Ιβάν, Τσίπρας, Καρυπίδης και η Βουγιουκλάκη στο μπαλκόνι!

Ιστορίες για αγρίους

Οι φανατικοί του ΠΑΟΚ δεν δέχτηκαν την Εθνική στην Τούμπα κι είναι δικαίωμά τους. Δικός τους είναι ο ΠΑΟΚ, δική τους κι η Τούμπα. Όπου θέλουν τη δίνουν, δεν είναι υποχρεωμένοι. Σάμπως θα τους πει κανένας κουβέντα; Εκλογές έρχονται.

Τέλος πάντων, άλλο ήθελα να πω. Κουβέντιαζα μ’ έναν παλιό διεθνή παίκτη για τις μαγκιές των φανατικών του ΠΑΟΚ. Κι απάνω στην κουβέντα, μαθαίνεις φοβερά και τρομερά πράγματα, ρε, για την Εθνική και τη Θεσσαλονίκη. Ομορφιές πολλές έγιναν επάνω στη Θεσσαλονίκη κάθε που πήγαινε να παίξει η Εθνική. Τότε δεν υπήρχανε ούτε internet, ούτε social media για να μαθαίνει ο κόσμος. Κάνα δυο-τρεις εφημερίδες μόνο. Μιλάμε, δεν σου μένει άντερο.

Κάπου αρχές της δεκαετίας του ’90 η Εθνική έπαιζε ένα ματς με την Ουγγαρία στο «Καυτανζόγλειο» στη Θεσσαλονίκη. Ο μακαρίτης ο Αλκέτας ήταν προπονητής της Εθνικής. Αποσύρεται η Εθνική στο Πανόραμα, χλίδα σούπερ κλάση. Δεν θα πήγαινε σε κανένα ξενοδοχείο στα Λαδάδικα ο Αλκέτας, ούτε στο Μακεδονία Παλάς. Πανόραμα. Κλασάτος ο Αλκέτας, σταρ που θα τον έλεγαν σήμερα. Την πάει στα καλύτερα ξενοδοχεία την Εθνική. Να νιώσει χλιδάτος ο κακομοίρης ο Έλληνας.

Μοιράζουν οι παίκτες τα δωμάτια, στον τρίτο όροφο. Βγαίνει στο μπαλκόνι ένας διεθνής, και τι βλέπει; Στο διπλανό μπαλκόνι ήταν η συγχωρεμένη η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Γύρισε το μάτι του. Παιδί της πιάτσας ήτανε τότε ο μόρτης, δεν κώλωνε με τίποτα. Μετά τα παιχνίδια, κατ’ ευθείαν στα μπουζούκια. Η ζωή είναι ωραία, σου λέει. Καλή η μπαλίτσα, αλλά να πετάξουμε και κανένα γαρίφαλο στον Βασιλάκη τον Καρρά το βράδυ για να πάει καλά η επόμενη μέρα. Κι άμα ο Βασιλάκης τραγουδούσε σε άλλη πόλη, απόγευμα τελειώνανε τα ματς, έπαιρνε το κάρο κι αριβάριζε.

Τέλος πάντων, αυτός ο μόρτης λέει στον συγκάτοικο πως, μόλις πέσει το σκοτάδι, θα σαλτάρει στο μπαλκόνι της Αλίκης, να πάρει και λίγο μάτι, για να πάει καλά το ματς με τους Ούγγρους. Μάταια ο άλλος προσπαθούσε να τον μεταπείσει.

Μόλις αρχίζει και βραδιάζει, σαλτάρει ο μόρτης στο μπαλκόνι της Αλίκης και περιμένει ν’ αρχίσει να πετάει τίποτα από πάνω της, για να δικαιωθεί κι η ευγενής τάξη των μπανιστιρτζήδων εκείνα τα χρόνια. Η Αλίκη, ωστόσο, δεν ήταν καμία χτεσινή. Γάτα με πέταλα ήταν η συγχωρεμένη. Τον κόζαρε τον μόρτη, αλλά, εκπαιδευμένη καθώς ήταν, δεν αντέδρασε.

