καμμένος, την άλλη η Νοτοπούλου, την παράλλη ο Φάμελλος.

Έτσι είναι. Έτσι σκέφτονται οι φραγκάτοι. Σου λέει ο Ιβάν, έτσι και ξανάρθει ο Τσίπρας, θα μείνει τέσσερα χρόνια. Τέσσερα πρωταθλήματα σίγουρα και μπορεί και τρία να είναι νταμπλ. Κι άμα είναι αλήθεια ότι ο Μητσοτάκης το πάει πιο νωρίς για εκλογές, η καλύτερή του, του Ιβάν. Να σου δώσω την είδηση. Ο Σαββίδης θέλει να γίνει Μαρινάκης. Όπως σ’ το λέω. Wannabis είναι ο Ιβάν. Αυτό έχει στο μυαλό του. Κάποιος του σφύριξε ότι, όπως ο Μαρινάκης κάνει κουμάντο με τη ΝΔ, έτσι κι αυτός να γίνει πατρόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Πατερούλης. Άσχετα, τώρα, που ο Μαρινάκης δεν κάνει κανένα κουμάντο. Σάμπως έχει σημασία; Άπαξ και το λένε τα επικοινωνιακά σαΐνια του Ιβάν, αυτό μένει στο τέλος.

Ο Ιβάν θέλει να γίνει αφεντικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να παράξει και τεχνογνωσία στον Αλέξη για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Έτσι είναι. Μπορεί κι εκεί να είναι παραγωγικός στην αριστερά για δεύτερη φορά. Αν δεν ξέρει ο Ιβάν που έχει φοιτήσει προπαγάνδα στη Σοβιετική Ένωση, ποιος ξέρει, ρε; Ο Πολάκης κι ο Σκουρλέτης; Πλάκα κάνουμε τώρα; Για φιστίκια είναι αυτοί. Ο Ιβάν το ξέρει το έργο καλά. Να βγάλει και την Ισβέστια και την Πράβδα και να κυβερνάει ο Αλέξης για μια εικοσαετία. Εύκολα, σου λέει ο Ιβάν.

Έχει αγγούρια ο Μητσοτάκης με το μεταναστευτικό, ο λαός βγαίνει στους δρόμους για το ασφαλιστικό, το επιτελικό κράτος του Γεραπετρίτη δεν περπατάει. Κι όχι μονάχα αυτό, ρε. Στο ΟΡΕΝ μπήκε και θέμα με το ασφαλιστικό από τους παλιννοστούντες. Βγήκε ο πρόεδρος και σου λέει στον Άκη και την Κοτροκόη, είμαστε κι εμείς εδώ, που ήρθαμε από την πρώην Σοβιετική Ένωση, κι ο Μητσοτάκης δεν έχει κάνει τίποτα για μας. Τυχαία είναι όλα αυτά; Όχι, ρε. Για πολιτική μιλάμε. Κι ο Ιβάν είναι άσος κούπα σ’ αυτά. Χειρότερα ήτανε τα πράγματα στο ασφαλιστικό με τον μαντηλάκια τον Κατρούγκαλο, αλλά τότε οι παλιννοστούντες δεν μιλάγανε. Και τότε δίκαιο είχανε, και τώρα δίκαιο έχουνε.

Έτσι είναι. Καμία Ελλάδα δεν θέλει να χωρίσει στα δύο ο Ιβάν. Τον Αλέξη θέλει ξανά πρωθυπουργό. Διότι, έτσι και φάει κατραπακιά ο ΠΑΟΚ και χάσει το πρωτάθλημα, το Σαββιδοτεχνείο θα κηρύξει ανένδοτο και  θα ζητάει κι από τους ΑΕΚτζήδες και τους Παναθηναϊκούς ν’ ακολουθήσουνε, γιατί μπορεί κι αυτοί να πάθουνε τα ίδια. Όλο και κάποιος θα τσιμπήσει. Θα σου λέει ο ΑΕΚτζής, κι εμείς σηκώσανε κούπες με τον Αλέξη και οι «βάζελοι» ότι ο Μαρινάκης έχει αγοράσει τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο μαζί, και άλλες τέτοιες παπαριές. Έτσι σκέφτεται ο Ιβάν, ότι θα το τουμπάρει το έργο με τον Μητσοτάκη.

Κατάλαβες, τώρα, μάστορα, πώς την πάει τη δουλειά ο Σαββίδης; Να σου πω και το άλλο. Μόλις πάει κανένας υπουργός στη Βόρεια Ελλάδα, βγαίνει αντιπροσωπεία αγανακτισμένων ΠΑΟΚτσήδων και πάνε για γιούχα. Έτσι έγινε με τον Βορίδη στη Βέροια που είχε πάει να μιλήσει με τους αγρότες. Βγαίνει αυτός ο βουλευτής Πάτσης από τα Γρεβενά και μιλάει για τον Σκουτέρη που έβγαλε την απόφαση τα χαράματα να παίξει με κόσμο ο ΠΑΟΚ και παρεμβαίνει ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης στο κατ’ ευθείαν. Αυτό το έργο θα παίζεται από τον Σαββίδη με τους υπουργούς. Κι άμα υπάρχει κι ανάγκη, στέλνουμε και πάλι καμιά αντιπροσωπεία στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε πριν από καμιά εικοσαριά μέρες, όταν βγήκε η απόφαση της ΕΕΑ.

