Ηχηρό μήνυμα Κουτσούμπα για το αντιρατσιστικό

Καυστικός για το  αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σε περιοδεία του στη Καρδίτσα τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι αντιδραστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες στο όνομα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προωθούν την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας  υπογράμμισε ότι βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ναζισμό – που είναι ό,τι πιο αντιδραστικό και εγκληματικό έχει γεννήσει το καπιταλιστικό σύστημα – με τον κομμουνισμό που ιστορικά έχει αποδειχθεί ο πιο συνεπής εχθρός του ναζισμού καταθέτοντας εκατομμύρια θύματα στο αγώνα για να νικηθεί ο ναζισμός, υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτές οι προτάσεις δεν έχουν στόχο ούτε το ρατσισμό ούτε τους φορείς του ρατσισμού, αλλά έχουν στόχο – και δεν το κρύβουν – να ποινικοποιήσουν την ταξική πάλη, τους λαϊκούς αγώνες, την κομμουνιστική ιδεολογία.

Πυρά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος, ο επικεφαλής του κόμματος του Περισσού  έριξε τις βολές του σε  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε  ότι  τα δύο αυτά κόμματα όταν μιλούν για ανάπτυξη, τότε οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους όμως οι εργάτες οι αγρότες, οι επαγγελματίες, πρέπει να ανησυχούν ακόμα περισσότερο.

«Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας, εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας, δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

M.K.

Διαβάστε επίσης