Πάει στο τηλέφωνο στο κομοδίνο και κάπου τηλεφωνάει, κάνει και κανένα νάζι μη τυχόν και της φύγει ο μόρτης από το μπαλκόνι. Κάνει ότι μιλάει στο τηλέφωνο, ο μόρτης έχει φρικάρει από την αγωνία ότι η Αλίκη δεν πέταξε τίποτα από πάνω της, μέχρι που η μακαρίτισσα δείχνει λίγο μπούτι. Του πετάχτηκαν τα μάτια έξω του μόρτη. Μαρμάρωσε. Και τότε έγινε το φοβερό και το τρομερό.

Νύχτα είχε πιάσει, λίγος ο φωτισμός έξω από το ξενοδοχείο. Κι εκεί που  ο μόρτης μπόμπες να πέφτανε γύρω του δεν θα έπαιρνε χαμπάρι, καρφωμένος στο μπούτι της Αλίκης, πέφτουν επάνω του δυο προβολείς από τα περιπολικά. Αυτό είχε κάνει η Αλίκη. Ζήτησε να έρθουν περιπολικά. Πέφτουν επάνω του τα φώτα, τρελάθηκε ο μόρτης και σάλταρε αμέσως στο δικό του το μπαλκόνι.

Όσο περπατημένος και να ήταν στη νύχτα, του την έσκασε η Αλίκη με τα περιπολικά. Τον σημάδευαν δυο προβολείς από τα παλιά τα περιπολικά, ρε, κι αυτός σάλταρε. Μιλάμε ότι ούτε σε ταινίες με τον Στάθη Ψάλτη και τον Σταμάτη Γαρδέλη δεν γινόντουσαν αυτά.

Το μαθαίνει ο Αλκέτας, και τι να έλεγε, δηλαδή, να τον έδιωχνε; Άπαξ και τον έδιωχνε τον μόρτη, από τίποτα κωλάδικα θα τον μάζευαν το πρωί στον Βαρδάρη. Να του έλεγε ότι είναι ντροπή αυτό που έκανες; Στο φινάλε δεν έκανε και τίποτα κακό. Λίγο μάτι πήγε να πάρει. Δεν σκότωσε και κανέναν ο μόρτης. Την άλλη μέρα, ο Αλκέτας, που γνώριζε από ψυχολογία, τον έβαλε να παίξει κανονικά. Κι ως συνήθως, ο μόρτης έπαιξε καλά.

Μία άλλη φορά, το ’97, οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν κάνει φοβερά πράγματα πριν από το παιχνίδι Ελλάδα – Κροατία 0-1 με το γκολ του Σούκερ. Κόντεψε να πάθει ζημιά ο μακαρίτης ο Πολυχρονίου, όταν είδε μια αντιπροσωπεία να φέρνει λουλούδια με ευχές στους Κροάτες για νίκη. Ο Μπλάζεβιτς ήταν προπονητής της Κροατίας τότε, είχε περάσει κι από τον ΠΑΟΚ ένα φεγγάρι.

Στο παιχνίδι οι ΠΑΟΚτσήδες αποδοκίμαζαν τον Σαραβάκο. Γιατί, λέει, την είχε κοπανήσει από το ξενοδοχείο μαζί με τον Τουρσουνίδη και πήγανε για ποτό. Ότι και καλά, ο Σαραβάκος τον ξεπόρτισε τον φουκαρά τον Τουρσουνίδη. Τέλος πάντων, αυτά γινόντουσαν εκείνα τα χρόνια. Αλλάξανε τα κόζα επί εποχής Ιβάν. Τώρα κάνουνε κουμάντο για ό,τι γουστάρουνε. Δεν θέλησαν την Εθνική και το πέτυχαν.

Και βγαίνει ο Μπασινάς σ’ ένα ράδιο στη Θεσσαλονίκη και τι λέει; Ότι προτίμησαν να μην πάει η Εθνική στην Τούμπα, για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις του Ιβάν με τους οργανωμένους. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα πεις αυτά σε κάποιον και να του ζητήσεις να σε πιστέψει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ρε. Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής βγαίνει και λέει ότι οι ΠΑΟΚτσήδες στέλνουν την Εθνική στην Κρήτη και δεν κουνιέται φύλλο.