Κάνω λάθος; Ό,τι και να γίνει με τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν θα είναι στην αποπάνω. Άπαξ και του αφαιρεθούνε βαθμοί και χάσει το πρωτάθλημα, τα φορτώνουμε στον Μητσοτάκη. Άπαξ και τραβήξει η υπόθεση, θα φταίει ο Μαρινάκης που έχει τις πλάτες του Μητσοτάκη και θέλει να αφανίσει τον ΠΑΟΚ. Κι αν δεν γίνει τίποτα, πάλι θα φταίει ο Μητσοτάκης, που ανέχεται τον Μαρινάκη να πολεμάει τον ΠΑΟΚ. Ενώ, αν έρθει ο Αλέξης, είναι άνθρωπός μας.

Σ’ το γράφω από τώρα. Τίγκα στο πανό κατά της κυβέρνησης θα είναι η Τούμπα αύριο. Και δεν θα τα φτιάξουνε την ώρα του αγώνα, όπως είπε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης, για την ημέρα που βγήκε η απόφαση της ΕΕΑ. Όλα φασόν πατρόν έχουνε γίνει από ένα μήνα τώρα. Να έχουνε και μία κομψότητα κρεμασμένα.

Και μην πει κανένα κορόιδο ότι ο Γεραπετρίτης έχει άσο στο μανίκι του με την επίσκεψη των FIFAτζήδων και UEFAτζήδων, άπαξ και τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Ότι, και καλά, οι ξένοι αποφάσισαν. Γραμμένους τους έχει ο Ιβάν ακόμα κι αν αποφασίσουν θα υποβιβάσουν τον ΠΑΟΚ. Μη σου πω ότι είναι η καλύτερή του, γιατί του βγαίνει πιο εύκολα το σενάριο για να γίνει νταβαντζής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες ότι δεν υπάρχει καμία FIFA και UEFA στην απόφαση, η ΕΕΑ φταίει που ήταν στημένη από τον Αυγενάκη, φταίει κι ο Μητσοτάκης που δεν τον πέταξε, και άλλες τέτοιες παπαριές. Ενώ με Κοντονή και Βασιλειάδη ήταν όλα πρίμα βόλτα, γιατί τέτοιες εντολές είχανε από τον Αλέξη. Χαίρετε.

Έχει ο ΠΑΟΚ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;

Όπως θα διαβάσετε παραδίπλα, ο Ιβάν θα είναι στην αποπάνω ό,τι και να γίνει με τον ΠΑΟΚ. Άπαξ και τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, θ’ αρχίσει ο ανένδοτος στον Μητσοτάκη για να ξαναγυρίσει ο Τσίπρας στην εξουσία, γιατί έχασε η Βενετιά βελόνι που έφυγε. Ντμαπλ πήρε ο ΠΑΟΚ. Ερώτηση: Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη; Δήλωσε ποτέ ο Ιβάν ότι έχει; Ο μικρός Γιωργάκης; Ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης; Κανένας. Ούτε ο Μπαλτάκος. Εδώ υποτίθεται ότι παίζει η σεζόν ολόκληρη για τον ΠΑΟΚ, και δεν λέει κανένας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Να σου πω γιατί δεν το λέει ο ΠΑΟΚ. Σου λέει, άπαξ και πούμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και φάμε καμιά φάπα, τι θα έχουμε να λέμε μετά; Έτσι είναι. Ενώ τώρα, που έχουνε πάθει αγωνία, έτσι κι έρθει καμιά κοτρόνα μετά, φταίει ο Μητσοτάκης, το κράτος των Αθηνών και τα ρέστα. Έλα, Αλέξη, να μας σώσεις.

Για τη Μακεδονία κανένας, για τη Μαρούπα 10.000

Ο Ιβάν πάει να γίνει νταβαντζής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Και ο λαός του ΠΑΟΚ; Θα τον ακολουθήσει; Άλλο θέλω να σου πω εγώ για τα ΠΑΟΚια. Μόλις βγήκε η απόφαση της ΕΕΑ, βγήκανε 10.000 κόσμος στην πορεία, είπε ο Κόλκας. Άντε να ήτανε οι μισοί, όχι παραπάνω. Να πούμε ένα δεκάρικο χιλιάδες κόσμο, να μην τον δυσαρεστήσουμε τον Σταύρακα. Μάλιστα. Για την απόφαση της Μαρούπα και των άλλων, βγήκαν 10.000. Για τη Μακεδονία, πόσοι βγήκανε; Να σου θυμίσω ότι ήτανε 315 ή 318. Τόσοι νοματαίοι βγήκανε για να διαμαρτυρηθούνε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Αλέξη και τον Κοτζιά. Για τη Μαρούπα, δηλαδή, βγήκανε 10.000, και για την ίδια τους την υπόσταση μετρημένοι στα δάκτυλα. Για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή. Μαντρωμένους τους είχε ο Σαββίδης και ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης με τον Κυριάκο στο τετράγωνο. Τους ξαμόλησε στους δρόμους για τη δεύτερη φορά αριστερά. Για να ελέγξουν αυτοί τους αρμούς, άμα λάχει…

 

Διαβάστε επίσης