Δεν το είπε κανένας τυχαίος αυτό. Ο Μπασινάς το είπε και όλοι κόβουνε ρόδα μυρωμένα στην κυβέρνηση, στην ΕΠΟ, ο Ιβάν κι ο Γκιόργκις από κοντά. Κι ο Αναστασιάδης ψάχνει να βρει καμιά ιερά μονή στο Ηράκλειο για να βοηθήσει η Παναγιά την Εθνική να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως είπε.

Κι εγώ σου λέω ότι αύριο η Θύρα 4 βγάζει μία ανακοίνωση ότι απαγορεύει στον Πέλκα και τον Πασχαλάκη και τον Λημνιό με τον Κουλούρη και τον Γιαννούλη να παίξουνε με την Εθνική. Έτσι είναι. Αφού δέχτηκες το ένα, θα δεχτείς και το άλλο ταβάριτς Ιβάν. Να το περιμένεις, ταβάριτς. Αφού έγινες Ντίνος Ηλιόπουλος κι έστριψες διά του αρραβώνος με την Τούμπα, να περιμένεις και το επόμενο χουνέρι. Τι θα κάνει ο Ιβάν; Υπόκλιση θα κάνει στους οργανωμένους. Αυτό θα κάνει. Και μην πει κανένας ότι είναι τραβηγμένο.

Σάμπως με την Τούμπα, ατράβηχτο ήτανε; Κι όμως, έγινε. Πέρασε το δικό τους. Και ξεφτιλίστηκαν όλοι. Κι ο Βασιλειάδης κι οι ΣΥΡΙΖΑιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, η ωραία Νοτοπούλου κι ο Αναστασιάδης. Όλοι. Όλοι εκτός από τον Βαγγέλη τον Γραμμένο. Μαθημένος είναι ο Βαγγέλης από τέτοιες ήττες, και μία παραπάνω δεν τρέχει κάστανο. Αφού δεν τη θέλετε την Εθνική, κανένα πρόβλημα, σου λέει ο Βαγγέλης. Θα πάμε στην Κρήτη. Νόμιμα και δημοκρατικά.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Η Θεσσαλονίκη μόνο την Τούμπα έχει; Άλλα γήπεδα δεν υπάρχουνε; Το Καυτανζόγλειο δεν είναι ωραίο γήπεδο; Εκεί τα έδινε τα παιχνίδια η Εθνική όποτε έπαιξε στη Θεσσαλονίκη. Το Χαριλάου δεν είναι ωραίο γήπεδο; Γιατί δεν την πήγε εκεί την Εθνική ο Γραμμένος με τον Άγγελο; Κι άντε, ο Γραμμένος με τον Άγγελο δεν το σκέφτηκαν. Ανθρώπινο είναι. Τόση δουλειά έχουνε να κάνουνε, δεν μπορούν να τα σκέφτονται όλα.

Αυτός ο Τομ Παπαδόπουλος γιατί δεν πρόσφερε το Καυτανζόγλειο; Ο Καρυπίδης με το σινιέ γιλέκο, έτοιμος για να παίξει σε καμία σειρά στην τηλεόραση; Γιατί δεν είπε του Γραμμένου να πάει στην Εθνική στου Χαριλάου. Ευκαιρία έχασαν και ο Τομ κι ο Καρυπίδης, σου λέω εγώ. Άπαξ και το έκαναν, πρώτοι μάγκες στη Θεσσαλονίκη θα ήτανε.

Όχι ότι θα προτιμούσε ο Γραμμένος να την πάει εκεί την Εθνική. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μπορεί ο Βαγγέλης να είναι αργόστροφος, αλλά έχει και τον Γκαγκάτση να σκέφτεται και γι’ αυτόν. Έτσι και πήγαινε την Εθνική στου Χαριλάου, θα ήτανε τελειωτικό χτύπημα στον Σαββίδη.

Σαν να τους έλεγε, εμένα δεν με κάνουνε κουμάντο οι Superάδες, τη θέλω εδώ την Εθνική. Θα ήταν ξεφτίλα για τον Ιβάν, γι’ αυτό και δεν μπήκε καν θέμα. Ύστερα, ο Καρυπίδης κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Ιβάν; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα. Έτσι γίνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Ένας είναι ο ηγέτης και οι άλλοι πρέπει να του φιλούνε το χέρι.

Ο Ιβάν με τα κανάλια του και τι εφημερίδες του είναι ο Θεσσαλονικάρχης. Ποιος Τομ και ποιος Καρυπίδης τώρα. Ο Ιβάν ό,τι ώρα θέλει πάει και βλέπει τον Τσίπρα, και θα κάτσει ν’ ασχοληθεί με τον Τομ και τον Καρυπίδη; Πλάκα κάνουνε τώρα; Εδώ ο Τσίπρας μοιράζει στους συνταξιούχους και τους κτηνοτρόφους καμπανούλες και μπάλες να τις κρεμάσουν στο χριστουγεννιάτικο δένδρο στο μαντρί και τα καλαμπόκια κι ο Ιβάν με τα Μέσα του βαράνε παλαμάκια.

ΠΑΟΚτσής ο Ζάεφ!

Όπου να ’ναι, θα σκάσει το μεγάλο νέο στην Ελλάδα. Ο Ζάεφ ο Σκοπιανός είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ. Κάθε βράδυ που πήγαινε για ύπνο, αφού πρώτα έκανε τον σταυρό του, μετά φιλούσε τις φωτογραφίες του Κούδα και του Σαράφη και του αείμνηστου Αρίσταρχου Φουντουκίδη.

Μιλάμε ότι γίνεται της Πόπης για να ψηφίσουνε οι ΠΑΟΚτσήδες τον Τσίπρα και να ξεχαστεί ότι οι ΠΑΟΚτσήδες ξεφτίλισαν και την κυβέρνηση και τον Σαββίδη και τον Γραμμένο και τον Γκιόργκις, που δεν δέχτηκαν να πάει η Εθνική στην Τούμπα για να παίζει εκεί τα παιχνίδια της. Και φυσικά, το πρωτάθλημα θα το πάρει αέρα-πατέρα ο ΠΑΟΚ και με τσαμπουκά κιόλας.

Αυτό το χέρι του Βιεϊρίνια απλώθηκε σαν μυγοσκοτώστρα στη Λαμία κι έπιασε την μπάλα, και ο Τσαμούρης έδειξε «παίζετε». Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην Ελλάδα. Μέχρι χθες η κυβέρνηση είχε στην μπούκα τον Σαββίδη με την απέλαση των Ρώσων, και σήμερα είναι αγκαλιασμένοι και πάλι. Για τη Σεβέρνα Μακεντόνια, ρε γαμώτο.

Μακεδονική γλώσσα

Κι επειδή, όπως είπε ο Μπασινάς, δεν πήγε η Εθνική στην Τούμπα για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις του Ιβάν με τους οργανωμένους της Θύρας 4, οι σχέσεις παραμένουν καλές. Που σημαίνει ότι αύριο στις εκλογές ο Ιβάν Σαββίδης θα δώσει το σύνθημα τι θα ψηφίσουνε. Έτσι είναι.

Τους έκανε το χατίρι και δεν πήγε η Εθνική στην Τούμπα, θα του κάνουνε κι αυτοί ένα να ψηφίσουνε μονοκούκι ό,τι τους πει. Καθαρά πράγματα. Κι επειδή αυτοί που αποφασίζουν επειδή έτσι γουστάρουν να μη δεχτούν την Εθνική στην Τούμπα έχουν έντονα ανεπτυγμένο το πολιτικό τους κριτήριο, θα κάνουν ό,τι τους ζητήσει ο Ιβάν. Τσίπρα στις εκλογές και την Κατερίνα τη Νοτοπούλου, φυσικά για δήμαρχο ή όπου αλλού τη βάλει ο Τσίπρας.

Που ο Ζάεφ λέει ότι η μακεδονική γλώσσα θα διδάσκεται στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας, στα παπάρια τους, φυσικά. Ο Ιβάν να είναι καλά, που παίρνει το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Κι άμα ο Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία, δεν πειράζει. Κι αύριο μέρα είναι.

 

 

Διαβάστε επίσης